18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınMakyajMakyajdan yorulan cildinize doğal maske

Makyajdan yorulan cildinize doğal maske

İçerikleri

Mango maskesi

İçerisinde bolca vitamin çeşitliliği olan mango her tip cilt için uygun olması yönünden de oldukça kullanışlıdır. Mangoda bulunan A vitamini ve potasyum cildinizi nemlendirip parlaklık kazandırırken B vitamini, deri üzerinde oluşan hasarları onarır. Makyajdan yorulan ciltler için mango maskesi tarifi:

Malzemeler

•    1 adet olgun mango
•    7-8 tane öğütülmüş taze badem
•    2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
•    Bir miktar kil

Malzemeleri bir kapta homojen bir şekilde karıştırın. Karışıma bir miktar süt eklerseniz malzemeler birbirini daha rahat tutacağı için maskenin sürülmesi daha kolay olur. Maskeyi yüzünüzde 15 dakika kadar bekletip bol su ile durulayın. Artı olarak maskenin soğuk olması gözenekleri sıkılaştıracağı için faydalı olacaktır.

Maden suyu maskesi

Maden suyu doğal olması sebebiyle birçok farklı alan da kullanılmaktadır. Selülit tedavisi, sivilce tedavisi, makyaj temizleme, makyaj sabitleme bunlar arasında yer alır. Maden suyu yüksek oranda mineral içerir ve bu cildinizin makyajdan yorulmuş solgun hâline kurtarıcı olacak bir çözüm önerisidir. Temizlediğiniz cildinize bir pamuk yardımı ile maden suyunu uygulayın. Yüzünüzdeki rahatlamayı ve ferahlığını hemen fark edeceksiniz. Dikkat edilmesi gereken bir konu, maden suyu ve sodanın aynı olmadığı gerçeğidir. Maden suyunun içindeki karbondioksit gazı tamamen doğalken, soda işlenmiştir.

Muz maskesi

A ve C vitamini yönünden zengin bir besin olan muz, cilt yorgunluğu için birebirdir. Püre haline getirilen muzu temizlenmiş cildinize masaj yaparak uygulayın. 10-15 dakika arası yüzünüzde beklettiğiniz maskenizi soğuk su ile durulayın.

Nane maskesi

Nane cildi temizler ve rahatlatır. Ayrıca, zaman içerisinde oluşan deformasyonlar için de yenileyici özeliğe sahiptir. 2 yemek kaşığı kuru nane veya 8-10 yaprak taze nanenin üzerine 1 bardak sıcak su dökün ve üzerini kapatın. 20-25 dakika bekledikten sonra naneyi süzün. Bu toniği yüzünüze her gün uygulayabilirsiniz.