20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKoronavirüsKoronavirüs salgınında dünyada son 24 saatte neler yaşandı?

Koronavirüs salgınında dünyada son 24 saatte neler yaşandı?

İçerikleri

ABD’de vaka sayısının 6 milyon 721 bin kişiye, Hindistan’da vaka sayısının 4 milyon 878 bin kişiye, Brezilya’da vaka sayısının 4 milyon 335 bin kişiye, Rusya’da da vaka sayısının 1 milyon 68 bin kişiye yükseldi.

Koronavirüs salgını sürecinde satışlarını katlayan online satış sitesi Amazon, ABD ve Kanada’da 100 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını açıkladı. Koronavirüs testi yapma imkanı olan mobil laboratuvar, bugün Brüksel Havalimanı’nda hizmete girdi.

İtalya’da Eğitim Başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle İtalya’da Mart ayından bu tarafa ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime ara verildi. Yeni eğitim ve öğretim yılının bugün başlamasıyla birlikte bazı bölgelerde okullar eğitime ve öğretime yeniden başladı. İtalya’daki 12 bölge ile Trento kentinde 5,6 milyonu aşkın öğrenci 6 ay aranın ardından ders başı yaptı.

İngiltere’de Protesto Gösterileri Vardı

İngiliz halkı, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlere karşı tepkili. Ülkede salgınla etkili mücadele edebilmek için 6’dan fazla kişinin bir araya gelmesini yasaklayan tedbir, halk tarafından protesto edildi.

Diğer Ülkelerde Son Durum

Hindistan‘da son zamanlarda vaka sayısında ciddi artış olduğu görülüyor. Ülkede 5 ay aradan sonra bugün hizmete başlayan mecliste en az 25 milletvekilinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Kırgızistan‘da ise salgınla etkili bir şekilde mücadele edebilmek için salgının en fazla yayıldığı yerler olan kafe ve düğün restoranlarında alınan önlemleri ihlal eden işletme sahiplerinin bir defaya mahsus uyarılmasına, ihlali sürdürmesi halinde de haklarında dava açılmasına karar verildi.

Endonezya, başkent Cakarta’da koronavirüs vaka sayısı yeniden tırmanışa geçince kaldırılan kısıtlamaları yeniden uygulama kararı aldı. Bu kısıtlamalar kapsamında okullar, eğlence merkezleri, turistik alanlar, park ve spor salonları 2 hafta boyunca kapalı kalacak. Düğün, toplantı ve seminer gibi etkinlikler ise askıya alınacak.

Koronavirüsle mücadele eden Balkan ülkesi Sırbistan ise 18 Eylül tarihine kadar yurt dışında olan vatandaşlarının ülkeye geri dönmesi için çağrı yaptı.