19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerUnuttuğunuz E Devlet şifresini almanın yolları neler?

Unuttuğunuz E Devlet şifresini almanın yolları neler?

İçerikleri

Eskiden işlerimizi devlet dairelerine giderek oradan hallediyorduk. Ancak artık bu işleri e devlet sayesinde internet üzerinden yapabilir hale geldik. Herkesin şifre alarak giriş yaptığı bu sisteme şifre olmadan giriş yapmak imkânsız. Bu yüzden sizde e devlet şifremi unuttum yenisini nasıl geri alabilirim diyorsanız, işte e devlet şifresi alabilmeniz için izlemeniz gereken adımlar…

E Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E devlet 2006 yılında kurulmuş olan vatandaşlara kamu hizmetlerini elektronik ortamda yapabilmelerini sağlayan bir sitemdir. Bu sistemde vatandaşların kişisel bilgileri bulunduğu için şifre veya mobil imza ile korunmaktadır. Peki, e devlet şifresi nasıl alınır? E devlet şifresi almanın yolları nelerdir?

1.Yol

E devlet şifresini unutmuş olan vatandaşlar TC Kimlik numaralarının bulunduğu kimlik ile (Pasaport, ehliyet, mavi kart, evlilik cüzdanı, nüfus cüzdanı) PTT şubelerinden 2 TL karşılığında e devlet şifrelerini alabilirler. Ancak daha önce şifre aldıysanız 2 şifreyi almak için 4 TL ödemeniz gerekiyor.

2.Yol

Eğer daha önce e devlet sitesine giriş yapıp oraya telefon numaranızı kaydettiyseniz ve kaydı doğruladıysanız şifrenizi PTT şubelerine gitmeden internet üzerinden yeni şifre alabilirsiniz. Üstelik hiçbir ücret ödemeden.

İlk önce yapmanız gereken e devlet sitesine girip giriş butonuna tıklamak. Daha sonra orada yer alan şifremi unuttum seçeneğini işaretlemek ve devam et tuşuna basmak.

Açılan pencerede sizden TC kimlik cüzdanınızda yer alan bazı kimlik bilgilerini isteyecektir. Bu bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra devam et tuşuna basıyoruz.

Önümüze açılan pencerede bizden anne ve baba adı, Kayıt No bilgilerini isteyecek. Bilgileri eksiksiz girerek tekrar devam et butonuna basıyoruz.

Sonra cep telefonumuza bir doğrulama kodu gelecek bu kodu girdikten sonra açılan pencereden yeni şifre oluşturabilirsiniz.