26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınMakyajKalıcı makyaja karar vermeden önce bilmeniz gerekenler!

Kalıcı makyaja karar vermeden önce bilmeniz gerekenler!

İçerikleri

Kalıcı makyaj çeşitli bitkisel özütlerden elde edilen maddelerin makyaj yapılacak yere enjekte edilmesi durumudur. Uygulama tek kullanımlık sterilizasyonu sağlanmış iğnelerle yapılır. Günümüzde yoğun iş temposuna sahip birçok bayan kalıcı makyajı tercih etmekte ve bunun faydasını zaman olarak geri kazanmaktadır.

Kalıcı Makyajın Avantajları Neler?

Kalıcı makyaj üzerine bahsedilen bir avantaj ise bitkisel özütlü olmasıdır. Diğer makyaj ürünleri daha yüksek kimyasal madde içermekte fakat kalıcı makyajda bu durum biraz daha azdır. Bunun sebebi makyajın cilde çok uzun süre temas edecek olması ve muhtemel cilt hastalıklarının önüne geçmektir.

Kalıcı Makyajın Yan Etkisi Var Mı?

Her ne kadar internette bu konuda görüdüğünüz hemen hemen her sitede “kesinlikle yan etkisi yoktur” ibaresi olsa da; biz bilimsel bir araştırmaya dayanmadan (varsa bile internet siteleri bu araştırmaları kaynak göstermediği için bilemiyoruz) ortaya atılan her iddia gibi bu konuda da ihtiyatlı olmak gerektiğini düşünüyoruz. İnsan vücuduna dışarıdan zerk edilen her şey de en azından uygulama hatası ile oluşabilecek bir “beklenmedik durum” riski vardır. İçerisinde kimyasal barındıran ve cilde temas eden her maddenin bize zarar verebilmesi ihtimal dahilindedir.

Esasında internet sitelerinin, medyanın, uzmanların “kalıcı makyajın yan etkisi yoktur” diye altı doldurulmamış iddialar öne sürmek yerine, daha bilimsel yaklaşmalarını beklemek fazlası ile iyimser bir yaklaşım olur. Sonuçta bu da bir sektördür ve paranın girdiği her yerde bazı şeyler süslenir allanır pullanır ve tüketiciye empoze edilir.

Yıllardır her fırsatta binbir türlü mikroptan bizi kurtarması için kullanımın artması yönünde çalışmalar yapılan sabunun bile yanlış kullanımda zarar verme riski varken, yediğimi herhangi bir besinin olumsuz bir reaksiyonla vücudumuza zarar vermesi olağanken, vücuda zerk edilen bir maddenin “sırf doğal” diye insana zarar vermeyeceğini iddia etmek ne derecede etiktir, taktirinize bırakıyoruz.

Kalıcı Makyaj Can Acıtır Mı?

Kalıcı makyaj için merak edilen bir diğer soru ise yapımı sırasında kişinin canını acıtıp acıtmadığıdır. Bu durum kişiden kişiye değişmekle beraber ortak kanı olarak gıdıklama hissinin olduğu söylenmektedir. Acının azaltılması için lokal anestezi yöntemi uygulanabilmektedir.

Sonuç olarak kalıcı makyaj profesyonel makyajın alternatifi değildir ancak birçok avantaja da sahiptir. İyi araştırılarak karar vermeyi gerektirir.