26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlık PersoneliÖzel hastane hemşire istifa dilekçesi örneği

Özel hastane hemşire istifa dilekçesi örneği

Hemşire olarak çalıştığım özel hastaneden nasıl istifa edebilirim? Özel hastane hemşire istifa dilekçesi nasıl hazırlanır? sıklıkla araştırılan konulardır. Bu yazımızda özel hastane hemşire istifa dilekçesi örneğini bulabilirsiniz.

İçerikleri

Ülkemizde hem özel hastane sayısının fazla olması hem de özel hastanelerde hemşire olarak çalışma koşullarının kamu hastanelerindeki koşullara göre ağır olması, birçok hemşire arkadaşımızın istifa etmeyi düşünmesine sebep olmaktadır. Bu yüzden özel hastanede çalışan hemşirelerin internet ortamında en çok aradığı konuların başında istifa dilekçesi örneği gelmektedir. Peki usule uygun en iyi özel hastane istifa dilekçesi nasıl hazırlanır?

Özel Hastane Hemşire İstifa Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?
Özel Hastane Hemşire İstifa Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

Özel Hastane Hemşire İstifa Dilekçesi Nasıl Hazırlanır?

İstifa ya da herhangi bir konuda dilekçe hazırlarken öncelikle yazılması gerekenlerden biri muhatabımızın kim olduğu ve tarih kısmıdır. Daha sonra sebep belirterek dilekçe yazılır ve altına isim, soy isim, imza, iletişim numaraları ve adres yazılır. İşte sizin için hazırlamış olduğumuz özel hastane hemşire istifa dilekçesi örneği.

Özel Hastane Hemşire İstifa Dilekçesi Örneği

                 ÖZEL ………… HASTANESİ İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Hastanenizde …. /… / 2021 tarihinden beri hemşire olarak çalışmaktayım. Ankara Şehir Hastanesine 663 sayılı kanunun 45/A maddesine göre hemşire olarak atandığım için hastanenizdeki görevimden istifa etmek istiyorum. (Sebep olarak başka şeyler de yazabilirsiniz. Örnek olarak Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) hazırlanmak istiyorum, yoğun iş temposundan dolayı derslerime çalışamamaktayım. Bu yüzden hastanenizdeki görevimden istifa etmek istiyorum.) Bu hususta gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. …/…/2021

Adı Soyadı
İmza

GSM:
ADRES: 

Özel Hastane Hemşire İstifa Dilekçesi Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?
İstifa Dilekçesi Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Özel Hastane Hemşire İstifa Dilekçesi Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dilekçe hazırlarken unutulmaması gereken hususları ve diğer kuralları aşağıda bulabilirsiniz.

  • Dilekçeler resmi dille yazılır.
  • Üst makama yazılan dilekçelerde arz ederim öbeği, alt makama yazılan dilekçelerde rica ederim öbeği kullanılır. Özel hastane hemşire istifa dilekçesinde de arz ederim öbeğini kullanmalıyız.
  • Dilekçeler düz beyaz çizgisiz kâğıda yazılır.
  • Dilekçe yazarken mavi renkli kalem kullanılmalıdır; kurşun kalem kullanılmamalıdır.
  • Dilekçeler belli bir plana göre yazılır. Bu plandan yukarıda bahsettik.

İşte özel hastane hemşire istifa dilekçesi yazmak bu kadar basit.

Dilekçe Nasıl Yazılır?