19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerHangi çiçek hangi tebrik için gönderilir?

Hangi çiçek hangi tebrik için gönderilir?

İçerikleri

Hayatımızın her alanında gelişmeler olabiliyor. Tabi bu gelişmeler teknolojik manada bir gelişme değildir. Günlük hayatta olan gelişmelerdir. Örneğin, bir tanıdığımızın yeni bir işe başlaması, arkadaşlarımızın terfi alması, yakın bir dostumuzun evlenmesi, akrabamızın doğum yapması, herhangi bir olayın yıl dönümü şeklinde çoğaltılabilir bu gelişmeler. Pekala bu tür gelişmelerin kutlanması gerekir. Bu hem arkadaşlığın bir göstergesidir, hem de kişiye moral vermesi bakımından önemlidir. Ama kuru kuruya bir hayırlı olsun demekte olmaz.

Bu tür olayların tebrik edilmesi için en güzel yollardan birisi çiçek yolmak veya hediye etmektir. Gönderilen veya alınan çiçeğin üzerine de güzel bir not yazıldığı zaman işlem tamamlanmış olur. Bu sayede arkadaşlıklar ve ilişkiler ilerler. Burada dikkat edilmesi gereken nokta hangi çiçek hangi tebrik için gönderilmelidir ? sorusunun doğru cevabını bilmektir.

Yeni İş Tebriği

Yeni bir işe başlayan bir yakınınızı sevindirmek için ve kendisine verdiğiniz değeri göstermek istiyorsanız en doğru çiçek seçimi Orkide olacaktır. Orkide, gösterişli bir çiçek olduğu için karşı tarafın önemsendiğini gösterecektir. Yeni iş tebriği için güzel bir seçim olacaktır. Orkide dışında çiçekçilerde yapılan gül çiçeği demetleri de gönderilebilir.

Terfi Tebriği

İşleri gayet yolunda giden ve yükselişe geçip terfi alan bir yakınınız olduğunu varsayalım. Bu durumdan sizin de mutluluk duyduğunuzu göstermeniz gerekir. Terfi tebriği için hediye edilebilecek en iyi çiçek seçimi ise gül ve krizantem papatyalarından oluşan bir harman olacaktır. Kırmızı güllerin ve beyaz krizantem papatyalarının uyumu sizinde bu durumdan mutluluk duyduğunuzun bir göstergesi olacaktır. Bunun dışında kır çiçeklerinden oluşan bir demet çiçekte gayet iyi bir seçim olacaktır.

Doğum Tebriği

Herkesin sevincine yol açan bir hadise olan doğumlar karşısında toplumuz genelde çeyrek altın takmayı tercih ederler. Ancak işin maddi kısmından çok manevi kısmı önemlidir. Bu yüzden doğum tebriği için anneye beyaz kır çiçekleri ve güllerden oluşan bir demet çiçek hediye etmek iyi bir seçim olacaktır.

Yıl Dönümü Tebriği

Yaşanılan herhangi bir olayın yıl dönümü münasebeti nedeni ile hediye edilebilecek çiçeklerin seçiminde titiz olmakta fayda vardır. Sonuçta yılın sadece bir anında oluşan bu özel günlerin unutulmaz bir anı olarak kalması gerekir. Çiçekler bu işlevi en iyi gören malzemelerdir. Çünkü sadece kokusu veya görünüşü ile değil psikolojik güzelliği ile de çiçek yıldönümü tebriği için gayet iyi bir seçimdir. Bunun için hediye edilebilecek en iyi çiçek ise nitekim güldür. Kırmızı güllerden oluşan bir demet oluşturmak güzel bir seçimdir. Kırmızı gül dışında beyaz güllerde kullanılabilir elbette. Sonuçta beyaz masumiyetin simgesidir. Bu günün de önemini iyi bir biçimde anlatabilir. Harman bir seçim yapmak isteyen kişiler için ise beyaz kır çiçekleri ve kırmızı güllerden oluşan bir çiçek demeti de oluşturulabilir.

Düğün Tebriği

Hayatın en özel anlarından olan düğünler için de çiçekler önemli bir yer tutar. Duyguların en iyi şekilde ifade edilmesi gereken bu günlerde çiçekler adeta bir sözcülük görevini yerine getirebilirler. Tabi bu özel gün için demet çiçekler biraz hafif kalır. Bunun için bu özel günde, düğün tebriği için gösterişli çelenkler kullanılabilir. Çelenkler için asıl önemli olan hangi çiçeğin kullanıldığı değil, hangi renkte çiçeğin kullanıldığıdır. Düğün tebriği için yaptırılan çelenklerde de kırmızı, sarı, turuncu, beyaz, pembe renkler kullanılabilir.

Hayatın en özel anları olan bu anlar için, bu çiçeklerin kullanılması gayet yerinde bir hareket olacaktır.