28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınMakyajMükemmal selfie makyajı nasıl yapılır?

Mükemmal selfie makyajı nasıl yapılır?

İçerikleri

Selfie modası tüm hızıyla devam ediyor ve dünyanın her yanında saniyede binlerce kez selfie çekiliyor. Ancak bu işi biraz daha profesyonel görünen şekilde yapmak isteyenler için tabii ki selfie makyajı nasıl yapılır sorusunun cevabı da büyük önem kazanıyor. Zira selfie normal fotoğraflardan bambaşka bir fotoğraf türü ve bu yüzden makyajınız konusunda çok dikkatli olmanız gerekiyor. Günlük makyaj selfiede kabul edilebilir olacaktır ancak ideal görünüm için bazı tavsiyelere de kulak asmanız gerekli.

Selfie çekmeden önce uygulamanız gereken en önemli şey, fondöteninizin mat olması. Zira parlak fondötenler maalesef telefonun kamerasında muazzam şekilde parlıyorlar ve bu de yağlı, fazla parlak görünen bir cilde sahipmişsiniz gibi bir etkiye sebep oluyor. Mat bir fondöten sürerseniz kameradan gelen bu fazla ışık ve yansımalar ortadan kalkacaktır ve çok daha iyi görünmenizin yolu açılacaktır. Bu fondötenin üstüne bir de pembe bir allık sürerseniz yüzünüz cansız değil tam tersi canlı ve biraz da kontrastlı görünecektir.

Selfie çekerken gözlerinizi ön plana çıkartmanız gerekiyor çünkü etkileyiciliğin büyük kısmı genellikle gözlerden gelir. Çok küçük gözleriniz varsa veya onları çok geri plana attıysanız maalesef istediğiniz görünümü yakalamanız zor olacaktır. Selfielerde genellikle sadece yüzünüz görünür ve bu yüzden rimelinizi bol bol kullanarak gözlerinizle derinlik yakalayabilirsiniz. Fakat sadece rimel gözlerinizi kurtarmayacaktır, bunun için göz çevrenize aydınlık bir makyaj yapmalı, koyu farlar gibi uygulamalardan geri durmalısınız. Beyaz, pembe veya açık mavi farlar sayesinde gözlerinizin çok daha çekici olmalarını sağlayabilirsiniz.

Gözlerden sonra selfiede en dikkat çeken şey dudaklarınız olacaktır ve bu nedenle ne çok koyu ne de çok açık renk bir ruj tercihiniz olmalı. Fazla koyu rujlar sizi yaşlı gösterirken, fazla açık olanlar ise fotoğrafta kaybolacaklardır. Orta karar bir kırmızı en iyi seçenek olabilir.

Eğer yüzünüz çok düz bir görünüme sahipse ve çıkıntılar yoksa, gölgelendirmeler yaparak ona biraz daha hat verebilirsiniz. Özellikle düz bir yüze sahip olan asyalı toplumlarda selfieler için yüzü gölgelendirme modası oldukça yaygın. Bunun için yine farklı tonlarda fondötenleri kullanabilirsiniz.