25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKahve telvesi maskesi nasıl yapılır? Cilde faydaları neler?

Kahve telvesi maskesi nasıl yapılır? Cilde faydaları neler?

Türk kahvesi milli içeceğimiz olduğu gibi insan sağlına kattığı faydalarda saymakla bitmez. Uzun yıllardır yurt dışında da popülerliğini konuşturan Türk kahvesinin insan cildine ne gibi yararları var gelin bakalım.

İçerikleri

Hem lezzetli hem faydalı olan Türk kahvelerinizi içtikten sonra telvesinden de yararlanmanız mümkündür. Telvenin içeriğindeki doğal peeling ile cilt üzerindeki akneler temizlenerek cilde muazzam bir parlaklık nemlilik katabilirsiniz.

Cilde her ne kadar kahve telvesinin yararları olsa da her cilt yapısı bir olmayabilir. Bunun için önceden cildinizin ufak bir bölgesine kahve telvesi uygulayarak hassaslığınızı kontrol edebilirsiniz.

Türk Kahvesi Telvesinin Cilde Faydaları Neler?

  • Cildi nemlendirir.
  • Cilde canlılık verir
  • Cilt üzerindeki ölü hücreleri yok ederek yeni hücrelerin oluşumuna yol açar
  • Cilde parlaklık verir
  • Akneleri temizler
  • Ciltteki sarkmaları zamanla azaltır.
  • Yıpranmış cilt yüzeyini besler canlılık verir
  • Selülitleri yok eder
  • Siyah noktaları yok eder.

Türk Kahve Telvesi Maskesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesinin telvesiyle yapabileceğiniz maske tariflerini sizler için derledik

1- Kahve Telvesi + Limon + Su ile Cildinizi Canlandırın

  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı hazır su

İçeriğinde bolca C vitamini barındıran limon cildi temizleyerek besler ve daha aydınlık bir görünüm kazandırır. Bir kâse içerisine aldığınız bu malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar kaşık yardımıyla iyice karıştırın. 5 dakika kadar dinlenmeye bıraktıktan sonra cilt üzerine masaj yaparak uygulayın.

10 dakika sonra cildinizi bol ılık su ile temizleyin. Hafta da 2 gün uyguladığınız takdirde parlak, sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

2- Kahve Telvesi + Pamuk ile Göz Altı Morluklarını Ortadan Kaldırın

Yoğun iş hayatı, uykusuzluk insan vücuduna zarar verdiği gibi cilt yüzeyinde de bozukluklar meydana getirebilir. Özellikle göz altı çevrelerinde oluşan morlukları ortadan kaldırmak için yapmanız gereken tek şey pamuk yardımı ile kahve telvesini göz altı çevresine sürmek. 10 dakika beklemenin ardından ılık su ile temizleyiniz.

Bu işlemi haftada 3-4 gün yaptığınız takdirde Göz altında oluşan morluk, şişlikleri yok edebilirsiniz.

3- Kahve Telvesi + Su ile Selülitleri Ortadan Kaldırın

Yarım su bardağı kahve telvesini biraz su yardımı ile cıvık bir yapı elde edene kadar karıştırın. Oluşan karışımı selülit bölgelerini masaj yaparak uygulayın.

Hafta da 34 gün bu tarifi yapmanız halinde zamanla selülitlerin azaldığını yok olduğunu göreceksiniz.

4- Türk Kahvesi + Zeytinyağı ile Siyah Noktalara Elveda

  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı

İster kahvenin kendinden isterseniz kahvenin telvesinden yararlanacağınız bu tarifle malzemeleri bir kâse içerisinde iyi bir şekilde karıştırdıktan sonra cilt üzerine masaj yaparak sürünüz. 7 dakika bekledikten sonra bol su ile cildinizi yıkayınız. Bu sayede siyah noktalara kısa sürede veda edebilirsiniz. Hafta da 2 defa yapmanız önerilir.

5- Türk Kahvesi + Soda ile Cildinizi Sıkılaştırın

  • 1 yemek kaşığı Türk kahvesi ya da 1 yemek kaşığı kahve telvesi
  • 5 damla soda macun kıvamı alacak kadar.

İçtiğiniz bir fincan Türk kahvesinin telvesine birkaç damla soda ekleyiniz. İsterseniz kahvenin kendisinden de yararlanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken 1 yemek kaşığı

Türk kahvesine soda eklemek olacak. Homojen macun bir kıvam alana kadar malzemeleri karıştırdıktan sonra cildinize masaj yaparak uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra bol su ile cildinizi yıkayın. Hafta da 2 defa yapmanız önerilir.

Sizler için Türk kahvesi telvesinin cilt üzerindeki faydalarını derledik ve karşınıza sunduk. Her ne kadar doğal yollarla cildinize bakmak isterseniz de eğer ki cildiniz ile ilgili çok sorun yaşıyorsanız her zaman bir doktora başvurmanızı öneririz.

Kahve Telvesi Maskesi Yapanların Yorumları