19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkGöz SağlığıGöz rengini değiştirme yöntemleri

Göz rengini değiştirme yöntemleri

İçerikleri

Göz Rengini Değiştirme Yöntemleri Neler?

Toplum tarafından belirlenen bazı sosyal algılar içerisinde en belirgini ‘renkli göz’ün yarattığı çekiciliktir. Renkli göz denilince akla sadece mavi ve yeşil rengin gelmesi oldukça tuhaf olsa da, özellikle kahverengi göze sahip olan kişiler değiştirmek istemektedir. Geçmiş yıllarda bu pek mümkün olmasa da artık hem kalıcı hem de geçici olarak gözün rengini değiştirmek mümkün. Göz rengi değiştirme yöntemlerini iris implantları ve renkli lensler olarak iki şekilde sıralayabiliriz:

1. İris İmplantları 

Bu yöntem amaç itibariyle göz irisinde travma veya doğuştan gelen anormalliklerde kullanılır. Kısacası sağlık yönünden sıkıntı teşkil eden ya da kişide psikolojik anlamda sorun yaratan göz görünüşünde kullanılsa da son zamanlarda kozmetik amacıyla da kullanılmaktadır. Kalıcı yöntem olsa da, gözün hassas bir yapı olduğu düşünülerek risk faktörleri, özellikle iltihap kapma gibi nedenler yüzünden çok yüksektir.

Renkli Lens
Göz Rengi Değiştirme – Renkli Lens

2. Renkli Lens

Renkli lens gözlük kullanmak istemeyen kişilerin daha konforlu yöntemi olarak düşünülür. Kişiler hem numaralı hem de numarasız renkli lenslerle, gözlerine ışıltı ve renk katmaya devam ediyor. Renkli lenslerin, şeffaf lenslerden hiçbir farkı olmamakla birlikte, aynı şekilde dikkatli kullanılması da gerekiyor.

Renklerin Dünyasında Yolculuğa Çıkın!

Renklerin kişi üzerinde bıraktığı olumlu ve olumsuz etkileri hepimiz biliriz. Göz rengini değiştirme ise öyle alelade yapılabilecek bir şey değildir. Düşünmek, ölçmek ve karar vermek gerekir. Peki, renkli lens seçerken hangi rengin bize uyduğuna nasıl karar vereceğiz? Bunun için belli başlı kurallar olsa da en çok dikkat etmek gereken göz renginize daha yakın olan ve ten renginize de uyumlu lensler tercih etmektir. Renkli lens, eğer görme probleminiz varsa ve numaralı kullanmanız gerekiyorsa reçeteyle almanız gerekirken, numarasız gözlere sahipseniz sadece renk seçerek alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Her pakette üç çift lens bulunmaktadır. Genel olarak süresi üç ay olarak önerilmektedir. Lenslerde ana renk olarak tanımlanan mavi, yeşil ve siyah renklerin tonlarını test ederek alabilirsiniz.

Geniş Renk Skalası İle Eğlenceyi Yakalayın!

Günlük yaşamda lens renkleri, daha doğal tonlarda tercih edilirken, özel günler ya da kutlamalarda eğlence arayan kişiler daha farklı renklere yönelebilir. Bunun en güzel örneklerini ise Cadılar Bayramı kutlamalarında görürüz. Daha korkutucu ve etkileyici olmak isteyenlere özel üretilen koyu kırmızı, mor ya da daha vurucu renklerle eğlenceyi yakalamak mümkün. Özellikle son zamanlarda gri ve sarı renk lensler oldukça fazla dikkat çekmektedir. Neon renk skalasını da piyasaya süren lens markaları, eğlenceyi çeşitlilikle katlamaya çalışmaktadır.

Hareli Gözlerle Etkileyici Bakışlar Sunun!

Renkli lensler tür olarak ikiye ayrılmaktadır. Hareli ve haresiz olarak piyasaya sürülmektedir. Hareli lensler daha doğal durup, simanıza daha fazla uyum sağlar. İstenilen göz rengi sizin baktığınız renkle aynı olmayabilir. Fotoğrafta ya da kutu üzerinde duran renk, sizin gözünüzde daha açık ya da daha koyu durabilir. Bunun nedeni göz renginizin lens katmanını yansıtmasından kaynaklıdır. Bu sebeple göz renginizle uyum sağlayacak renkleri öğrenerek seçim yapmak daha doğru olacaktır. Haresiz renkli lenslerde bu sıkıntı daha çok yaşanırken hareli lenslerde göz rengi daha net ve doğal durduğu için memnuniyetsizlik daha az olur. Haresiz lensler rengi daha açık kulvarda yansıttığı için, kişide eğreti durabilmektedir. Fakat tabiki bu da seçilen renk ve markayla da alakalıdır.

Son zamanlarda çıkan lens markaları lensin daha doğal durmasını sağlayan teknolojiler ve pigmentler kullanarak lensi şekillendirmektedir. Seçeceğiniz lens markasının yorumlarını okumayı ve mutlaka uzman kişilerden fikir almayı unutmayınız.

Göz Rengini Değiştirme – Renkli Lens

Kontakt lens kullanımı nasıldır? Kontakt lens kullanmak güvenli mi?