19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaDiyetSağlığınıza sağlık katacak ve kilo vermenize yardımcı olacak 5 bitkisel çay

Sağlığınıza sağlık katacak ve kilo vermenize yardımcı olacak 5 bitkisel çay

Konu kilo vermek olduğunda sağlıklı bir diyet ve egzersizin yerini hiçbir şey tutamaz. Ancak doğru bitki çayını yudumlamak, yolculuğunuzda size yardımcı olabilir. İşte kilo vermek ve sağlıklı kalmak için en iyi 5 bitki çayı.

İçerikleri

Fazla kilolu veya obez olmak, insanları Tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve kanser gibi ciddi hastalıklar için yüksek risk altında bıraktığı için endişe vericidir.

Obezite tipik olarak sağlıksız bir beslenmeden ve yeterli egzersiz yapılmamasından kaynaklanır. Bu nedenle sağlıklı bir diyetin ardından düzenli olarak egzersiz yapmak, kilo vermek için en iyi iki araçtır. Ayrıca, diyetinize bazı sağlıklı bitkisel çaylar eklemeniz kilo vermenize ve fit kalmanıza yardımcı olacaktır.

Bitkisel Çayların Faydaları Nelerdir?

  • Bitkisel çaylar genel vücut sağlığınızı iyileştirmenin yanı sıra, kilo hedefinize ulaşmanıza da yardımcı olacaktır.
  • Bitkisel çaylar metabolizmanızı hızlandırarak yağlarınızı daha kolay ve daha hızlı yakmanıza sağlayacaktır.
  • Önereceğimiz bitkisel çaylar kötü kolesterol seviyenizi azaltarak yağ hücrelerinizi küçültmenize yardımcı olacaktır.
  • Bu bitkisel çaylar aynı zamanda iştahınızı kontrol etmenize yardımcı olacak, sizi günden güne daha fazla şişman yapan yeme alışkanlıklarından uzaklaştıracaktır.
  • Ayrıca çoğu bitki çayı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan detoksifikasyon sürecini destekler ve böylece kilo vermenize yardımcı olur.
  • Kilo yönetimi dışında bitkisel çaylar ayrıca sindirim sistemini çalıştırmaya, enerjinizi arttırmaya,  artrit, diş çürümesi ve kanseri önlemeye de yardımcı olabilir.
  • Bitki çayları ile ilgili bir en güzel şey de kolay yapılabilmesidir. Sadece sıcak suya istediğiniz çay yapraklarına ya da poşet çayını koyarak tüketebilirsiniz.

İşte Kilo Vermenizi Hızlandıracak 5 Mucizevi Çay

Yeşil Çay

Kilo vermek için en iyi çay hangisidir diye sorulduğunda, yeşil çay mutlaka listenin başında geliyor. Yeşil çay, kalori yakmak ve zayıflamak için metabolizmayı hızlandıran bir bileşik içerir.

Yeşil çay ayrıca vücuttaki antioksidanların seviyesini yükseltir. Ayrıca düzenli olarak yeşil çay tüketilmesi detoksifikasyonunu (Organizmanın kendisine zararlı olan toksik maddelerden temizlenmesi) destekler.

Bu faydalarından yararlanmak için günlük diyetinize 2 ile 3 bardak yeşil çay eklemeyi unutmayın.

Yeşil Çay Nasıl Yapılır?

Bir fincan içine 1-2 çay kaşığı yeşil çay yaprağı koyun ve üzerine sıcak su dökün. Üzerini kapatarak 3-4 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzerek isteğe göre organik bal ekleyerek tüketin.

Nane Çayı

Nane doğal bir iştah kesici etkisi olduğundan, taze veya kurutulmuş nane yapraklarından yapılan çay da kilo vermeye yardımcı olur.

Yemekler arasında bir bardak nane çayı içmek, açlık hissini azaltır. Bu da aşırı yemek yemeyi önler ve kalori bakımından zengin aperatiflerin alımını azaltır. Ayrıca, nanenin kalorisi düşüktür, bu nedenle doğal olarak kalori alımınızı azaltır. Bu bitki aynı zamanda sindirime de yardımcı olur ve kilo vermeyi desteklemek için stresi azaltır. Nane kokusu bile iştahın bastırılmasına yardımcı olur.

Nane Çayı Nasıl Yapılır?

Bir bardak kaynar suya taze ya da kurutulmuş nane yapraklarından 1 çorba kaşığı ekleyin. Bardağın üzerini kapatın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Çayı süzün, bir çay kaşığı organik bal ekleyin ve içmeden önce iyice karıştırın. Nane çayını günde 3 kereden fazla içmeyin.

Not: Gebe, hamile veya emziren anneler nane çayı içmemelidir.

Oolong Çayı

Oolong çayı metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur. Yeşil çayda olduğu gibi, vücudundaki yağların yanması için metabolizmanızı hızlı çalıştıracak bileşikler içerir. Kolesterolü ve vücuttaki yağ konsantrasyonunu bile azaltır. Kilo vermenin yanı sıra, diyabetik ve kalp hastalığı olan hastalar için de iyidir.

Oolong Çayı Nasıl Yapılır?

1 bardak suyu kaynatın, sonra 2 dakika dinlendirilir. Suyu bir tencereye veya fincana dökün. Suya 1-2 çay kaşığı Oolong çayı ekleyin. Ağzını kapatarak 5 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra süzerek için. Oolong çayını günde 2 bardak içebilirsiniz.

Beyaz Çay

Beyaz çay,  yağ hücrelerinin oluşumunu engelleyen antioksidanlar bakımından oldukça zengin çaylardan biridir. Vücudun yağları emme yeteneğini bile yavaşlatır. İçindeki kafein ayrıca metabolizma sürecini hızlandırır.

Bu çay aynı zamanda doğal iştah kesici olarak da çalışır, böylece gereksiz atıştırmaların azaltılmasına yardımcı olur.

Beyaz Çay Nasıl Yapılır?

Bir fincan kaynamış suyun içine 1 çorba kaşığı beyaz çay yapraklarını koyun. Ağzını kapatarak yaklaşık 5 ila 7 dakika boyunca demlenmesini bekleyin. Çay, yalnızca tomurcuklardan oluşuyorsa, demlenmesi uzun sürebilir (yaklaşık 10 dakika). Daha sonra süzün, lezzet vermek için limon suyu veya az miktarda nane ekleyerek için. Günde 2 ila 4 bardak beyaz çay içebilirsiniz.

Bu çay doğal olarak tatlıdır, dolayısıyla herhangi bir tatlandırıcı ilave etmenize gerek yoktur.

Ebegümeci Çayı

Kilo vermeyi destekleyen mükemmel bir içecektir. Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olan yüksek konsantrasyonlarda antioksidanlar içerir. İçinde fazeolamin adı verilen enzim inhibitörü, daha az karbonhidratın zayıflamayı hızlandırmak için kan dolaşımınıza emilmesine izin veren amilaz üretimini azaltır.

Ayrıca, mide ve bağırsak rahatsızlıklarını tedavi eder, solunum yolu hastalıklarına iyi gelir ,doğal idrar söktürücü olmasından dolayı su ağırlığınızı atmanıza yardımcı olur.

Ebegümeci Çayı Nasıl Yapılır?

2 su bardağı suya 2 yemek kaşığı kurutulmuş hibisküs yaprakları ekleyin. Kaynamaya bırakın, sonra 5 ila 10 dakika boyunca kaynatın.

Daha sonra süzerek tatlandırmak için organik bal ve biraz limon ekleyin. Günlük 2 ila 3 bardak ebegümeci çayı içebilirsiniz.

Not: Hamileyseniz veya emziriyorsanız, ebegümeci çayını içmeyin.

Sağlığınıza sağlık katacak ve kilo vermenize yardımcı olacak 5 bitkisel çay