28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç beyazlamasına bitkisel çözüm: Soğan suyu kürü

Saç beyazlamasına bitkisel çözüm: Soğan suyu kürü

Beyaz saçlara ev yapımı doğal mucizevi içecek! Beyaz saçlarınızın renk kazanmasını istiyor musunuz? Bu sorunun cevabı evet ise doğru yerdesiniz. Bu içecek sayesinde beyaz saçlarınız eskisinden daha kalın ve güzel olacak…

İçerikleri

Soğan sağlık veren bir sebze olmasının yanı sıra saç bakımı ve onarımı için de mucizevi sonuçlar yaratan bitkisel bir çözümdür. Soğan kürü yüzlerce yıldır kullanılan bir saç büyütme ve saçtaki beyazlıkları eksi haline döndürme yöntemidir. Beyazlamış yada grileşmeye başlamış saçlara soğan suyu kürü uygulayarak eski saçlarınıza kavuşabilirsiniz.

Saç beyazlamasını önlemek için evde hangi doğal tedavi kürü yapılmalı?

Soğan suyu ile beyazlaşmış saçlarınızı eski rengine döndürebilir ve saçlarınızın seyreldiği yerlerde yeni saçlar çıkmasını sağlayabilirsiniz. Saç köklerinin beslenmesini ve sirkülasyonunu sağlayan soğan suyu aynı zamanda mikropları ve parazitleri öldürerek saç derisi bakımı da yapar. Özellikle mantar enfeksiyonlarında soğan çok etkili bir çözümdür.

Soğan içerisinde bulunan yüksek derecede sülfür sayesinde oluşan enflamasyonu azaltarak mantarın kaybolmasına sağlar ve oluşmasına da engel olur. Saç derisinin belirli bir bölümünde saçların tamamen dökülmesine neden olan saçkıran rahatsızlığı için de kullanılan soğan suyu, düzenli kullanıldığı takdirde saç dökülmesi yaşanan bölümlerde yeni saçların çıkmasını sağlayarak, saçların daha güçlü ve daha sağlam olmasını sağlıyor.

İngiltere’de Bradford Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre incelmiş ve gri saçlar için en iyi bitkisel tedavi yönteminin soğan suyu olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmada gri ve ince telli saçlar için soğan suyundan yapılan bir kür ile çok başarılı sonuçlar alındı. Hidrojen peroksit ve doğal antioksidan etkisi ile saç ve saç derisindeki katalaz enzimi miktarında azalmaya neden olan soğan kürü; saç köklerini koruyarak ağaran ve incelen saçları da tedavi ediyor.

Saç Dökülmesi için Soğan Suyu Etkisini Ne Zaman Gösterir 

Soğan suyu etkisini bir kaç hafta içinde gösteren bir uygulamadır. Bir dermatoloji dergisinde yayınlanan araştırmaya göre soğan suyu kullanan bireylerde dört hafta sonunda % 74 oranında saç çıkma deneyimi yaşandığı kanıtlanmıştır. Araştırma iki hafta uzatıldıktan sonra yani toplam 6 hafta süren soğan suyu kullanımı durumunda ise saç çıkma oranı %84’e kadar yükselmiştir.

Saç Dökülmesine Evde Soğan Kürü Nasıl Hazırlanır? 

Evde kendi kendinize soğan suyu yardımı ile dökülen ve beyazlayan saçlarınız için soğan kürü yapabilirsiniz. Bunun için 3 farklı yöntem uygulayabilirsiniz.

1) Meyve Sıkacağı:

Meyve sıkacağında soğanı meyve sıkar gibi sıkarak suyunu çıkarabilirsiniz. Öncelikle soğanı ikiye bölün ve portakal sıkarken yaptığınız gibi suyunu sıkın.

2) Blender / Mutfak Robotu:

Meyve sıkacağınız yok ise blender ya da mutfak robotu yardımı ile soğan suyu yapabilirsiniz. 4’e böldüğünüz soğanları mutfak robotunun içine atarak sıvılaşana kadar döndürün. Daha sonra posasını bir süzgeç yardımı ile süzerek soğan suyunu hazır hale getirebilirsiniz.

3) Rende:

Evde gerekli aletlere sahip değilsiniz basit bir rende yardımı ile de soğan suyu elde edebilirsiniz. Soğanı ikiye bölerek rendeden geçirin ve suyunu süzgeçten geçirerek süzün.

Saçı Siyahlaştıran Soğan Suyu Saçlara Nasıl Uygulanır? 

Soğan suyu doğal bir uygulama olsa da önceden küçük bir alanda alerji testi yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Soğana alerjiniz olup olmadığını bu şekilde öğrenerek uygulamaya geçmelisiniz.

Soğan suyunu içerisine bir şey eklemeden, parmak uçlarınızla hafif masaj yaparak saç diplerinize uygulayın. Masaj yaparak uygularsanız saç köklerinin uyarılmasını ve maksimum emilimi sağlamış olursunuz. Uyguladığınız soğan suyunu yarım saat ile 1 saat arasında saç diplerinizde bekletebilirsiniz. Uygulamadan kesin sonuç almak için haftada 3 kere soğan kürü ile saçlarınızı beslemelisiniz.

Soğan kokusunu sevmeyebilirsiniz ama emin olun buna değecek. Saçınızdaki soğan kokusundan kurtulmak için ise uygulama sonrası saçlarınızı bitkisel bir şampuanla yıkayabilirsiniz. Saç beyazlamasını önlemek için bitkisel çözümler elbette soğan suyu kürü ile sınırlı değildir. Saç beyazlamasına karşı bitkisel çözüm kürleri serimiz çörek otu ile devam edecek.

Beyaz saçlara ev yapımı doğal mucizevi içecek

Beyaz saçlara ev yapımı doğal mucizevi içecek! Beyaz saçlarınızın renk kazanmasını istiyor musunuz? Bu sorunun cevabı evet ise doğru yerdesiniz. Bu içecek sayesinde beyaz saçlarınız eskisinden daha kalın ve güzel olacak… Beyaz saçlara doğal renklerini geri kazandıran formül tamamen evde hazırlayabileceğiniz doğal bir içecektir. Bu doğal karışım sayesinde cildinizde son derece yoğun bir gelişim fark edeceksiniz. Ancak bu ilacın esas etkisi, beyaz saçlara yeniden renk kazandırması ve saçları eskisinden de kalın bir hale getirmesi. Böylece saçlarınız daha dolgun gözükecek…

Gerekli malzemeler:

  • 200 gr keten tohumu
  • 4 orta boy limon
  • 3 küçük diş sarımsak
  • 1 kg bal

Hazırlanışı:

Sarımsakları ve tüm limonları, bir blender içine koyun ve karıştırın. Limonları blender içine koymadan önce yalnızca 2 tanesini soymanız gerektiğini unutmayın. Sonrasında, keten tohumlarını ve balı ekleyin, tekrar karıştırın. Karışımı cam bir kavanoza koyun, kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında muhafaza edin.

Kullanılışı:

Karışımdan, öğünlerden yarım saat önce, 1 yemek kaşığı tüketin. Yalnızca tahta kaşık kullanın! En ideali, karışımdan günde üç kere almaktır. Düzenli kullandığınız takdirde en hızlı şekilde etkileri gözükecektir. Her hangi bir alerji durumunda kullanmayı bırakınız. Doğal içerikli olduğu için her hangi bir alerjik durum olmaz. Ama kullanan kişinin bilmediği bir hastalıktan dolayı olabilme ihtimali göz önüne alarak bu uyarıyı yapmak zorundayız.