Ana SayfaDiyetEvde hızlı zayıflamanın kolay yolları neler?

Evde hızlı zayıflamanın kolay yolları neler?

Evde nasıl daha hızlı kilo verebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Evde hızlı kilo vermenin en iyi 11 yolunu öğrenmek için yazımızı okuyun. Bu, kendinizi daha sağlıklı ve daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

İçerikleri

Kışın aldığınız kiloları vermede biraz zorlanıyor olabilirsiniz. Bazı kiloları vermek biraz zaman ve sabır ister. Yaz aylarını daha fit bir şekilde ve enerji dolu geçirmek istiyorsanız, spor salonuna gidecek zamanınızda yoksa evde uygulanacak bazı yöntemler sayesinde zayıflamak mümkün, öncelikle disiplinli ve tutarlı davranmanız gerekiyor. Ayrıca pes edip geri adım atmamalısınız. İşte evde zayıflamanın pratik yolları..

Evde Kolay Nasıl Zayıflanır?

Kahvaltıyı atlamayın:

Kahvaltıyı atlamak kilo vermenize yardımcı olmaz. Temel besin maddelerini kaçırabilir ve aç hissettiğiniz için gün boyunca daha fazla atıştırma yapabilirsiniz.

Bol bol su tüketin:

Klasik yöntemlerden birisi gün içinde bol bol su içmektir. Yemeklerden önce – bardak su içmek midenizin bir kısmını dolduracak ve yemek esnasında fazla yemek yemenizi engelleyecektir. Suyu biraz daha lezzetli bir hale getirmek için içerisine tarçın, limon, zencefil, taze nane ya da elma dilimleri koyabilirsiniz.

Sabahları güne limonlu ya da sirkeli su içerek başlayın:

Sabahları uyandığınızda yapacağınız ilk şey limonlu veya sirkeli su içmek olsun. Metabolizmanızın hızlanması ve vücudunuza gerekli olan C Vitaminini almanız için unutmamanız da fayda var.

Ara öğünlerde mutlaka taze meyve tüketin:

Ara öğünlerde kuru meyve yerine taze meyve tüketmeye çalışın. Kuru meyveler tabi ki de lezzetliler fakat kalori ve şeker oranları taze meyvelerden çok daha fazladır. Mevsimine göre meyveleri tercih edebilirsiniz. Kiraz, çilek ve kayısı gibi…. evde otururken acıktığınız ı hissettiğinizde teze meyvelerden az miktarda atıştırabilirsiniz. Taze meyve atıştırmalıkları ile açlığınızı yatıştıracak ve enerji depolayacaksınız. Taze meyve tüketirken fazladan kaloride almamış olacaksınız. Ancak taze meyveleri de tüketirken adet ve oranlarına dikkat etmek gerekir.

Asansör yerine merdivenleri kullanın:

Zayıflamak hiç de zor değil emin olun. Spor salonlarında harcadığınız enerji ve performansın daha da fazlasını merdivenleri kullanarak sağlaya bilirsiniz. Sabah ve akşam işe ve eve gidip gelirken yürümek ve asansör yerine merdiven inip çıkmak fazlaca kalori yakmanızı sağlar. Merdivenleri kullanmak basenleri eritmek ve kas kütlenizi arttırmak için de oldukça faydalıdır.

Bitter çikolata tüketin:

Gün içinde canınız tatlı atıştırmalıklar isterse bitter çikolata yiyebilirsiniz. Diğer kek, pasta, sütlü çikolatalar gibi atıştırmalıklar önerilmiyor.

Sabahları yatakta mekik çekin:

Evde zayıflamak isterken yapılacaklar listenize mekik çekmeyi mutlaka eklemelisiniz. Egzersiz yapmak zayıflama günlüğünüzün bir parçası olmak zorunda, uyanır uyanmaz ilk işiniz dayanma gücünüze göre 10 ya da 15 adet mekik çekin. İlerleyen zamanlarda bu sayıyı arttırabilirsiniz.

Her yemeğin yanına mutlaka büyük kâse salata ekleyin:

Öncelikle porsiyonlarınızı küçültmelisiniz. Yemek sırasında asla ikinci bir tabağı yemeyi asla aklınızdan bile geçirmeyin. Küçük bir porsiyon yemek ve yanında bol bol salata yiyebilirsiniz. Salatanıza aşırı sos tavsiye edilmiyor ancak bir yemek kaşığı zeytin yağı ve bol limon ve sirke ekleyerek tüketebilirsiniz.

Bol protein ve lif içerikli atıştırmalıklar tüketin:

Zayıflama süreci sadece az yemekle olmuyor. Az yemek değil de yemekleri ne kadar tükettiğinizdir önemli olan. Zayıflama döneminde bol protein içerikli gıdalar tüketmeniz tokluk sürenizi uzatır. Lif içerikli gıdalar ise sindirim sisteminizi hızlandırır.

Yiyecekleri yasaklamayın:

Kilo verme planınızdaki yiyecekleri, özellikle de sevdiğiniz yiyecekleri yasaklamayın. Yiyecekleri yasaklamak sadece onları daha çok istemenize neden olur. Günlük kalori planınız dahilinde kaldığınız sürece, ara sıra yapılan tedaviden zevk alamamanız için hiçbir neden yoktur.

Abur cubur stoklamayın:

Fazla ve sağlıksız beslenmeyi önlemek için evde çikolata, bisküvi, cips ve şekerli gazlı içecekler gibi abur cubur stoklamayın. Bunun yerine meyve, tuzsuz pirinç kekleri, yulaflı kekler, tuzsuz veya şekersiz patlamış mısır ve meyve suyu gibi sağlıklı atıştırmalıkları tercih edin.