26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt Bakımıİmpetex krem ne için kullanılır, vajinaya sürülür mü?

İmpetex krem ne için kullanılır, vajinaya sürülür mü?

İmpetex Krem, birçok farklı dermatolojik rahatsızlıkları tedavi etmektedir. İçeriğinde bulunan etken maddesi sayesinde cilt sorunlarına iyi gelen İmpetex Krem nedir, İmpetex Krem ne için kullanılır, İmpetex Krem nasıl kullanılır, İmpetex Krem Antibiyotikli mi gibi merak edilen soruların yanıtı yazımızın devamında yer almaktadır.

İçerikleri

Mutlaka uzman doktor tarafından önerilerek kullanılması gereken İmpetex krem vücutta şişliğe, kızarıklığa ve iltihaba yol açan kimyasalların etkilerini azaltmaktadır. Beklenen faydayı sağlamak için kremi düzenli kullanmak önemlidir.

İmpetex Krem Nedir?

Cilt sorunları tedavisinde kullanılan İmpetex Krem nedir son günlerde çok sık karşılaştığımız sorulardan biridir. Etken maddesi Diflukortoron olan İmpetex krem, vücutta meydana gelen kızarıklık ve iltihabın etkinliğini azaltmaktadır. Kan damarlarını büzme etkisi olan İmpetex, bakteri ve mantarların cilt yüzeyinde yayılmasının önüne geçmektedir.

Doktor kontrolünde kullanılması gereken İmpetex krem haricen sorun yaşanan deriye sürülerek kullanılmalıdır. Kremin etkinliğini arttırmak için düzenli kullanmak önemlidir. Kullanım şekli ve sıklığı doktor tarafından belirlenmelidir.

İmpetex Krem Ne İçin Kullanılır?

İltihap giderici etkisi ile merak uyandıran İmpetex krem ne için kullanılır sorusuna çok geniş cevaplar verilebilir. İmpetex kremin kullanım alanı geniştir. Ağır iltihaplı ya da egzamalar ile birlikte ortaya çıkan derideki mantar ve bakteri enfeksiyonları için kullanılır. Ayrıca maya ve maya benzeri küf mantarları için tedavi amacı ile kullanılmaktadır.

İmpetex Krem Ne İçin Kullanılır?
İmpetex Krem Ne İçin Kullanılır?

İmpetex Krem Ne İşe Yarar?

İmpetex kesinlikle uzman doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Birçok cilt sorununa iyi gelen İmpetex’in sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Deri, tırnak ve saçlarda oluşan mantar enfeksiyonuna iyi gelir.
  • Ayak tabanında ve el aynasında oluşan bakteri etkili kabarcıkları iyileştirir.
  • Egzama ve varise iyi gelir.
  • Belirgin deri iltihabını tedavi eder.
  • Alerjik deri reaksiyonlarının baskılanmasını sağlar.

İmpetex Krem Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

  • Lokal kortikoterapinin endike olduğu bakteriyel, fungal veya karışık enfeksiyonların eşlik ettiği hem inflamatuar hem de alerjik tüm cilt hastalıkları.
  • Bakteriyel ve/veya mantar komplikasyonlu cilt hastalıkları: Nummular egzama, egzama ve kontakt dermatit , egzama vulgaris (akut ve kronik faz), seboreik egzama, varisli egzama (doğrudan ülser üzerinde değil), çocuklarda egzama, anal egzama, dishidroz ve dishidroz egzama, sedef hastalığı , mikroplar, egzamatis.
  • Yoğun inflamatuar bileşenli bakteriyel enfeksiyonlar: piyoderma, folikülit, impetigo.
  • Dermatofitlerin, mayaların ve levulo benzeri mantarların neden olduğu, akut inflamasyonun eşlik ettiği veya sekonder egzamatizasyonun hakim olduğu klinik tablo (tinea, kandidiyazis , pitriyazis versikolor) ile dermatomikoz.
  • Impetex’in ayrıca enflamatuar veya alerjik yapıdaki cilt hastalıklarında bakteriyel ve / veya mantar enfeksiyonlarını önlediği de belirtilmiştir.

İmpetex Krem Antibiyotikli Mi?

İmpetex Krem ile alakalı İmpetex krem antibiyotikli mi sorusunun yanıtı merak edilmektedir. İmpetex antibiyotik etkili bir kremdir. Bu sayede iltihabi hastalıkların tedavisinde etkilidir.

İmpetex Krem Nasıl Kullanılır?

Kısa sürede etkisini keşfetmek için İmpetex Krem nasıl kullanılır iyi öğrenilmelidir. Yanlış kullanımlar istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilir. İmpetex kremin kullanımı doktor tarafından tarif edilmektedir. Ancak kremin prospektüsünde, tedavi başlangıcında kremin günde 2 ya da 3 kere ince bir tabaka halinde yara üzerine sürülmesi tavsiye edilmektedir. Hastalıkta iyileşme görülmeye başladığında ise günde bir kere uygulamak yeterli olmaktadır. Kremin üç haftadan fazla kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

İmpetex Krem Günde Ne Kadar Sürülür?

Özel eksipiyanı (” su içinde yağ ” emülsiyonu, az yağlı) nedeniyle Impetex, salgı lezyonlarının tedavisinde ve anal bölge ve koltuk altı boşluğu gibi nemli cilt bölgelerinde, bir baz kullanılmasının tavsiye edildiği durumlarda özellikle endikedir.

Impetex, salgıların akmasını sağlar ve cildin hızlı buharlaşmasını ve kurumasını sağlar. Hazırlık ciltte yağ izi bırakmaz ve bu nedenle yüz ve açıkta kalan cilt bölgelerine uygulama için de uygundur. Aksi belirtilmedikçe, ilacı günde 2-3 kez ince bir tabaka halinde yayarak tedaviye başlayın. Klinik tablo düzelir düzelmez, günde sadece bir uygulama yeterlidir.

Uyarılar!

Bebekler ve 4 yaşın altındaki çocuklar, özellikle bebek bezleriyle kaplı alanlarda üç haftadan uzun süre tedavi edilmemelidir. Öngörülen dozu kendi inisiyatifinizle değiştirmeyin. İlacın etkisinin çok zayıf veya çok güçlü olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

İmpetex Krem Nereye Sürülür?

İmpetex Krem, hastalıklı deriye haricen sürülerek kullanılmalıdır. Bu krem burun, gözler, vajinal bölge ve ağız dışında her bölgede kullanılabilir.

İmpetex Krem Kulak İçin Kullanılır Mı?

İmpetex krem kulağım iç kısmında kullanılmaz. Ancak dış kulak enfeksiyonlarında kullanılabilir. Yine de doktora danışmakta fayda vardır.

İmpetex Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Bebeğini kucağına alma hayali kuran anne adayları İmpetex krem hamilelikte kullanılır mı öğrenmek istemektedir. Bu kremin özellikle hamileliğin ilk üç ayında kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Kullanmak zorunda olunan durumlarda ise geniş alanlarda ve uzun süre kullanmamaya dikkat edilmelidir.

Hamileyseniz veya emziriyorsanız, hamile olabileceğinizi düşünüyorsanız veya bebek sahibi olmayı planlıyorsanız, Impetex Kremi almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

İmpetex Krem Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?

İmpetex krem bebeklerde mümkün olduğunca kullanılmamalıdır. Çocuklarda da kısa süreli kullanılmalıdır. Çünkü Krem kortizon içermektedir.

İmpetex Krem Muadili Kremler Hangileri?

İmpetex kremi bulamadığınız zaman aynı etkiyi gösterecek İmpetex krem muadili kremler kullanabilirsiniz. Bu kremler Fito, Travazol, Hipokort, Stilex olarak sıralanabilir.

İmpetex Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

İmpetex krem ile ilgili impetex krem sivilce için kullanılır araştırılmaktadır. İmpetex krem iltihabı azalttığı için sivilcelerde kullanılmaktadır.

İmpetex Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

İmpetex krem, iltihap kurutucu etkisi ile iltihaplı sivilcelere iyi gelmektedir. Düzenli kullanım önemlidir.

İmpetex Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

İmpetex krem genital bölgede görülen mantar enfeksiyonu için kullanılmaktadır. Ancak bu bölgede çok fazla ve uzun süre kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

İmpetex Krem Egzama İçin Kullanılır Mı?

İmpetex krem birçok deri hastalığına iyi gelmektedir. Egzamalarla beraber görülen mantar ve bakteri enfeksiyonlarını tedavi etmektedir.

İmpetex Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

İçeriğindeki etken maddesi sayesinde egzamaya iyi gelmektedir. Düzenli ve doğru kullanıma dikkat edilmelidir.

İmpetex Krem Hemoroid İçin Kullanılır Mı?

İmpetex krem genital bölge mantarları için kullanılabilir. Ancak bu kremin hemoroid tedavisinde etkisi yoktur.

İmpetex Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Özellikle anneler İmpetex krem pişik için kullanılır mı araştırmaktadır. İmpetex kremin pişik üzerinde etkisi yoktur.

İmpetex Krem Yüze Sürülür Mü?

İmpetex krem yüze sürülebilir. Ancak göze kaçmamasına dikkat edilmelidir.

İmpetex Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Vajina bölgesi oldukça hassas bir bölgedir. İmpetex krem vajina bölgesinde kullanılmamalıdır.

İmpetex Krem Mantara İyi Gelir Mi?

İmpetex kremin temel amacı, mantar enfeksiyonlarının deri üzerinde yayılmasını önlemektir. Düzenli kullanım ile beraber mantar enfeksiyonuna iyi gelmektedir.

İmpetex Krem Yanığa İyi Gelir Mi?

Antibiyotik etkisi olduğu için İmpetex krem Yanığa iyi gelir mi merak edilmektedir. İmpetex krem yanım tedavisinde kullanılmaktadır. Yanım için daha uygun kremler tercih edilmelidir.

İmpetex Krem Reçetesiz Satılır Mı?

İmpetex krem reçeteli ya da reçetesiz olarak satılmaktadır. Reçete ile alındığı zaman devlet tarafından ödenmektedir.

İmpetex Krem Fiyatı Ne Kadar?

İmpetex krem güncel fiyatı 23 TL ‘dir.

İmpetex Krem Yan Etkileri Neler?

Impetex Kremi aşağıdaki durumlarda kullanmayınız!

  • Etkin maddelere veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık.
  • Ürüne aşırı duyarlılık belirtileri olarak lokal kızarıklık, ödem, soyulma, kaşıntı.
  • Diğer etkiler arasında hipertrikoz, akneiform döküntü, cilt atrofisi, hipopigmentasyon, telenjiektaziler, strialar, vasküler kırılganlık, purpura ve uzun süreli tedavilerden sonra (özellikle yüzde), rebound püstüler dermatit yer alır.

İmpetex Krem Kullananların Yorumları Neler?

İmpetex krem kullananların yorumları neler birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Kremin etkilerini merak eden kişiler, bu yorumlar sayesinde bilgi edinmektedir. İmpetex krem kullanıcıları kremden övgüyle bahsetmektedir. Kremin yan etkilerini çok fazla yaşamadığını belirten kullanıcılar, ilk kullanımda bile fayda gördüklerini söylemektedir.

İlginizi Çekebilir: