29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKadınMakyajMakyajda Kırmızının Dikkat Çekici Etkisi İle Fark Edilin!

Makyajda Kırmızının Dikkat Çekici Etkisi İle Fark Edilin!

İçerikleri

Makyaj kişiden kişiye değişebilen, oldukça öznel bir tercihtir. Genel olarak gece makyajı için ayrı, günlük makyaj için ayrı, özel gün için ayrı makyaj şeklinde ayrımlar yapılsa da makyajı bu şekilde net olarak ayırmak çok da doğru olmayabilir. Kimi kadın günlük makyajında daha yok gibi duran makyajları tercih ederken, kimisi de daha gösterişli olmayı kendini göstermeyi seçmektedir. Bu tamamen o günkü ruh haline bağlı olarak değişen doğaçlama bir makyaj olarak ortaya çıkabilmektedir. Günlük makyajda kırmızı tonları da sıklıkla tercih edilmektedir. Kırmızı rengin makyajdaki gücü azımsanmayacak kadar fazladır.

Makyajda Kırmızı Ruj Kullanımın Gücü

Kırmızı ruj başlı başına oldukça iddialı bir duruş sergilemenizi sağlar. Kırmızı renk cazibeyi kendine güveni, kadınsı bir duruşu temsil eder. Kırmızı rengin ne kadar çekici olduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Kırmızı bilinç altında aşkı cazibeyi temsil eden bir renktir. Özellikle erkekler üzerindeki etkisi yadsınamayacak kadar fazladır. İnsanların üzerinde kırmızı rengi gördüğümüzde istemsiz olarak onlara yönelmemizin sebebi de buradan gelmektedir.

Günlük makyajda kırmızı tonları tercih edilirse dikkat çekmeniz işten bile değildir. Örnek vermek gerekirse o gün canınız pek makyajla uğraşmak istemiyor, fazla zamanınız da yoksa sadece kırmızı ruj ve maskara ile makyajınızı tamamlayıp çıkabilirsiniz. Zaten kırmızı ruj oldukça iddialı ve varlığını belli ettiği için göz makyajınızı olabildiğince sade tutmalısınız. Makyaj yaparken gözlerinizi koyu tonlarda farlarla renklendirdiyseniz dudaklarınıza daha nude tonlarda ruj kullanarak dengeleyebilirsiniz. Bu ufak kuralı benimsedikten sonra makyajınızın daha alımlı ve çekici göründüğünü fark edeceksiniz.

Kırmızı Far Kullanmaktan Korkmayın

Kırmızı far dendiğinde, herkesin kullanmaktan korktuğu, kendine yakışmayacağını düşündüğü makyajlar akıllara geliyor. Aslında her tene kırmızı yakışmaktadır, fakat burada önemli olan size uygun olan kırmızı tonunu bulmaktır. Far olarak, canlı kan kırmızısı bir far yerine biraz daha bordoya kaçan bir kırmızı tercih eder ve kahverengi bir far ile geçişi yumuşatırsanız harika bir göz makyajı elde edebilirsiniz. Kırmızı tonunu kullanırken geçişleri yumuşatmayı asla atlamayın. Bu tür ufak detaylarla günlük makyajda kırmızı tonları rahatlıkla kullanılabilir. Ya da kırmızının üzerine hafifçe siyah far ile geçerek daha buğulu ve gizemli bir hava yaratabilirsiniz.

Renk Geçişleriyle Oynayın

Makyaj malzemesi olarak far kullanan her kadın muhakkak ki, far sürerken önce baz olarak açık bir renk kullanması gerektiğini mutlaka biliyordur. Daha sonra hangi tonu kullanacaksa yavaş bir şekilde renkleri koyultarak ya da açarak istenen tona kavuşması kolay olacaktır. Eğer direk olarak kırmızı farı kullanmaktan ürküyorsanız, o kadar iddialı görünmek istemiyorsanız daha koyu renklerle karıştırarak daha olağan görünmesini sağlayabilirsiniz. Örnek vermemiz gerekirse, önce kırmızı bir far sürüp üzerine kahverengi, siyah ya da üzerine toprak tonlarında açık bir kahverengiyi geçerek daha doğal bir far görünümüne sahip olabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, far geçişleriyle oynayarak size yakışan rengi bulmanızdır.

Makyaj Malzemelerinizde Yaratıcı Düşünün

Piyasada makyaj malzemeleri kategoriler şeklinde satılmaktadır. Göz için ayrı dudak için ayrı ten makyajı için ayrı kategorilerde ürünler satılmaktadır. Eğer makyaj malzemelerinizi fonksiyonel kullanabilirseniz tüm kategoriler için ayrı bir ürün satın almanıza gerek kalmayacaktır. Mesela likit veya stick rujunuzu allık olarak kullanabilirsiniz. Aynı şekilde göz makyajınızda iddialı bir kırmızı bordo rengini elde etmek istiyorsanız, kırmızı farım yok diye üzülmeyin. Kırmızı veya bordo rujunuz varsa göz kapağınıza hafifçe dokundurarak istediğiniz kırmızı tonuna ulaşabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken ufak bir hassas nokta var ki o da şudur, likit rujlar hızlı bir şekilde kuruyup sabitlendiği için, hızlı bir şekilde göz kapağınızda dağıtmanız gereklidir. Ayrıca dudağınıza sürdüğünüz ürünü gözünüze de kullanmak istiyorsanız, rujunuzun steril olduğundan emin olun, gözünüze ruju uygularken ruju direk uygulamak yerine fırça yardımıyla almanız daha uygun olacaktır. Ayrıca likit mat rujlar oldukça kalıcı olduğu için, ufak bir eyeliner yardımıyla gözünüze eyeliner olarak da uygulayarak farklı göz makyajları ortaya çıkarabilirsiniz. Makyaj, renklerle istediğiniz gibi oynayabileceğiniz bir sanattır. Dilediğiniz sanatı ortaya çıkarabilirsiniz.