28 Nisan 2024 Pazar
Ana SayfaSağlıkGüneş lekeleri nasıl önlenir? Güneşin zararlı ışınlarından koruyacak tüyolar!

Güneş lekeleri nasıl önlenir? Güneşin zararlı ışınlarından koruyacak tüyolar!

İçerikleri

Havaların iyice ısındığı, kişilerin tatil yapmak için dünyanın çeşitli yerlerine gittiği şu zamanlarda belki de birçok kişinin korktuğu sorunlardan birisi güneş lekeleri. Sizde bronz bir tene sahip olmak istiyorsanız ancak güneşin cildinize zarar vermesinden korkuyorsanız işte sizi güneşin zararlı ışınlarından koruyacak birkaç tüyo.

SPF kremleri kullanın

SPF kremleri koruma faktörlü kremler olarak bilinir. Vücudunuza sürdüğünüze sizi güneşin zararlı ışınlarından koruyacaktır. Sizde SPF kremleri kullanırsam bronzlaşamayabilirim diye düşünüyorsanız endişe etmeyin Güneşten gelen UV ışınları o kadar kuvvetli ki bronzlaşmamanıza imkan yok.

SPF makyaj ürünlerini kullanın

Yazın makyaj yapmak cildinizi çok fazla yoracaktır. O yüzden sıcak olan şu zamanlarda cildinize fazla zarar vermeyen, daha hafif ürünler olan SPF makyaj ürünlerini tercih edin. Bu ayede hem cildinizi güneş ışınlarından korur hem de güneş lekelerinin oluşmasını önleyebilirsiniz.

Güneşe çıkış zamanına dikkat edin

Güneş ışınlarının çok kuvvetli bir şekilde dünyaya geldiği zamanlarda yani saat 10.00 – 15.00 arasında dışarı çıkmamaya gayret edin. Eğer çıkmak zorunda kaldıysanız faktörlü kremleri kullanmayı ihmal etmeyin.

Güneş gözlüğü takın

Çok hassas bir yapıya sahip olan göz çevremiz güneşin UV ışınlarından çok çabuk etkilenecektir. Bu yüzden sizi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyan bir gözlük kullanmalısınız. Hatta sadece göz ve çevresi için değil, bir şapka da alarak yüzünüzü zararlı ışınlardan koruyabilirsiniz.

Yediklerinize dikkat edin

Yediğimiz bazı meyve ve sebzeler sizleri güneşin UV ışınlarından korur. Yaz günlerinde bol bol C ve E vitamini besinler tüketmek sizleri güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyacaktır. Hatta havuç, ıspanak ve patates tüketerek cildinizde oluşacak olan lekeleri engelleyebilirsiniz.

Giydiklerinize dikkat edin

Güneşin çok zararlı olduğu yaz aylarında koyu renkli kıyafetler yerine açık renkli kıyafetleri tercih edin. Açık renkli kıyafetler güneş ışınlarını absorbe etmez. Size gelen güneş ışınlarını tekrar yansıtır. Bu yüzden hem zararlı ışınlarından kurtulursunuz hem de vücudunuz daha serin olacaktır.