25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınPratik BilgilerParke gıcırtısı neden olur, parke gıcırtısı nasıl geçer?

Parke gıcırtısı neden olur, parke gıcırtısı nasıl geçer?

Gıcırdayan eski parke genellikle sinir bozucu olmaktadır. Pekiyi laminat parke gıcırtısı neden olur, nasıl geçer? İşte detaylar..

İçerikleri

Parkeler bir evin görüntüsüne şıklık katan aksesuarlar arasında yer almaktadır. Fakat evlerine yeni parke döşemesi yaptıran kişilerin muzdarip olduğu konulardan bir tanesi parkelerin gıcırtı yapıyor olmasıdır. Bu yüzden laminat parke gıcırtısı nasıl geçer? sorusu merak konusu olmaktadır. Evlerine ilk defa parke taktıran kişiler yürürken yeni taktırdıkları parkeler gıcırtı yapmaktadır. Bu durumlar ise bazı zaman insanların hoşuna gitmemekte ve sinir bozucu olmaktadır.

Böyle durumlarda yapılması gereken bazı kolay yöntemler, sizlerin eski parke gıcırtılarından kurtulmanızı sağlayacaktır. Yazımızı dikkatli şekilde baştan sonuna kadar okumanız size çok fayda sağlayacak ve evinize usta çağırmadan, parke gıcırtısından kurtulmuş olacaksınız. Evinize usta çağırmadığınız gibi, ekstra ücret vermekten de kurtulacaksınız.

Parke Gıcırtılarını Önleme Yöntemleri Nelerdir?

Evin içerisinde bulunan kapıların gıcırtı yapması nasıl sinirinizi bozuyorsa, aynı sinir bozucu ses yeni yaptırmış olduğunuz parkelerden de çıkmakta ve hoşunuza gitmeyen bir ses ile karşı karşıya gelmektesiniz. Bu tür seslere karşı hassas olan kişilerin ise yapması gereken tek şey, bir an önce bu sinir bozucu sesten kurtulmak olacaktır. Parke gıcırtılarını önleme yöntemleri son derece kolaydır ve yapacağınız bir kaç basit işlem sonrasında, gıcırtı yapan parke sesi kesilmiş olacaktır.

Gıcırtı yapan parkeler için en iyi yöntemler şunlardır.

  • Evinize yeni yaptırdığınız laminant parkelerin gıcırtı yapması durumunda, bebek pudrası ile bu gıcırtının gitmesini sağlayabilirsiniz. Oldukça basit bir yöntem olan bebek pudrası, aynı zamanda maliyeti son derece düşük olan bir yöntemdir.
  • Parke üzerinde yürüdüğünüz zaman, parkenin neresinden ses geliyorsa o yeri tespit etmeniz ve sonrasında bebek pudrasını gıcırtı yapan yere bol miktarda dökmeniz yeterli olacaktır. Bu şekilde kısa sürede gıcırtı sesinden kurtulmuş olacaksınız.
  • Bebek pudrasını kullanırken yapmanız gereken önemli bir husus, parkelerin bağlantı yerlerine bebek pudrasını iyice dökmeniz ve parkelerin içerisine pudranın iyi şekilde gitmesini sağlamanızdır.

Bağlantı yerlerine iyice gitmeyen bebek pudrası, gıcırdamayı önlemeyecektir. Bu yüzden pudrayı iyi bir şekilde bağlantı yerlerinin olduğu yere dökmeniz gerekmektedir.

Son derece basit bir parke gıcırtı giderme yöntemi olan bebek pudrası, herkesin evinde uygulayabileceği yöntemdir ve bilmesi gerekmektedir. En ufak problemler için evinize bu şekilde usta çağırmamış olacak ve cebinizden ücret gitmemiş olacaktır.

Parke Gıcırtısı Neden Olur?

Parkelerin gıcırtı yapması sadece yeni takılan parkeler için değil, aynı zamanda uzun zaman kullanılmış parkeleriniz içinde geçerli olmaktadır. Parke gıcırtısının nedenleri arasında yer alan bir kaç tane neden, bu sinir bozucu sesin çıkmasına sebebiyet vermektedir.

Parke gıcırtı yapma nedenleri ise şu şekilde olmaktadır.

  • Uzun yıllardır kullandığınız parkeleriniz zamanla esneme yapar. Bu esneme sonrasında ise parkelerinizin üzerinde yürürken gıcırdama sesi ortaya çıkar.
  • Parke gıcırtısının diğer bir nedeni ise, yeni takılan parkelerin zemininin düz olmamasıdır. Eğer evinize yeni parke montajı yaptırdığı iseniz ve yapan usta düz zemin üzerine parkeyi döşemediği ise, bu durum parke üzerinde yürürken gıcırdama olmasına neden olur.
  • Diğer bir parke gıcırdama nedeni ise, hatalı şekilde parkelerin birbirlerine yapıştırılmış olmasıdır. İşçiliği kötü olan parke montajı, ortaya gıcırdama sesi çıkmasına neden olur.
  • Diğer bir neden ise parke aralarının kaynak yerlerinin, hatalı şekilde yapılmasıdır. Parke aralarında montaj sonrası boşluk kalması, gıcırdamanın meydana gelmesine neden olur ve yürürken yeni parkeleriniz gıcırdama yapar.

Parkelerinizin gıcırdama nedenleri sadece bunlar ile sınırlı değildir. Aynı zamanda parkelerin rutubet yapması, son derece kalitesiz parke kullanımı ve parkelerin kuru şekilde kalması da gıcırdama nedenleri arasında yer alacaktır.

Aşırı sıcaklardan dolayı ısınan parkelerde zamanla gıcırdama yapar ve bu durum size olumsuz şekilde yansır. Bu yüzden parke montajını işinin ehli olan ustalara yaptırmak, son derece önemlidir. Kaliteli laminant parke kullanımı ve iyi yapılan işçilik, hiç bir şekilde parkelerinizin gıcırdama sorunlarının ortaya çıkmasına neden olmaz.