Ana SayfaDiyetDukan diyeti nasıl yapılır, dukan diyeti ile zayıflayanlar kilo verenlerin yorumları

Dukan diyeti nasıl yapılır, dukan diyeti ile zayıflayanlar kilo verenlerin yorumları

Dukan diyeti, son dönemlerin en popüler diyet programlarının başında gelmektedir. İstikrarlı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin tercih ettiği Dukan diyetinin bazı önemli püf noktaları bulunmaktadır. Sizlerde bu popüler diyeti uygulamayı düşünüyorsanız doğru yerdesiniz.

İçerikleri

Dukan diyeti nedir, nasıl yapılır, Dukan diyeti ile zayıflayanlar kilo verenlerin yorumları çokça merak edilen bir konudur. Pandemi etkisi ile evden çıkılamadığı günümüzde kilo problemi yaşayan kişi sayısı bir hayli artmıştır. Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, stres, depresyon gibi etkiler ile obezite hastalığı dünya genelinde en çok karşılaşılan sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Kısa sürede zayıflamak isteyen kişiler popüler diyetler arasından en doğru olanı seçmeye özen göstermektedir. Bu diyetler arasında yer alan Dukan diyeti nedir? Dukan diyeti kimlere önerilmektedir. Sizlere özel olarak hazırladığımız bu yazımızda tüm sorularınıza yanıt bulacağınızın garantisini veriyoruz.

Dukan Diyeti Nedir? Dukan Diyetini Kimler Yapabilir?

2000’li yıllarda ortaya çıkan Dukan diyeti, Pierre Dukan tarafından hazırlanan ve kilo vermenin püf noktasının protein olduğunu öne süren bir diyet teorisidir. Yağ tüketmenin yanlış olduğunu savunan Pierre Dukan’a göre, alınan proteini yakmak için çok daha fazla kalori harcanmaktadır. Buna bağlı olarak Dukan diyeti yapanların protein ağırlıklı beslenmesi önerilmektedir.

Birçok kişi tarafından tercih edilen Dukan diyetinin kilo vermede ortaya çıkardığı başarı herkes tarafından görülmektedir. Ancak, herhangi bir diyete başlamadan önce bir doktora görünmeniz ve gerekli kan testlerini yaptırmanız çok önemlidir. Protein ağırlıklı beslenmeye dayanan Dukan diyetini kimler yapabilir? Her bünyede farklı etki gösteren bu diyeti yapmaması önerilen kişiler aşağıda sıralanmıştır:

  • Şeker hastaları
  • Kalp hastaları
  • Kolesterol sorunu olanlar

Dukan Diyeti Nasıl Yapılır?

Dukan diyetine nasıl başlayacağım sorusu çok fazlaca sorulmaktadır. Zayıflamaya büyük etkisi olan Dukan diyeti nasıl yapılır öğrenerek sizlerde kısa sürede istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Dukan diyeti 4 ayrı aşamadan oluşmaktadır. Atak aşaması, seyir aşaması, pekiştirme aşaması ve istikrar aşaması olan bu evrelerde dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar bulunmaktadır.

Atak Aşaması: 1 – 10 gün arasında süren atak evresi, Dukan diyetinin ilk evresidir. Bu evrede güne yulaf tüketerek başlanmaktadır. Ayrıca bu aşamada sınırsız ve yağsız protein tüketilmesi gerekmektedir. Et, tavuk, balık ve yumurtadan istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.

Seyir Aşaması: Dukan diyetinin ikinci aşaması olan seyir aşamasında 28 tür sebzeye öğünlerinizde yer vermelisiniz. İlk aşamada olan besinlere ek olarak tüketilen sebzeler ile bu evre geçirilmektedir. Yaşanan kilo kaybı başına ortalama olarak 7 gün sürdürülen bu evrede bütün sebzeler diyete eklenmektedir. Bu sebzeler istenilen saatte ve istenilen miktarda tüketilmektedir.

Güçlendirme Aşaması: Diyetin ilk aşamaları daha esnek iken bu aşamada çeşitli besinlerin sınırlı miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu evrede ekmek, meyve, peynir ve nişasta içeren besinler de yer almaktadır.

Koruma Aşaması: Kişide sağlıklı beslenme alışkanlığı oluşmasını sağlayan Dukan diyetinin bu evresi ömür boyu sürecek olan evredir. Yirmi dakika kadar yürüyüş yapılması önerilen koruma evresinde her gün üç yemek kaşığı yulaf ezmesi tüketilmesi gerekmektedir.

Dukan Diyeti İle Kaç Kilo Verilir?

Çeşitli aşamalardan oluşan Dukan diyeti ile kaç kilo verilir birçok etmene göre değişmektedir. Kişinin kilosu, yaşı, diyete uyma iradesi gibi özellikler verilen kiloyu etkilemektedir. Dukan diyetinin ilk aşaması olan atak evresinde ortalama olarak 1,5 – 3 kilo verilmektedir. Seyir aşamasında haftalık 2 kilo verilebileceği öngörülmektedir.

Katı kuralların olduğu Dukan diyetinin koruma evresi en önemli evredir. Eğer dikkat edilmez ise ilk evrelerde verilen kilolar koruma evresinde geri alınabilmektedir. Bu nedenle, diyet ile beraber her gün yürüyüş yapılmasına da önem verilmelidir.

Dukan Birası Nedir? Dukan Birası Nasıl Yapılır?

Dukan birası, Dukan diyetinde kilo vermeye yardımcı olan en önemli tariflerden biridir. Bir içecek olan Dukan birası ile vücuttan ödemlerin atılması ve yağ yakılması hedeflenmektedir. Beslenme konusunda uzman olan Pierre Dukan tarafından verilen tarif ile kilolarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

15 günde 5 kilo vermeyi hedefleyen Dukan birası su tüketimini artırmaktadır. Bu sayede karaciğerin temizlenmesi sağlanır. Kişide tokluk hissi yaratan Dukan birasıyla metabolizma da hızlanarak kilo verimi sağlanır. Doğal malzemeler ile hazırlanan Dukan birasının sağlığa olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır. Ancak tansiyon hastalarının ve emziren annelerin bu tarifi uygulamaması önerilmektedir. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz Dukan birasının tarifi şu şekildedir:

Malzemeler:

  • 750 ml su
  • 1 tane maden suyu
  • 2 poşet ya da 2 tatlı kaşığı yeşil çay
  • 2 dilim limon

Bir bardak su ile demlenen yeşil çay ve diğer malzemeler karıştırılarak buzdolabına koyulur. Gün içerisinde suyun tamamı tüketilir. Hazırlanan Dukan birası 15 gün uygulandıktan sonra 5 gün ara verilir ve 15 gün daha uygulanır. Kilo verme sürecine çok fayda sağlayan Dukan birası ile kısa sürede istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Bu süreçte beslenmenize dikkat etmeli ve günlük aktivitelerinizi aksatmamalısınız.

Dukan Diyeti İle Zayıflayanlar

Dukan diyeti ile zayıflayan birçok kişi bu ilk dönemde günde bir kilodan fazla kilo verdiğini bildirmiştir. Bu diyet programı ile en fazla kilo veren kişiler, çok kilosu olanlar ve halihazırda farklı bir diyet planı uygulamayan kişilerin olduğu tespit edilmiştir.

Dukan Diyeti, birçok erkeğin takip etmesi kolay görünen bir diyet programıdır, bu nedenle bir çift olarak uygulayabileceğiniz bir kilo verme programı arıyorsanız, Dukan Diyeti tam olarak aradığınız diyet programı olabilir.

Dukan Diyeti İle Kilo Verenlerin Yorumları

Dukan diyetinin etkinliğini öğrenmek isteyenler Dukan diyeti ile kilo verenlerin yorumlarını merak ediyorlar. İşte Dukan diyeti ile zayıflayanların yorumları;

Onca diyet programı denememe rağmen bana yardımcı olabilecek bir diyet programı konusunda gerçekten umudumu kaybetmiştim. 50’li yaşlarda birisi olarak zayıflama konusunda sonuç alamayacağımı düşünmeye başlamıştım. Daha önce düşük karbonhidrat diyeti yaptım, ancak bu bile işe yaramadı ve sağlığım için gerçekten biraz kilo vermem gerekiyordu, çünkü ayak bileklerim şişiyordu ve bir şey yapmazsam büyük sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacağımdan endişeleniyordum. .

Dukan Diyetini uygulamaya başladım. Atak aşamasını 10 gün yaptım ve toplamda 6 kilo verdim. Bu benim için ilk aşamada fena değildi ancak zayıflamaya devam etmek ve aylarca kilomu korumak benim için önemliydi.

Söylemeliyim ki, bence anahtar, Dr. Dukan’ın önerdiği gibi, düşük karbonhidrat yemekle birlikte yağ alımını izlemek.

O zamandan beri haftada 2 ila 3 kilo verdim ve şimdi 5 hafta oldu ve toplamda 19 kilo verdim. Egzersiz için dans ve Kettlebells kombinasyonu yapıyorum.

Bu hayatımda gördüğüm en iyi diyet planı. Özellikle kalp problemleriniz varsa.
Bu diyet programı kilo vermenin ve onu korumanın en kolay yoludur. Zayıflama konusunda gerçekten ciddi olanlar, diyet programına devam etmek için bir ipucu oluşturan her gün kilolarındaki düşüşü görünce şaşıracaklar. Bu diyet planın işe yaradığını biliyorum ve hayatımın geri kalanında programa devam etmeyi planlıyorum.