19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerMide Yanmasına Doğal Çözümler!

Mide Yanmasına Doğal Çözümler!

Mide problemleri çağımızda en çok rastlanan sağlık sorunlarının biri. İşte mide yanmasına iyi gelen doğal çözümler..

İçerikleri

Saglikhaberleri.com – Ciddi boyutlara varmayan mide yanmasının tedavisi genellikle asit salgısını engelleyerek midedeki asidi nötr hale getiren anti asitlerdir. Ancak reçetesiz satılan bu ilaçları doktora danışılarak ve doktor gözetiminde kullanılması şarttır. Aynı zamanda günümüzde aşırı mide yanması ve reflü tedavisinde pek çok endoskopik müdahale yapılabilmektedir.

Bir iki yudum süt için

Mide yanmasına ilginç bir şekilde iyi gelen sütü yanma hissedildikten sonra bir iki yudum içmek gerekiyor. Laktoz intoleransı olanlar için laktozsuz süt önerilirken ülseri olanların sütü uzun vadede tüketmemeleri gerekir.

Karbonatlı su için

Karbaonat, mide yanmasına ve hazımsızlığa karşı oldukça etkili bir maddedir. karbonat midedeki hidroklorik asidin etkisini azaltarak yanmayı süratle azaltacaktır. Yarım kaşık karbonatı suya karıştırıp bu karışımı 2 saat arayla tüketebilirsiniz. 1 gün içinde 7 dozdan fazla kullanılmamalıdır. 60 yaş üstü kişilerin kullanmaması önerilmektedir.

Yemekten sonra papatya, meyan kökü veya kekik çayı

Yemek yedikten hemen sonra içilen papatya ve meyan kökü çayı gıda asitlerini engelleyerek midede yanma oluşumunu engelleyecektir. Kekik çayı ise sindirimi kolaylaştırarak mideyi rahatlatır.

Zencefilli bal ya da zencefil çayı

Bir tatlı kaşığı bala taze ya da kuru zencefilden bir çay kaşığı ekleyin ve yutun. Ya da bir bardak sıcak suya zencefil ve bal karıştırarak için. Farkı göreceksiniz…

Sakız çiğneyin

Mide asidinin etkisini azaltan ve sindirimi rahatlatan sakızın yemeklerden sonra (özellikle şekeriz) yarım saat çiğnenmesi mide yanmasını önleyecek ve olacaksa da etkisini azaltacaktır.

Her gün bir kaşık tarçınlı bal

Mide asidi ve ülser için geleneksel olarak kullanılan balı az bir tarçınla karıştırarak yemek midenizi sakinleştirecektir.

Muz ve kavun yiyin

Muz ve kavun yemenin mide yanmasının etkisini azalttığı gözlenmiştir.

Midenize masaj yapın ya da yürüyüşe çıkın

Mide yanması gaz kaynaklı ise, sırtınızı dik tutacak şekilde oturup midenize dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Ya da ağır ve sakin bir şekilde yürüyüş yaparak rahatlama sağlayabilirsiniz.

Elbette mide yanmasında bu çözümler düzenli bir tedavi şeklinde uygulanmamalı ve mide yanması gibi sorunlarda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Zira daha ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir.