Ana SayfaKadınPratik BilgilerFırına sinen balık kokusu nasıl çıkar?

Fırına sinen balık kokusu nasıl çıkar?

Fırında balık kokusu nasıl giderilir? Fırına sinen balık kokusu nasıl çıkar? için pratik öneriler yazımızın detayında.

İçerikleri

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinin başında balık gelir. Yemesi her ne kadar lezzetli ve bir o kadar da faydalı olsa da kokusunu evden, fırından çıkarması bir hayli zordur. Bu noktada tüm kadınlar fırına sinen balık kokusu nasıl çıkar? sorusuna yanıt aramaya başlarlar. Balığı tavada kızartmak yerine fırında daha yağsız ve sağlıklı yapmak isteyenler sonrasında fırında bıraktığı kokudan rahatsız olmaktadır. Fırında balık kokusu nasıl giderilir?, sinen balık kokusunu fırından çıkarmak için pek çok farklı yöntem bulunur. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

Fırına Sinen Balık Kokusu Nasıl Çıkar?

  • Balığı fırında pişirmeye kararlı iseniz balığı tepsiye dizdikten sonra birkaç defne yaprağı koyarsanız kokunun fırına sinmesini engellemiş olursunuz.
  • Fırında balık yaptıktan sonra kokunun daha fazla sinmesine müsaade etmeden balığı fırından çıkarır çıkarmaz sıcak fırının içine yağ çözücü sıkarak birkaç dakika bekleyip hemen silip, durulayın. Kokudan eser kalmayacaktır. Yalnız fırından balığı aldıktan sonra uzun süre o şekilde beklerse ve fırın soğukken silmeye uğraşırsanız hem lekeler hem de koku daha zor çıkar.
  • Balığı fırında pişireceğiniz zaman üstüne birkaç dilim limon koyarsanız o keskin balık kokusunu engellemiş olursunuz.
  • Balık kokusunu fırından çıkarmanın bir diğer püf noktası ise sirkedir. Fırın hafif ılık hale geldiğinde sirkeli su ile silip, durulayın. Balık kokunun hemen çıktığını göreceksiniz.
  • Fırının içine soğuduktan sonra karbonat serpin. Daha sonra boş bir sprey şişesini alarak içine su ve sirke ilave edip kapatın ve çalkalayın. Bu karışımı karbonat serptiğiniz tüm alana sıkın ve 5 dakika bekleyin. Ardından temiz ıslak bir bez yardımı ile iyice silin.
  • Fırını güzelce temizlendikten sonra fırın tepsisi içine vanilyalı koyarak boş 15 dakika kadar çalıştırın. Vanilyanın hoş kokusu hem fırındaki hem de evdeki balık kokusunu yok edecektir.
  • Mutfakta kokulu mum yakmak, yumuşatıcı kaynatmak yine sinen balık kokusu için oldukça faydalı olacaktır.

Fırına sinen balık kokusu nasıl çıkar konusunda sizin de pratik fikirleriniz varsa lütfen yorum bölümünden bizimle paylaşın!