19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviKarpuz çekirdeği nelere faydalı?

Karpuz çekirdeği nelere faydalı?

Sıcak havaların en tatlı meyvelerinden karpuz, çekirdeğiyle tam anlamıyla şifa dağıtıyor. Cinsellikten kalp ve saç sağlığına kadar herkesin imdadına yetişiyor.

İçerikleri

Yaz mevsimin gelişiyle karpuzlar görücüye çıktı. Sıcak mevsimin en sevilen meyvesi serinletici etkisiyle herkesin vazgeçilmez lezzeti oluyor. Ancak meyvesi yendikten sonra çekirdekleri genelde çöpe atılıyor. Bu duruma dikkat çeken uzmanlar, karpuz çekirdeğinin tam anlamıyla şifa deposu olduğunu söylüyor.

Karpuz Çekirdeğinde Bulunan Vitamin ve Mineraller

İçeriğindeki vitamin ve minarelleri ise şu şekilde sıralıyor: Tiamin, niasi, folat, potasyum, magnezyum, çinko, demir, fosfor, sodyum, bakır, manganez ve çinko ile B vitamin grubu.

Karpuz Çekirdeğinin Faydaları Neler?

Faydalarından bazıları ise şu şekilde sıralanıyor:

Cinsel hormonları uyarıyor

Karpuz çekirdeği içindeki “citrulline” denilen bir madde vücutta “arginin” denilen başka bir maddeye dönüştürülüyor. Arginin de damar genişlemesine yardımcı olan “nitrik oksit” denilen bir maddenin üretiminde kullanılıyor. Bu sertleşme problemleri olanlara yardımcı oluyor. Cinsel hormonları uyarıyor. Sperm üretimini teşvik ediyor. Erkeklerde cinsel gücü artırıyor.

Kalp sağlığına faydalı

Yüksek tansiyondan müzdarip olanlar için mükemmel bir çözümdür. Zengin magnezyum içeriği ile kalp fonksiyonun sağlıklı işleyişini sağlar. Kalp sağlığını koruyan amino asitler ihtiva eder.

Böbrek taşlarını temizliyor

Karpuz çekirdeğinden yapılan çay idrar sökücü etkisiyle böbrekleri ve mesaneyi temizliyor. Kum ve taşları vücuttan atıyor.

Yaşlanma karşıtı özelliği bulunuyor

Cilt için mükemmel bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar ciltteki hücreleri yeniler. Yaşlılığa bağlı kırışıklıkları giderir. Taze bir görüntü verir.

Diyabete karşı etkili

Karpuzun çekirdeği dalgalanan glukoz seviyelerini düzeltir. Bunun için karpuz çayı mükemmel bir çözüm sunuyor. Diyabeti tedavi etmek için, 45 dakika boyunca bir litre suya bir avuç dolusu karpuz tohumu eklemeniz ve günde en az 2 kez tüketmeniz gerekir.

Vücuttan ödem attırıyor

Ödemi tedavi etmek için 1 çay kaşığı öğütülmüş karpuz çekirdeğini 1 çay kaşığı bala katın ve ¾ fincan ılık su ekleyin. Karışımı karıştırın ve günde iki kez tüketin.

Karpuz Çekirdeği Çayı Nasıl Yapılır?

Yirmi ile otuz karpuz çekirdeği alın ve öğütün. On beş dakika boyunca iki litre suda kaynatın. İki gün boyunca içeceği tüketin ve üçüncü gün ara verin. Birkaç hafta boyunca buna devam edin.

Bunlar da dikkatinizi çekebilir!

Karpuz çekirdeği nelere faydalı?