18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıHardal yağı saça nasıl uygulanır? Saç uzatan hardal yağı maske tarifleri

Hardal yağı saça nasıl uygulanır? Saç uzatan hardal yağı maske tarifleri

Hardal yağı saç uzamasına yardımcı olur, cildi besler ve bağışıklığı artırır. Mucizevî sağlık yararları bitmeyen hardal yağı aynı zamanda cildi besler. Uzun ve parlak saçlara sahip olmak için ‘’Hardal yağı saça nasıl uygulanır’’ sorusu ve daha birçok ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

İçerikleri

Hardal yağı başta Asya olmak üzere Hint mutfaklarında yaygın olarak kullanılır. Tohumlardan çıkarılan bu yağ, yüzyıllardır Yunan ve Roma gibi ülkelerin cilt ve saç bakım rutinlerinde yer almıştır. E, A ve B vitamini bakımından doygun bir yağ türüdür.

M.Ö 3000 yıllarında Hindistan’da yetiştirilen hardal, ünlü tıp insanı Hipokrat’ın da ilgisini çekti. Çoğu ilacın yapımında hardal kullandı. Hardal tohumlarını presleyerek ve öğüterek yağı çıkarılır. Hardal yağının cilt ve saç bakımı dışında sağlığa da çok yönlü faydası vardır. Bunlar; kolestrolü düşürme, kansere karşı koruma, kan dolaşımını sağlama, beyin hareketlerini geliştirme, kas gerginliğini alma şeklinde sıralanabilir.

Hardal Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

  • Saç için masaj yağı olarak kullanılır. Protein ve omega 3 açısından saç köklerini besler. Hardal yağı ile yapılan saç masajları düzenli olduğu takdirde saç kökleri güçleşir, dökülmeler azalır, saç kopmaları engellenir.
  • Hardal yağı saç bakımı için sıcak yağ terapisi olarak ta tercih edilebilir. Saçların kısa sürede uzamasına ve daha parlak görünmesine yardımcı olur.
  • Saç diplerinden başlayıp saç ucuna kadar sürün ve bone takın. Ortalama 4 saat bekleyip, saçı durulayın.
  • Hardal yağı saçta nasıl kullanılır sorusu için saç bakımını destekleyecek Hindistan cevizi yağı ile birlikte kullanmanızı önerebiliriz. İkisinin birlikteliği saç mantarı ve kepeğini önler. Saç derisini temizler. Saçta kaşınma sorunlarını giderir.
  • Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve hardal yağını karıştırıp saça uygulayın. Yaklaşık 3 saat bekledikten sonra saçı durulayın. Üçünün birlikteliği ile saç dökülmesi sorunu çözülür.
  • Hardal yağını saçların beyazlamasına karşı kullanıp, başarılı sonuçlar alan var. Bunun için 45 dakika boyunca saçta bekletip, saçı iyice yıkamak gerekir.

Hardal Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Doğal Saç kremi olarak kullanılır

Saçı canlı ve nemli tutan hardal yağı, doğal saç kremi olarak kullanılabilir. Alfa yağ asitleri bakımından zengindir. Bu asitler saçları nemli tutarak, uzamasını destekler.

Saçı besler

Saç incelmesi ve dökülmesine karşı saç köklerine besin kaynağı olur. Saç köklerini güçlendirir, zarar görmesini engeller.

Saçın ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılar

Hardal yağı, mineral, vitamin ve antioksidan bakımından zengindir. Bu zenginliğin içinde A,D,E,K vitaminleri, demir, magnezyum ve kalsiyum bulunur. Bunun dışında beta-karoten, selenyum ve çinko bulunur. Tüm bunlar saçın sağlıklı büyümesine yardımcı olur.

Kan dolaşımını hızlandırır

Cansız ve sürekli kırılan saçlarda kan dolaşımı yavaştır. Hardal yağı ile yapılan masajda durum tam tersi olur. Yağ avuç içinde ısıtılır ve saç köklerine doğru masaj yapılır. Kan dolaşımı artarken, saç dökülmeleri de durur.

Saç kaşıntısına karşı anti-fungal foliküller gönderir

Hardal yağının anti-fungal özelliği saçta kuru kaşıntı, pullanma ve kepeklenme sorunlarına çare olur. Saç derisinde mantar gibi deri problemleri saçların daha hızlı dökülmesine neden olur. Kıl kökleri tıkanır ve beslenemez.

Saç Uzatan Hardal Yağı Maske Tarifleri

Yoğurt + Hardal yağı maskesi

Bu maske tarifinde yoğurt ve hardal yapı homojen olana kadar karıştırılır. Elde edilen bu karışım saç derisine uygulanır. Ardından sıcak suya batırılmış bir havlı ile saç sarılır. Havlunun saçta kaymaması için sıkıca sardığınızdan emin olun. 45 dakika bekledikten sonra saçınızı şampuanla yıkayın. Bu maske saçı daha yumuşak ve parlak yapar. Saç sağlığını korur. Bu maske tarifinin etkili olması için ayda iki kez uygulayın.

Aloevera + Hardal yağı maskesi

Alovera ve hardal yağını iyice karıştırın. Karışımı saç derisine masaj yaparak uygulayın. 45 dakika sonra saçlarınızı yıkayıp, durulayın. Bu maske saç köklerini besler ve dış etkenlere karşı saçı korur. Haftada bir veya iki kez yapılabilir.

Limon suyu +  Hardal yağı + çemen tozu maskesi

Hardal yağı, çemen tozu ve limon suyunu bir kâsenin içinde iyice çırpın. Ardından saç derisine masaj yaparak, sürün. 30 veya 40 dakika bekledikten sonra saçları şampuanla yıkayıp, durulayın. Bu maske saçları kuvvetlendirir, hassaslaşan saç derisini onarır ve saçları nemlendirir. Haftada bir kez yapılması tavsiye edilir.

Muz + Yoğurt + Hardal yağı maskesi

Bu maske tarifinde olgunlaşmış bir muz ezilir. Hardal yağı eklenerek, narince karıştırılır. Ardından yoğurt ilave edilip, tekrar karıştırılır. Bu karışım saç derisine masaj yaparak uygulanır. 30 dakika bekledikten sonra saç yıkanır. Kabarık saçlara form verir ve yumuşak yapar. Ayrıca saçların nem dengesini korur. Maskenin haftada bir yapılmasında fayda var.

ALTIN BİLGİ: Hardal bitkisinin saç dışında cilde de faydası olduğunu belirtmiştik Çatlamış dudakları onarır ve nemlendirir. Ayrıca ten rengini eşitler ve cilt lekelerini açar. Sivilce ve akne oluşumunu önler. Doğal bir güneş kremi olarak kullanılabilir.