25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüzdeki güneş lekeleri nasıl geçer evde? Saraçoğlu

Yüzdeki güneş lekeleri nasıl geçer evde? Saraçoğlu

Birçok kişinin yaşadığı cilt problemlerinden biri olan yüzdeki güneş lekeleri genelde koyu ten rengine sahip kişilerde görülmektedir. Alın, dudak, yanak, burun, üst dudak, çene, boyun ve kollar gibi çeşitli bölgelerde görülen güneş lekeleri neden olur? Güneş lekelerine ne iyi gelir?

İçerikleri

Kozmetik yönden kişilerde sıkıntı yarayan yüzdeki güneş lekeleri çeşitli nedenlerle görülebilmektedir. Özellikle yaz sıcaklıklarında güneşe maruz kalan kişilerde ciltte iz kalması ile ortaya çıkan güneş lekeleri can sıkıcı olmaktadır. Sizleri bu sıkıntıdan kurtaracak yöntemlerin neler olduğunu detaylıca anlattık.

Yüzdeki Güneş Lekeleri Neden Oluşur?

Yüzde cilt tonundan farklı renklerde görülen doku bozuklukları güneş lekesi olarak adlandırılır. Güneş ışınlarına maruz kalan kişilerde ortaya çıkan güneş lekeleri, güneş ışınlarından yayılan zararlı dalgaların etkisi ile oluşmaktadır. Ancak güneş ışınları her tende böyle bir etki yaratmayabilir. Bu noktada devreye başka etmenler girmektedir. Yüzde oluşan güneş lekelerinin genel sebepleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Genetik yatkınlık
  • Ultraviyole ışınlarına çok fazla maruz kalmak
  • Doğum kontrol ilaçları
  • Gebelik
  • Guatr hastalığı
  • Yanlı kozmetik uygulamalar
  • Çeşitli ilaçlar
  • Hormon tedavisi

Yüzdeki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer Evde?

Cildine iyi bir dokunuş yaparak güneş lekelerinde kurtulmak isteyen kişiler, yüzdeki güneş lekeleri nasıl geçer evde nasıl yöntemler uygulanır araştırmaktadırlar. Güneş lekelerini geçirmeyi vadeden birçok farklı ürün piyasada yerini almıştır. Ancak bunların dışında doğal yöntemlerle bu sorunu çözmeniz de mümkündür.

Öncelikle güneşin dik olarak geldiği saatlerde dışarıya çıkmamaya özen gösterilmelidir. Ayrıca 2 – 3 saatte bir güneş kremi sürülmelidir. Kuruyan cilt bölgeleri uygun nemlendirici ile nemlendirilmelidir. Ayrıca güneşin yoğun olduğu dönemlerde epilasyon işlemlerinden uzak durulmalıdır. Bunun dışında evde güneş lekelerine iyi gelen uygulamalar da vardır.

Limon Suyu: Cilt bakımı ve sivilce izleri için kullanılan limon, yüzdeki güneş lekelerinde de etkilidir. Taze olarak sıkılan limon suyunu doğrudan güneş lekesi üzerine sürebilirsiniz. Bu işlem 2 ay kadar düzenli olarak uygulanmalıdır.

Elma Sirkesi: İçeriğinde bulunan doğal asitler sayesinde güneş lekelerine iyi gelmektedir. Elma sirkesini yüzünüze direkt olarak ya da su ile seyrelterek sürebilirsiniz. Etkili sonuç almak için uzun süre uygulanması gerekmektedir.

Patates: Farklı cilt problemlerinde kullanılan patatesi güneş lekeleri için de kullanabilirsiniz. Bir dilim patatesi güneş lekesi üzerinde gezdirin ve 15 dakika kadar bekletin.

Yüzdeki Güneş Lekelerine Ne İyi Gelir, Bitkisel Çözüm?

Birçok farklı cilt sorunlarında bitkisel tedavi yöntemi olumlu sonuçlar vermektedir. Bunun gibi yüzdeki güneş lekelerine iyi gelen bitkisel çözümler bulunmaktadır. İşte, evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bitkisel çözümler:

Yoğurt Maskesi: Cildi beyazlatma özelliği bulunan karbonat, cildi besleyen yoğurt ve cilt lekelerine iyi gelen limon ile hazırlanan bir maskedir. 1 yemek kaşığı yoğurt içerisine 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı limon suyu eklenir. Göz çevresi haricindeki yerlere sürülür ve 15 dakika bekletildikten sonra durulanır. Bu maske haftada bir kez uygulanabilir. Maskede kullanılan malzemelerden birine karşı alerjiniz var ise maskeyi uygulamadan önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Yeşil Çay: Antioksidan özelliği ile cilt problemlerinde kullanılan yeşil çayı demledikten sonra bir pamuk yardımı ile cildinize sürebilirsiniz. Bu işlem gün içerisinde iki kere yapılabilir.

Aloe Vera: Çeşitli cilt sorunlarının giderilmesinde çok büyük etkileri olan Aloe Vera güneş lekelerinde kullanılan bitkisel çözümlerden biridir. Bitkiden çıkaracağınız jeli güneş lekeleri olan bölgeye sürebilirsiniz. Bu yöntem ile alacağınız sonuç zaman alabilir.

Güneş Lekelerine Kesin Çözüm Nedir?

Güneş lekesi tedavisi zor ve uzun bir süreçtir. Bütün tedavi sonrasında dikkat etmeden güneş lekelerine maruz kalındığında giden lekeler geri gelmektedir. Bu nedenle güneş koruyucu sürmeden güneşe çıkmamanız gerekmektedir.

Güneş lekeleri ile uğraşan kişiler güneş lekelerine kesin çözüm nedir merak etmektedirler. Güneş lekelerini gidermek için bitkisel çözüm önerileri yukarıda anlatılmıştır. Ancak bu yöntemler istediğiniz etkiyi kısa zamanda göstermeyebilir. Yani bitkisel çözümler elbette etkilidir. Fakat bu biraz zaman alabilir.

Çeşitli lazer tedavileri de güneş lekelerini gidermektedir. Ancak güneş lekeleri giderilse de, yukarıda da bahsettiğimiz gibi dikkat edilmediği zaman yeniden oluşma riski çok yüksektir. Bu durumu yaşamamak için doğal güneş koruyucuların mutlaka kullanılması gerekmektedir.

Yüzdeki Güneş Lekeleri İçin Hangi Kremler Kullanılır?

Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden kendinizi koruyarak güneş lekelerini önleyebilirsiniz. Ancak yine de yüzünüzde güneş lekeleri oluştuysa üzülmeyin. Güneş lekeleri için çeşitli kremler mevcuttur. Bu kremleri düzenli kullanarak güneş lekelerinden kurtulabilirsiniz. Güneş lekeleri için en çok tercih edilen kremler şunlardır:

  • Madecassol Krem
  • Expigment Krem
  • Contractubex Krem
  • Fito Krem
  • Nadixa Krem

Yüzdeki Güneş Lekeleri Nasıl Geçer İbrahim Saraçoğlu?

Birçok farklı cilt sorunu için bitkisel çözümler öneren İbrahim Saraçoğlu, yüzdeki güneş lekeleri için de bazı bitkisel çözümler önermiştir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz öneriler için gerekli malzemeler ve uygulama şekli aşağıda aktarılmıştır.

Avokado Maskesi: Cildi besleyen avokadonun güneş lekelerine iyi geldiği söylenmektedir. Yumuşamış olan avokadodan bir yemek kaşığı alınır ve içerisine bir yemek kaşığı keten tohumu yağı eklenir. Keten tohumunun soğuk pres yöntemi ile hazırlanmış olmasına dikkat edilmelidir. Bu karışım cilde sürülür ve 10 dakika beklettikten sonra yıkanır.

Avokado maskesi dışında yukarıda anlatmış olduğumuz yoğurt, karbonat ve limon maskesi de İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen yöntemlerden biridir. Güneş lekelerinden bitkisel yöntemlerle kurtulmak için bu maskeleri uygulayabilirsiniz.