26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınMakyajGöz ve kirpik tipinize göre maskara nasıl seçilir?

Göz ve kirpik tipinize göre maskara nasıl seçilir?

İçerikleri

Maskara kirpiklerimizin en önemli şekillendirme araçları arasında bulunuyor ve gözlerimize bambaşka bir hava vermek için onların sunduğu imkanlardan faydalanmak gerekiyor. Lakin pek çok kadın maalesef yanlış maskara seçimi nedeniyle gözlerinin potansiyelini tam olarak değerlendiremiyor. Göz ve kirpik tipinize göre, hatta yüz tipinize göre bir maskara seçmeniz gerekiyor çünkü her farklı tip maskaranın kendine has şekillendirme özellikleri mevcut. Dolayısıyla maskara nasıl seçilir sorusuna bir cevap vererek bu konuda sizleri aydınlatalım.

Pek çok kişi maskara seçiminde pek dikkatli olmaz ve sık kılları olan ve kalın bir şekilde hazırlanmış standart maskaraları alır geçer. Halbuki bu fırçalar kirpikleri daha dolgun ve hacimli göstermek üzere hazırlanmışlardır ve çok sönük kirpiklerde gerçekten bu işe yararlar. Ancak hali hazırda çok zayıf kirpikleriniz yoksa kirpiklerinizi çok fazla öne çıkarmak da iyi değildir. Zira kirpiklerin gözlerin önüne geçmesi de etkileyiciliğinize sekte vuracaktır.

Uzun ve ince bir yapıda hazırlanmış olan düz maskaralar, kirpiklere tek tek müdahale etmeyi mümkün kılıyorlar ve kalın maskaralar kadar hacim sağlamasalar da kirpiklerin ileri doğru kaldırılmasını sağlıyorlar. Dolayısıyla çok ince kirpikler yerine orta karar kirpiklerde kullanılırsa kirpiklere gereksiz kalınlık vermeden onları öne çıkarmanız mümkün oluyor.

Eğer çok düz veya aşağı bakan kirpikleriniz varsa, onları yukarı kaldırmanın yolu kıvrık maskara fırçasından geçiyor. Bu fırçaların açılı bir yapıda olmaları sayesinde kirpiklerinizi yukarı çevirmekte sorun yaşamayacaksınız ve oldukça doğal bir görünüm elde edeceksiniz. Düz fırçalar ile doğru eğimi vermenin bir hayli zor olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Son dönemlerde ucu bir kirpi gibi yuvarlak bir top şeklinde olan maskaralar da çıktı ve bunların en önemli özelliği kirpiklerinize teker teker işlem yapmanıza imkan tanımaları. Dolayısıyla tek sefer yerine çok seferde onları şekillendiriyorsunuz ancak aldığınız sonuçlar da mükemmel oluyor. Lakin bir hayli uğraş ve vakit gerektirdikleri için bu maskaraların vakti bol olanlara uygun oldukları söylenebilir.

Asimetrik maskaralar ise pek çok farklı şekli bir arada bulunduruyor ve böylece özel bir görünüm sağlayabiliyorlar. Gözlerin altındaki kirpiklerde ise mikro fırça olan fırçalar kullanılıyor ve daha ince işlem imkanı sunuyorlar.

Göz ve kirpik tipinize göre maskara nasıl seçilir?