20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınMakyajOjenin kuruması için ne yapmalı? Oje kurutmanın püf noktaları

Ojenin kuruması için ne yapmalı? Oje kurutmanın püf noktaları

İçerikleri

Oje günlük yaşantımızda en çok kullandığımız kozmetik ürünlerden bir tanesi ancak zaman zaman kurumadığı için bazı kazalar yaşadığımız da bir gerçek. Pekiyi ojenin kuruması için ne yapmalı, oje kurutmanın püf noktaları neler?

Ojeyi kurutmanın yolları çok çeşitli ve her oje sürdüğünüzde tırnaklarınıza üflemeniz ve hiç bir yere dokunmadan beklemeniz gerekmiyor. Çok daha kısa sürede onları kurutabilir ve günlük yaşantınıza hemen devam edebilirsiniz. Sizler için bulduğumuz yöntemler çok çeşitli ve bu sayede o anki imkanlarınıza göre farklı uygulamalar gerçekleştirebilirsiniz.

Oje Katlarını Fazla Kalın Sürmeyin

Oje sürerken yaptığımız en büyük hatalardan bir tanesi, katları fazla kalın atmak. Oje katlarını ne kadar kalın atarsanız kuruması da bir o kadar zor olacaktır. Bu nedenle örneğin iki kat oje sürmek yerine daha ince ancak toplamda üç kat oje sürüyoruz ve daha hızlı kuruyan katlar sayesinde bir an önce hazır oluyoruz. Böyle olduğunda her bir katın bir kaç saniyede kuruduğunu siz de fark edeceksiniz.

Saç Kurutma Makinesi İle Ojeyi Kurutun

Saç kurutma makinesi ise zaten pek çok kadın tarafından tercih ediliyor ancak bu konuda dikkat çekilmesi gereken bir kaç nokta var. Öncelikle kurutma makinesinin sıcak tarafının devamlı olarak oje ve tırnaklara tutulması onlar için zararlı ve ojede kusurlar ortaya çıkmasına sebep olurken tırnağın yapısını bozarak onu zayıflatabilir. Bunun yerine kurutma makinesinin soğuk üflemesini açmanız lazım ve havayı çok yakından tutmamak da en iyisi. Bulunduğunuz ortamda herhangi bir toz olmadığından da emin olun çünkü ojeye toz yapışırsa kötü bir görünüm verecektir.

Parmaklarınızı Buzlu Suya Sokun

Ojeyi kurutmanın bir diğer mükemmel yolu ise hemen buzlu bir su hazırlamak ve parmaklarınızı bu suya sokmak. Ojeyi çıkartırken tam tersini yapıyoruz ancak kurutmak istediğimizde soğuk buzlu bir su kesinlikle işimizi görecektir. Yaklaşık olarak bir dakikada tüm ojenizin kuruyacağını garanti ediyoruz. Eğer buzlu su hazırlama imkanınız yoksa buz dolabının dondurucu kısmını açın ve ellerinizi içerisine sokun. Böylelikle de oldukça güzel bir kuruma performansı elde edeceksiniz.

Kurutma Spreyi Kullanın

Son dönemlerde ojelerin hızlı kurutulması için piyasaya sürülmüş çok sayıda kurutma spreyi de mevcut. Bu spreyleri kullanarak hızlıca ojelerinizin kurumasını sağlayabiliyorsunuz ancak diğer seçeneklere göre birazcık daha masraflı.