25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKoronavirüsMaske takmayanlara şok ceza! Mezar kazdırdılar

Maske takmayanlara şok ceza! Mezar kazdırdılar

İçerikleri

Koronavirüs salgınıyla mücadelede kararlı olan ve ülkedeki salgını engellemek için artık her yolu denemeye başlayan Endonezyalı yetkililer, virüsten korunmada ve virüsün yayılmasının engellenmesinde çok önemli etkisi olan maskeyi takmamakta direnenler için çok ilginç bir ceza buldular. Ülkenin Doğu Cava bölgesinde maske takmayanlara verilen ceza bu kadarına da pes dedirtti.

Ülkede Şaşkınlığa Neden Oldu

Doğu Cava bölgesinde maske takmamakta direnenler ve koronavirüsü hiçe sayarak toplum sağlığını tehlikeye atanlara koronavirüsten hayatını kaybedenlerin defnedileceği mezarların kazdırılması cezasının verilmesi kararı verildi. Doğu Cava bölgesinde şimdilik maske takmayı kabul etmeyen 8 kişinin, Ngabetan köyünde koronavirüsten hayatını kaybedenler için mezar kazdığı öğrenildi.

Cenaze Törenlerine Katılmıyorlar

Maske takmayı kabul etmediği için cezalandırılan insanların, sadece mezar kazmakla görevli oldukları ve cenaze törenlerine katılma gibi bir sorumluluklarının olmadığı bildirildi.

Başka Şans Bırakmadılar

Maske takmayanlara verilen ilginç cezayla ilgili yerel medyada açıklamalarına yer verilen Belediye Başkanı John Suyono, “Şimdilik mezar kazmakla görevli 3 personelimiz var. Personel sayısı yetersiz olduğu için bir şeyler yapılması gerekiyordu. Bunun üzerine düşünürken aklıma böyle bir şey geldi. Umarım bu caydırıcı ceza ile yapılan ihlallerde ciddi bir azalma olur. Bize başka şans bırakmadılar” dedi. Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan tedbirlere uymayanlar, yasalar kapsamında para cezası ya da kamu hizmeti cezası ile cezalandırılıyorlar.

Son Durum

Koronavirüs salgını Endonezya’da şimdiye kadar 8 bin 841 can aldı. Ülkede bugüne kadar 221 bin 523 kişiye koronavirüs enfekte olduğu tespit edildi. Ülkede koronavirüs enfekte olduktan sonra iyileşen hasta sayısının ise 158 bin 405 kişi olduğu bildirildi.