Ana SayfaKadınCilt BakımıGüneş lekesi giderici en etkili 5 ürün

Güneş lekesi giderici en etkili 5 ürün

Güneş lekelerinin solmasına veya yok olmasına yardımcı olmak için kullanabileceğiniz birçok profesyonel çözüm vardır. Güneş lekesini önlemeye yönelik ipuçlarıyla birlikte bu seçenekleri keşfedeceğiz.

İçerikleri

Güneş lekesi her ne kadar can sıkıcı olsa da güneş, insanoğlu için başlı başına bir nimettir. Bu nimetin her bir ışığından iliklerimize kadar faydalanırız. Bebekliğimizden başlayan hayat döngüsünde bizim yolumuzu aydınlatan, bizleri ısıtan ve bir o kadar da sağlığımıza vesile olan güneş insanoğlu için önemlidir. Şunu da belirtmek isteriz ki bir o kadar yararlı olan güneş, fazlası insan sağlığına etki edebilir.

Sağlıklı cilt, sağlıklı ve hoş bir görünüm özellikle kadınlar için oldukça önemlidir. Birçok kişi cildine her gün bakım yapmaktadır. Fakat her ne kadar insan cildine baksa da elinde olmayan dış faktörlerden dolayı insan cildi yıpranabilir, hasar görerek kalıcı yahut geçici izler bırakabilir.

Çoğu insanın ortak sorunlarından biri hiç kuşkusuz cilt yapısında oluşan lekelenmelerdir. Kimi zaman bu lekelenmeler ciddi boyuta ulaşarak insan psikolojisinin olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle kadınlarda daha çok görünen bu lekelenmelerin önüne geçmek mümkün.

Başlı başına alacağınız önlemleler ile güneş lekesi oluşumuna engel olup ortadan kaldırabilirsiniz.

Güneş Lekesi Nedir?

Ciltte oluşan lekelenmeler her ne kadar dış etkenlerden gerçekleşse de bunun yanı sıra genetik olarak da oluşabilmektedir. Eğer geçmişteki büyüklerinizde, atalarınızda lekelenmeler çok sık şekilde belirginleşmişse bu durum size de genetik olarak ulaşabilmektedir Güneş lekeleri daha çok yüz bölgesinde aktif olabilmekle beraber simetrik ve iki taraflı olabilmektedir.

Tıpta terim olarak melazma diye geçen güneş lekelenmesi insan cildinde daha çok 20 yaşlar sonrası oluşan kahverengi büyüklü, küçüklü oluşumlardır. Güneş lekelerini iki bölümde incelenir

1- Histolojik Yüzeysel Leke

İnsan cildinin ilk temas ettiği yer olup tedavisi en kolay şekilde yanıt verebilir.

2- Karışık ve Derin Tip Lekelenme

Bu tip lekelenmelerde oldukça derine inmiş olup tedaviye geç ve zor yanıt verebilmektedir.

Dikkat!

Ciddi bir şekilde lekelenme yaşıyorsanız doktora başvurmanızda büyük bir fayda vardır. Doktorlar geç kalmadan lekelenmenin derinliğini, çapını belirleyerek uygun tedaviyi size uygulayarak lekeleri ortadan kaldırabilirler.

Güneş Lekesi Tedavileri Neler?

Bu tür tedavilerde güneş leke giderici kremler kullanıldığı gibi ağızdan alınan antioksidan haplar, pelingler, lazer tedavileride mümkündür.

  • PDR
  • Kimyasal Peeling
  • Dermaterapi + Mezoterapi
  • Lazer
  • Leke onarıcı kremler
  • Leke giderici maskeler
  • Leke onarıcı, giderici serumlar

Lazer tedavisi nasıl uygulanır?

Klasik bir yöntem olan lazer ile tedavide cilt yüzeyindeki hasar gömüş, lekelenmiş deri soyulur ve yeni hücrelerin oluşumu için zemin hazırlanır.

Mezoterapi tedavisi nasıl uygulanır?

Lekeler uzman doktor tarafından kontrol edildikten sonra tedaviye başlanarak deri altına çok küçük miktarlarda somon, C vitami, transexamic, glutation gibi antioksidan içeren maddelerin iğne ile enjekte edilerek lekenin ortadan kaldırılmasını sağlanır.

PRP (Platelet rich plasma– tedavisi nasıl uygulanır?

Bu tür tedaviler cilt yapınızdaki lekelenmelere göre belirli aralıklarda sean olarak yapılır. Genel olarak 3. seansınızda neredeyse tüm lekelerden kurtulmuş olursunuz.

PDR tedavisi ile kendi kanınızdan bir miktar kan alınarak santrifüj yapılır. Önemli olan proteinler büyüme faktörlerine ayrıştırılır. Aytılmış olan bu faktörler lekeli bölge üzerine uygulandığında lekeye sebep olan hücreler kaybolur ve cilt kendini onarmaya başlayarak lekelenmeyide yok eder. PDR tedavisine başladığınız an cildinize iyi bakmaya özen gösterin

Dermaterapi tedavisi nasıl uygulanır?

Dermaterapi tedavisi uzman dermaroller tarafından cilt yapısındaki lekelenmeler tespit edilirek belirli aralıklarla en fazla 5 seans olarak tedaviyi uygulamaya başlarlar. Bu tedavide yapılan tam olarak ciltte gözle görülemeyen çok küçük kanallar açılır. Açılmış olan bu kanallar özel leke gideren serümler uygulanarak deri altına kadar etki etmesi sağlanır. Bu sayede güneş lekelenmesi en hızlı şekilde ortadan kalkmış olur.

Kimyasal peeling tedavisi nasıl uygulanır?

Bu tedavi uzman doktorlar tafından uygulanarak derinin üst tabakası hasarlı olan bölgeler soyularak yeni hücrelerin çıkışını sağlamaktır. Bu yöntem ile cilt daha sağlıklı, prüzsüz, parlak görünümüne sahip olur. Bunun üzerine ugun pelingler uygulanarak güneş lekenmeleri yok olur. Bu tedavi sırasında lokal soğutma uygulanır. Yaklaşık 4-6 seans sürmektedir.

Güneş Lekesi Giderici En etkili 5 Ürün

Bu tür kremler, serumlar alacağınız takdirde cilt yapınıza en uygun hangisiyse onu almanız tavsiye edilir.

(Skin Ceuticals C E Ferulic– Antioksidan Bakım

Özünde bulunan %1 saf E vitamini, saf C vitamini %0,5 ferulik asit ile tam bir antioksidan deposu olan serum, koyu güneş lekelenmeleri, hasar görmüş cilt rengini ortadan kalkarak sağlıklı cilt yapısına ulaşırsınız. Lekenmelerin yanı sıra karışık ve ince çizgileride yok eden bu krem 20 haftalık kullanım sonrası mükemmel sonuçlar vermektedir.

(REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic– Tonik

Laktik asit ve Salisin ile Cilt yüzeyini tahrip etmeden soyarak ciltte sağlıklı bir eksfoliasyon sağlar. Ürün tamamen vegan olmakla birlikte cilt yüzeyinde prüzsüzleşme, parlaklık ve gözeneklerde ciddi bir sıkılaşmaya etki etmektedir.

(Darphin Age-Defying Dermabrasion– Peeling

Cilde zarar vermeden soyan eksfoliasyon ürünü olan darphin’in jojoba esterleri, kantaron özleri inci tozları ve anti-aging etkisi oluşturan bu peeling ile güneş lekeleri ortadan kalkacağını gibi cilt yapısında sağlıklı, canlı, hoş bir görünüme sahip olabilirsiniz.

(Murad Essential-C Cleanser)-  Temizleme Jeli

İçeriğindeki A, C ve E vitaminlerinin antioksidan özellikleriyle lekelenmelere karşı savaşıyor, cildi derinlemesine arındırarak güneş lekelerini zamanla ortadan kaldırıyor.

(Nuxe Splendieuse Anti-Dark Spot Perfecting Mask)-  Maske

Klasik bir maske uygulaması ile hafta 1-2 defa cilt yüzyündeki hücreleri yenileyerek güneş lekelenmesini azaltmakta etkisi görülmektedir.

Güneş Lekesine Nasıl Önlem Alınır?

  • Horman hapları, doğum hapları güneş lekelenmelerini büyük etkide tetikler. Bu tür ilaçların kullanımına özen gösteriniz.
  • Düzenli olarak güneş lekelenmesi yaşıyorsanız yaz kış 30-50 faktör güneş kremlerini güneşe çıktığınız her takdirde kullanınız.
  • Çok güneşli havalarda dışarıya çıkmamaya özen gösterin
  • Cildiniz için güneş ihtiyacınızı aldığınız vakit gölgelerde durmaya özen gösterin.
  • Özellikle aşırı makyajlı bir şekilde güneşe çıkmaktan sakının.
  • Şapka, Şemsiye ve gözlük kullanımına özen gösterin
  • Cilt yapınıza uygun ürünler kullanın ve ürün kalitesine özen gösterin

Güneş lekelerinden kurtulmanın birçok yol ve yöntemi vardır. Cildinizdeki her leke güneş lekesi olmaya bilir. Bu nedenle her zaman bir doktora görünüp bilgi almanızda oldukça büyük bir fayda vardır.

Güneş Lekesini Silip Atan Mucize Formül