19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukHindistan cevizi yağı ile bebeklere masaj yapmanın faydaları

Hindistan cevizi yağı ile bebeklere masaj yapmanın faydaları

İçerikleri

Hindistan cevizi yağı cildimiz için faydalı besin ve antioksidanlar içerir. Ayrıca, bebeklerin cildi yetişkinlerin cildinden çok daha hassastır. Bu nedenle, onların cildi özellikle soğuk ve kuru kış günlerinde daha fazla etkilenir. Bebeğinize Hindistan cevizi yağı ile masaj yapmanın onun sağlığı ve nazik cildi için çok faydalı olduğunu biliyor musunuz? Çocuklarda ve yeni doğan bebeklerde cilt kuruluğunu ve pul pul dökülmeyi önlemek için Hindistan cevizi yağı masajı oldukça etkilidir. Bebeğiniz hala bez kullanıyorsa veya yürümeyi yeni yeni öğreniyorsa, bebeğinizin cildine Hindistan cevizi yağını mutlaka uygulamalısınız.

Hindistan Cevizi Yağı Masaj İpuçları

Hindistan cevizi yağı düşük sıcaklıklarda donar ve katılaşır. Bu yüzden, kullanmadan önce hafifçe ısıtılmalıdır. Bebeğinizin cildi çok hassas olduğunu için, masaj yaptığınız yağın soğuk olmaması gerekir. Yağın ılık bir şekilde kullanılması, cildin yağı çok daha iyi emmesine yardımcı olacaktır.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Hindistan cevizi yağı tüketilebildiği gibi genel olarak masaj yaparken kullanılması çok daha yaygın ve etkilidir. Hindistan cevizi yağı ile bebeklere masaj yapmanın faydaları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1- Bebeklerde Pişik ve Kuruluğu Karşı Etkilidir

Bebekler çocuk bezi kullanırken pişik veya kuruluk görülebilir. Hindistan cevizi yağı, bebeğin gün içerisinde uzun süre bez giydikten sonra cildinde oluşan pişik ve kuruluğa karşı oldukça etkilidir. Bebeğinizi yıkadıktan sonra, cildine Hindistan cevizi yağı ile masaj yaptığınızda daha güvenli, daha ekonomik ve faydalı bir yöntem uygulamış olacaksınız.

2- Kan Dolaşımını Artırır

Hindistan cevizi yağında çok fazla mineral bulunmaz. Ancak Hindistan cevizi yağı demir bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle, bu yağ bebeklere masaj yaparken mutlaka tercih edilmelidir. Hindistan cevizi yağında demirin yanı sıra C, E ve K vitaminleri bulunur. Örneğin; demir vücuttaki oksijen dolaşımını artırırken, E vitamini ise yeni dokuların oluşumunda rol alır. Bu yüzden, bebeğinize Hindistan cevizi yağı ile haftada en az 2 defa masaj yapılması faydalı olacaktır.

3- Cildin Nem Oranını Yükseltir

En iyi doğal nemlendiricilerden biri olan Hindistan cevizi yağı cildinizin uzun süre nemli kalmasına yardımcı olur. Özellikle kış aylarında vücudun nem ihtiyacı çok daha fazladır. Ayrıca, bebeklerin cildi yetişkinlere göre daha hassas olduğu için daha fazla neme ihtiyacı vardır. Bu nedenle Hindistan cevizi yağı ile bebeğinize her gün masaj yaparak onun narin vücudunu nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.

4- Enfeksiyonlara Karşı Korur

Hindistan cevizi yağı bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu mucizevi yağı, cildin dış enfeksiyonlardan korunmasına yardımcı olan antifungal ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Ayrıca, bebeğini emziren bir anne Hindistan cevizi yağında yapılan yiyecekleri hemen her gün tüketirse, süt yoluyla bebeğe geçen yağ onun daha sağlıklı olmasına katkı sağlar.

5- UV Işınlarından Korunmayı Sağlar

Hindistan cevizi yağı bebekler için güneş koruyucu görevi yapar. Hindistan cevizi yağı içeriğinde bulunan E vitamini ve diğer besin maddeleri sayesinde güneş koruyucu etkisi gösterir. İçindeki antioksidan özelliği ise cildi serbest radikallerin neden olduğu hasarlara karşı korur.

Bebeğinizin cildinin pamuk gibi yumuşak kalması, zararlı maddelerden korunması ve bağışıklık sisteminin güçlenerek birçok hastalıktan korunması için Hindistan cevizi yağını mutlaka denemelisiniz.