Ana SayfaKadınMakyajKalıcı makyaj nedir, nereye, nasıl yapılır? Kimler kalıcı makyaj yaptırıyor?

Kalıcı makyaj nedir, nereye, nasıl yapılır? Kimler kalıcı makyaj yaptırıyor?

İçerikleri

Her gün eyeliner çekilmiş, rujlu ve kaşlarınız yapılmış bir şekilde mi uyanmak istiyorsunuz? Alabileceğiniz her türlü kozmetik yüz dövmesi olarak da adlandırabileceğimiz yüze kalıcı makyaj ile ilgili tüm detaylar…

3 dakikadan kısa sürede evden çıkabilmeyi kim istemez? Kalıcı makyajlar sayesinden tek yapmanız gereken üstünüzü değiştirmek olacak.

Daha önce microblading işlemini duymuş olabilirsiniz. Son yıllarda kalıcı makyaj kaş işlemleri oldukça popüler olmaya başladı. Kalıcı makyaj kaş işlemleri her ne kadar popüler olsa da kaşlar sadece bir başlangıç. Kozmetik makyaj sanatçıları çillere, dudak renklendirme gibi işlemleri de yapıyorlar. Bu sayede günümüzde makyajı kalıcı hale getirebiliyorlar.

Kalıcı makyaj, makyaj illüzyonunu oluşturmak için dövmeyi kullanan kozmetik bir prosedürdür. Bunun için diğer isimler arasında mikro pigmentasyon, dermal pigmentasyon, kalıcı kozmetikler ve kozmetik dövme yer alır. Kalıcı makyaj uygulama tekniği cilde iğnelerle nüfuz etmeyi ve pigment bırakmayı içerir. Bu nedenle, kalıcı makyaj temelde kalıcı kozmetik pigmentasyondur.

Tüm kalıcı makyaj işlemlerine tek tek bakalım:

Microblading – Kalıcı Kaş İşlemi

Kalıcı makyajın en popüler şekli olan Microblading, bir kaş dövmesi yöntemlerinden biridir. Şaşırtıcı derecede koyu renkli kaşlar yerine, modern teknik, doğal bir görünüm için bireysel kıl köklerini simüle eder. Kozmetik dövme sanatçıları, pigmenti doğrudan derinin altına koymak için süper ince bir kalem kullanırlar. Kaş yumuşatma veya mikro gölgeleme gibi adları da duyabilirsiniz.

Kaşlarınızı doldurmak, güzellik rutininizin çok önemli bir parçasıysa, bu işlemi seçebilirsiniz. Kaşlarınız bu işlem sayesinde yapay dövme yerine birebir, taranmış kaş görüntüsü ile karşılaşacaksınız.

Lip Blushing – Kalıcı Ruj

Dudak dövmeleri, dudaklarını hiç doldurmamış gibi görünen, dudaklarını işaretlemek, süslü bir grande kadın imajı yaratıyor. Kalıcı makyaj dudak üzerinde şeffaf rengin basit bir şekilde uygulanmasıdır. Sonuç, az önce ısırılmış gibi görünen dudaklar. Bu işlem bir yıla kadar kalıcıdır.

Kalıcı Eyeliner

Eyeliner dövmeleri, kirpiklere dolgun görünüm vermek için kirpik çizgisinin içine veya üstüne yerleştirilir. Geleneksel dövme, kirpik çizgisinin tam üzerine yerleştirilerek belirgin bir eyeliner çizgisi yapılır. Eyeliner sürmeden çıkamayan insanlar için çok uygundur.

Skar Kamuflajı – Kusur Kapama

Skar kamuflajı, ten rengini taşıyan, ten renginde bir pigmente sahip bir dövmedir. En bilinen kullanım ameliyat izleri içindir, ancak sanatçılar çeşitli izleri, çatlak izlerini veya akne izlerini kaplayabilirler.

Çil Dövmesi

Son zamanlarda çok popüler olan ve kalıcı makyaj endüstrisinin asi küçük kız kardeşi olarak çil dövmeleri olduğunu düşünebilirsiniz. Yüzlerinde canlı ve genç bir görünüm isteyen kişiler çil yaptırıyorlar.

Kalifiye bir estetik uzmanı kalıcı makyaj yapmalıdır. Bu, özellikle steril ve tek kullanımlık iğneler için, cilt yüzeyinin hemen altındaki doğal ve mineral renkleri enjekte etme işlemidir.

Kimler Kalıcı Makyaj Yaptırıyor?

Kalıcı makyaj yaparak yüzlerinde bir fark yaratmayı düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Peki, en kalıcı makyajı kimler yaptırır?

  • Zaman sınırlı, çalışan kadınlar
  • Seyrek, çok açık renkli veya yarı kaşları olan kadınlar
  • Hassas gözlü kadınlar
  • Seyrek kirpikli kadınlar
  • Lens kullanan kadınlar
  • Göz bozukluğu olan kadınlar
  • Kozmetik ürünlere alerjisi olan kadınlar
  • Artrit vb. Hareket rahatsızlığı olan kadınlar
  • Parkinson ve ark. nedenlerden dolayı titreyen kadınlar
  • Genel olarak stresli veya ağır işlerde çalışan kadınlar
  • Sporcular
  • İş hayatında her zaman iyi görünmek isteyenler
  • Yüzlerinde asimetrik çizgilerden kurtulmak isteyenler

Günümüzde yüze kalıcı makyaj yaptıranların sayısı gittikçe artmaya başladı. Hemen hemen etfamızındaki herkeste kalıcı makyajdan birine sahip olabiliyor. Bunlar; kalıcı makyaj dudak, kalıcı makyaj kaş en sık yaptırılan işlemlerdendir.