18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKahve telvesinin öyle bir faydası çıktı ki...

Kahve telvesinin öyle bir faydası çıktı ki…

Türk kahvesi içtikten sonra telvesini çöpe atmadan önce düşünmenize yardımcı olacak 10 kullanım alanı sizlerle.

İçerikleri

Kahve telvesi, mutfakta temizlikçi, bitkilerde koruyucu, buzdolabında koku giderici olarak kullanılabiliyor, kötü kokuları gideriyor, peeling özelliğiyle güzelleştiriyor ve hatta köpek dostlarınızın dertlerine bile çare oluyor. Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı, o kahve telvesinin de türlü türlü marifeti var. Afiyetle pişirip, güzel sohbetler eşliğinde içtiğiniz kahve telvesinin kullanım alanlarına ve faydalarına çok şaşıracaksınız.

Gözlerinizin altına kahve telvesi sürerseniz
Gözlerinizin altına kahve telvesi sürerseniz

Kahve Telvesinin Faydaları

1- Güzellik sırrı:

Kahve telvesi de yüzden bacağa, göbekten ellere ayaklara tüm cilt için faydalı. Peeling etkisiyle kan dolaşımını hızlandırıyor, siyah noktaları yok ediyor. Telveyi azıcık ılık suyla hafifçe sulandırıp temizlediğiniz yüzünüze çok hafif hareketlerle sürüp, 10 dakika bekleyip yıkayabilirsiniz.

2- Gözlerinizin altına kahve telvesi sürerseniz: 

Göz altındaki koyu halkalar alerjiden burun tıkanıklığına ve hatta genlerinize kadar birçok sebeple ortaya çıkar. Göz altı morlukları gözlerinizi soluk ve yorgun gösterirler. Kahve, kan akışını hızlandırmaya ve göz altındaki kan damarlarını küçültmeye yardımcı olur.

Bu ev yapımı göz kremi, cildi sıkılaştırmak ve göz altı torbalarının daha az sarkık görünmesini sağlamak için harikadır.

1 tatlı kaşığı kahve telvesini 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı ile karıştırın ve gözünüzün altına sürün. Karışımı yaklaşık 2 dakika bekletin, ardından soğuk suyla durulayın. Gözünüze herhangi bir karışım sürmemeye dikkat edin. İki salatalık dilimi dilimleyin ve yaklaşık beş dakika gözlerin üzerine koyun.

Salatalığın gözlerinizi rahatlatan ve şişkinliğini gidermeye yardımcı olan soğutma özellikleri vardır. Kahve ise kan akışını hızlandırmaya ve göz altındaki kan damarlarını küçültmeye yardımcı olur.

3- Dibi tutmuş tencereye derman:

Tencerede yanan yemeğe üzülmek için neden çok. Yanan tencereyi, temizlemek için ise kolay bir yöntem var. Onu bir mutfak fırçasının ucuna ya da süngerinin yüzeyine sürdüğünüz telveyle ovabilirsiniz.

4- Tıkanmış lavaboya, gidere çözüm:

Kaynamış suyun içine telveyi ve karbonatı atın, tıkanan giderlere dökün. Kimyasal çözümler kadar olmasa da epey etkili bir yöntem.

5- Buzdolabı kokusuna ilaç:

Telveyi gazete kağıdına yayın, güneşte ya da sıcak bir köşede kurutun. Sonra bir çay altlığı ya da kaseye aktarıp, buzdolabının uygun bir köşesine yerleştirin. O ekşi kokuyu karbonattan daha iyi emiyor.

6- Bitkilere gübre:

Hepinizin evinde en az bir tane bulunan sardunya, açelya ya da kamelya gibi asitli toprak seven çiçekler, kahveyi en az sizin kadar sever. Telve hem toprağı besliyor, hem de çayın aksine sinekleri, böcekleri, hatta salyangozları ve kargaları bitkilerden uzak tutuyor. Eğer kedilerin saksılara dadanmasından rahatsızsanız, bitkilerin dibine içine kurutulup rendelenmiş portakal kabuğu ekleyip de koyabilirsiniz.

7- Soğan sarımsak kokusunu giderir:

Soğan, sarımsak doğradıktan sonra kokusunu gidermek için de ellerinizi telveyle ovuşturup yıkayabilirsiniz. Hem yüzeyde kalan yağ sayesinde nemlendirici etkisi de oluyor.

8- Banyo öncesi vücut peelingi: 

Kahve telvesinin içine birkaç damla nane, greyfurt, hindistancevizi yağı damlatabilir, selülit sıkıntınız varsa rendelenmiş limon kabuğu da ekleyip cildinize uygulayabilirsiniz.

9- Hobi araç gereci:

Evde sabun, mum yapımı gibi hobilerle ilgileniyorsanız, kurutulmuş telve harika bir ek malzeme. Ayrıca kağıt, kumaş gibi emici yüzeylere eskitilmiş havası vermek için boya olarak da kullanabilirsiniz.

10- Köpek dostunuzun pirelerinin katili:

Köpeğinizi yıkarken şampuanına telve ekleyin. Böylece hem pireleri ölecek, hem de tüyleri pırıl pırıl parlayacak.

Kahve telvesinin öyle bir faydası çıktı ki...