19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBirçok kanser çeşidi ile savaşıyor, antibiyotik yerine geçiyor!

Birçok kanser çeşidi ile savaşıyor, antibiyotik yerine geçiyor!

Soğan sağlığa sayısız faydaları olan besinlerin başında gelmektedir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça etkili olan soğan, karanfil gibi doğal bir antibiyotik olduğundan dolayı birçok hastalıktan koruyor, öksürük, burun tıkanıklığı gibi sağlık problemlerini de kısa süre içerisinde gideriyor. Pekiyi, sosyal medyada tarifine çokça yer verilen soğana karanfil batırmanın faydaları neler? Soğana karanfil batırmanın hiç bilinmeyen faydaları yazımızın detayında.

İçerikleri

Soğanın kanserle mücadele başta olmak üzere sağlığa sayısız faydaları vardır. Özellikle halsizlik, grip, soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı gibi sağlık problemlerinin iyileşme sürecini hızlandıran soğan, enfeksiyon, mikrobiyal gibi faktörlerden kaynaklanan sağlık problemleri de ise antibiyotik görevi üstlenmektedir. Aynı zamanda solunum yollarını açan soğan, daha rahat nefes almaya yardımcı olmaktadır.

Soğan Neye İyi Gelir?

Soğanın kalp ve damar sağlığını koruyucu etkisi de vardır. Özellikle kandaki kötü kolesterol seviyesini ve yüksek tansiyonu düşürerek kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini en aza indirmektedir. Bütün kanser türleriyle etkili şekilde mücadele eden soğan, bağırsaklardaki yararlı bakterileri de korumaktadır. Yüksek kan şekerini düzenleyici etkisi olan soğan, ciltteki yaraların üstüne sürüldüğü zamanda iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Karanfilin batırılıp odaya bırakılması ise öksürüğe ve burun tıkanıklığına çok iyi gelmektedir.

Kış mevsiminde soğukların da etkisi ile yaygınlaşan grip, soğuk algınlığı, halsizlik, burun tıkanıklığı gibi sağlık problemlerinin iyileşme sürecini hızlandırmakta doğal yöntemler oldukça işe yaramaktadır. Gece saatlerinde öksürük nöbetleri tuttuğu zaman soğan ve karanfil ikilisi öksürüğün hızlıca kesilmesinde oldukça etkilidir. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklarında kullanabileceği bu yöntem sayesinde ilaca gerek duyulmadan öksürük nöbetinden kurtulmak mümkündür.

Soğana Karanfil Batırmanın Faydaları Nelerdir?
Soğana Karanfil Batırmanın Faydaları Nelerdir?

Soğana Karanfil Batırmanın Faydaları Nelerdir?

Burun tıkanıklığı, soğuk algınlığı gibi enfeksiyon ve mikrobiyal kaynaklı sağlık problemlerinde antibiyotik işlevi gören soğan ile karanfilin hoş kokusu solunum yollarını rahatlatmaktadır. Sağlığa faydalı baharatlar sınıfında bulunan karanfilin soğanla birleşmesinin neye iyi geldiği ise son zamanlarda çok fazla araştırılmaktadır. İsrafı önlediği gibi şifada olan bu doğal yöntemin evde denenmesi tavsiye edilmektedir. Bu yöntem sayesinde ilaca gerek kalmadan yeniden sağlığa kavuşma imkanı vardır.

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle 1 tane soğan ikiye bölünmelidir. Daha sonra soğanın düz olan kısımlarına karanfiller teker teker batırılmalıdır. Soğana en az 5-6 tane karanfilin batırılmasının ardından soğan, düz ve küçük boyutta bir kabın içerisine konulmalıdır. Bu işlemden sonra içerisinde soğan olan kap yatak odasında başucuna yerleştirilmelidir.

Günlük uygulanması gereken bu doğal tedavi yönteminin her seferinde yeniden hazırlanarak uygulanması gerekmektedir. Bu uygulama için çocukların odasına da bir tane kap yerleştirilebilir.

Soğana Karanfil Batırmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Soğan her ne kadar her derde deva olsa da insanı rahatsız eden bir kokusu vardır. Soğanın kokusundan rahatsız olanlar soğanı ikiye böler bölmez karanfilleri rastgele soğanın üstüne yerleştirebilirler. Bu sayede soğanın ağır kokusundan kurtulmuş olunur. Soğanın kabukları soyulup ikiye bölünebileceği gibi kabuklu olarak da ikiye bölünebilmektedir.

Çiğ Soğanın Faydaları Nelerdir?

  • Kandaki kötü kolesterol düzeyini düşürücü etkisi vardır.
  • İltihap ve enfeksiyon problemlerinde doğal antibiyotik görevi görmektedir.
  • Yüksek tansiyonu düşürmektedir.
  • Tüm kanser türleriyle etkili şekilde savaşmaktadır.
  • İçeriğinde bol miktarda antioksidan maddeler barındıran soğan bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalıktan korumaktadır.
  • Bağırsaktaki yararlı bakterileri korumaktadır.
  • Vücudun sindirmekte zorluk çektiği besinlerin parçalanmasına yardımcı olmaktadır.
  • Kan şekeri yükseldiği zaman düşürmektedir.
  • Çiğ soğan cilde sürüldüğü zaman ciltteki yaraların iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
  • Bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olduğu gibi müshil görevi görmektedir.
  • Ciltte akne ve sivilce oluşmasını önlemektedir.
  • Kan şekeri yükseldiği zaman normal değerlere düşürmektedir.

Çiğ Soğan Tüketmenin İyi Geldiği Hastalıklar Hangileridir?

İltihabi ve enfeksiyonel sağlık problemlerinde çiğ soğan tüketilmesi, vücudun bu hastalıklarla etkili bir şekilde mücadele etmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle idrar yollarında görülen iltihabi hastalıklara yakalanma riskini çiğ soğanın düzenli tüketilmesi düşürmektedir. İdrar yollarında görülen iltihabi hastalıklarda ise çiğ soğan tüketilmesi iyileşme sürecini hızlandırır. Çiğ soğanın iyi geldiği hastalıklar arasında tansiyon, diyabet ve bazı kanser türleri de yer almaktadır.

Çiğ Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir?

İçeriğinde yüksek miktarda vitamin ve mineral barındıran çiğ soğan suyu, hastalıklarla mücadelede etki bir ilaç olduğu gibi sağlığa faydalı bir besin kaynağıdır. Etkili bir idrar sökücü olan çiğ soğan suyunun sağlığa faydaları arasında kan şekeri seviyesinin düşmesini önlemesi, bağırsaklardaki hareketleri düzenlemesi ve sindirim sisteminin çalışmasını hızlandırması da yer almaktadır.