18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınPratik BilgilerGünde 1 Bardağı Karaciğeri Temizliyor

Günde 1 Bardağı Karaciğeri Temizliyor

Vücudumuz için çok önemli bir yere sahip olan karaciğer toksin maddelerin atılmasını sağlar. Ancak karaciğerin de temizlenmesi gerekir. İşte karaciğeri temizleyen besinler…

İçerikleri

Soğan ve Sarımsak

Günde 2-3 diş çiğ sarımsak yemek veya yemeklere eklemek karaciğeri temizler. Yemeklere lezzet katan bu ikilinin faydaları her gün bir şekilde karşımıza çıkıyor. Soğan ve sarımsağın karaciğere iyi geldiği ve temizleyici özelliklerinin bulundukları belirtiliyor. Tadı çok yoğun geliyorsa toz halinde de tüketebilirsiniz.

Pancar

Pancar hem karaciğeri temizler hem de daha iyi çalışmasını sağlar. Salatalara eklemeyi unutmayın.

Enginar

Yüksek miktarda antioksidan içeren enginar, karaciğere çok faydalıdır. Özellikle mevsiminde öğle veya akşam yemeğinde tüketilmesi önerilmektedir.

Greyfurt

Her gün ufak bir bardak taze greyfurt suyu karaciğere iyi gelir. Ancak bazı ilaçlarla alınmaması gerektiğini unutmayın ve doktorunuza başvurmadan içmeyin.

Limon

Antioksidan içeren limon karaciğeri temizler ve karaciğerin enzim üretmesini destekler. Limonu bir sürahi suya ekleyerek elde ettiğiniz limonlu suyu her sabah içmeyi unutmayın.

Ceviz

Ceviz, karaciğerin amonyağı vücuttan atmasını sağlar. Ayrıca kaliteli yağlar içerir ve karaciğeri temizlemeye yardımcıdır.