19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKoronavirüsİngiltere yeni koronavirüs tedbirlerini uygulayacak!

İngiltere yeni koronavirüs tedbirlerini uygulayacak!

İçerikleri

İngiliz Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada yeni tip koronavirüsle mücadelenin yoğun şekilde sürdüğünü ve yerel olarak uygulanan kısıtlamaların salgının yayılmasının engellenmesinde kritik önem arz ettiğini ifade eden Hancock, “Ülkenin kuzey kesimlerinde vaka sayısı çok ciddi şekilde artış gösteriyor.

Yarın itibariyle Northumberland, Newcastle-upon-Tyne, Kuzey ve Güney Tyneside, Gateshead, Durham ve Sunderland bölgelerinde yeni kısıtlamaların uygulanmasına başlanacak. Kısıtlamalar dahilinde hane halkı haricinde sosyalleşme yasaklanacak. Yeme ve içme sektöründeki işletmeler masada müşteri kabul edemeyecek. Eğlence sektöründe faaliyet gösteren mekanlar saat 22.00’de kapanacak.” dedi.

Teste Talep Hızlı Artıyor

Kış mevsiminde ortaya çıkabilecek problemlerin giderilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Hancock, “Ulusal Sağlık Sistemine (NHS), koronavirüs salgınıyla yeterince mücadele edebilmesi için 2,7 milyar sterlin katkı sağlandı. Test konusunda zorluk olsa da bir sıkıntımız yoktur. Test kapasitesi şu an rekor seviyelere ulaştı. En büyük sorunumuz teste talebin çok hızlı artış göstermesi.” şeklinde konuştu.

Ağustos Ayında Tırmanışa Geçti

Koronavirüs salgınında en fazla ölüm vakası görülen Avrupa ülkesi olan İngiltere’de vaka sayısı Ağustos ayı içerisinde yeniden tırmanışa geçti. Ülkedeki vaka sayısı 27 Haziran – 8 Ağustos tarihleri arasında 1000 kişinin altında iken, son bir hafta içerisinde günlük vaka sayısı 3 bini geçti. Ülkedeki vaka sayısının ciddi şekilde artmasıyla 14 Eylül tarihinden itibaren 6’dan fazla insanın bir araya gelmesinin yasaklanması tedbiri alınmıştı.