19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerHiç Kimse Soğanın Bu Mucizevi Etkilerine İnanamıyor!

Hiç Kimse Soğanın Bu Mucizevi Etkilerine İnanamıyor!

Her gün 1 adet kuru soğan tüketmek; gripten kalbe, vücut ağrılarından sindirime, kemik erimesinden kansere iyi geliyor. İşte soğanın bilmediğiniz faydaları.

İçerikleri

Hiç Kimse Soğanın Bu Mucizevi Etkilerine İnanamıyor! – Soğan, birçok farklı sağlık problemini tedavi edebilen mükemmel bir sebzedir. Şiddetli kusmaya iyi gelen soğan aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirecek bir antibiyotik olarak da işe yarıyor.

Soğan Grip Virüsünün Yayılmasını Önlüyor

1919 yılında, Dünyada 40.000 milyon kişinin “Grip” ten öldüğünde, bir Doktor birçok çiftçiyi Griple mücadelede yardım amacıyla ziyaret eder. Birçok çiftçi ve ailesi Grip kapmıştır ve birçoğu ölürler. Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır, ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır. Doktor böyle olabilmesi için aileye herkesten farlı ne yaptıklarını sorar ve cevaben çiftçinin hanımı odaya , bir tabak içine “soyulmamış” bir “SOĞAN” koyduklarını (muhtemelen diğer odalara da) söyler. Doktor buna inanamaz ve bu soğanlardan birini alarak Laboratuvarda Mikroskop altına koyarak inceler ve “soğan” ın içinde “Grip” virüsünü görür.” Soğan” açıkça “Grip” bakterisini absorbe etmiş, emmiştir ve bu sayede de aile sağlıklı kalmıştır.

Soğan İle Doğal Tedaviler

Balgam söktürücü ve anti-enflamatuvar etkisiyle soğan öksürüğünüzü gidermek için idealdir. Ancak öksürüğün bastırılmaması gereken bir savunma mekanizması olduğunu da unutmamak gerekir. Soğan, flavonoid ve kükürt bileşikleri nedeniyle kolesterolü düzenler, antioksidan içeriği ile kalp, artrit ve diyabet için fayda sağlar. Soğan binlerce yıldır doğal tedavi olarak kullanılmaktadır.

Soğanın İyi Geldiği Sağlık Sorunları

Soğan Göğüs Sıkışmasına İyi Gelir

Blenderden geçirilmiş 1 adet soğanı Hindistan cevizi yağı içerisine ekleyin. Macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Göğsünüze soğan macununu sürün ve üzerini bir havlu ile kaplayın daha sonra elbisenizi giyin.

Soğan Kolik Sancılarını Hafifletir

Karın ağrısı (bebekler için tarif): Küçük miktarda doğranmış beyaz soğanı suya ekleyerek kaynatın. Soğanları beş dakika soğumaya bırakın ve daha sonra süzün. Soğan suyunu bir çay olarak kullanın. Bebeğiniz rahatlayana kadar her saat başı bir çay kaşığı soğan çayı içirin.

Soğan Kulak Ağrısı ve Kulak Enfeksiyonunu Dindirir

Önce soğanı ince ince doğrayın. Temiz ve ince bir çorabın içerisine soğanı koyarak ağzını bağlayın. Düzleştirdiğiniz soğan çorabını sorunlu kulağınızın üzerine yerleştirin ve o kulağınızın üzerine yatın. Kulak ağrınızın mucizevi bir şekilde dindiğini göreceksiniz.

Soğan Kesikleri İyileştirir Kanamaları Durdurur

Soğanın içerisinde bulunan ince zar kanamayı hemen durdurur. Ayrıca kesikler için antiseptik olarak kullanılabilir.

Soğan Öksürüğü Keser

Büyük bir soğanı soyarak ikiye bölün. Her soğanın yüzünü 1 yemek kaşığı kahverengi şekerle kaplayın ve soğanları bir saat boyunca kapatın. Öksürüğe yardımcı olmak için şeker / soğan salgısı günde iki kez uygulanmalıdır. Bu karışımın kokusu öksürüğünüze iyi gelecektir.

Soğan Ateşi Dindirir

Soğanı ince dilimler halinde kesin. Ayağınızın taban bölümünü hindistan cevizi yağı ile ovarak masaj yapın. Daha sonra her bir ayağınızın taban kısmına bir dilim soğanı yerleştirerek sargı bezi ile sarın. Soğan sargısının üzerine çorabınızı giyin ve gece boyunca bekletin. Bu uygulama tüm toksinleri vücudunuzdan atacak ve ateşinizi azaltacaktır.

Soğan Havayı Temizler

Evinizde bulunan virüs, mikrop ve bakterilerin yok olması ve temiz bir havayla dolması için evinizin farklı bölümlerine içerisinde dilimlenmiş soğan tabakları koyun.

Soğan Kusmaya İyi Gelir

1 Adet beyaz soğanı rendeleyin. Bir tülbent yardımı ile süzün. Bir fincan nane çayı demleyin ve soğumaya bırakın. Soğan suyundan 2 çay kaşığı içilir ve 5 dakika beklenir. Soğuk nane çayı 2 çay kaşığı tüketin ve 5 dakika bekleyin. Semptomlar azalana kadar soğan suyu ve nane çayı ikisini de tekrarlayın. Kusma derhal durmalı ve bulantı 15 dakika içinde gitmelidir.

Böcek ve Sivrisinek Isırıklarını Tedavi Eder

Böcek sokmasından korunmak ve sivrisinek ısırığının etkilerini azaltmak için soğanı ikiye bölün ve etkilenen bölgeye sürün. Birkaç dakika içerisinde sinek ısırığından eser kalmadığını göreceksiniz.

Bir Soğan Dilimi İle Neler Yapabilirsiniz?

  • Böcek sokmasından korunmak için ikiye kesilmiş soğanı ilgili bölgelere sürün.
  • Sinek ısırığının etkilerini azaltmak için soğanı ikiye bölün ve etkilenen bölgeye sürün. Birkaç dakika içerisinde sinek ısırığından eser kalmadığını göreceksiniz.
  • Soğan suyu ile yıkanılan saç kısa sürede uzar.
  • Soğan suyu güveleri uzak tutar.
  • Haşlanmış ve soğutulmuş soğan suyu bitkiler üzerine püskürtülürse zararlıları uzaklaştırır.
  • Paslanmayı önlemek için bir soğan dilimini demir yüzeyine sürün.
  • Bir soğan dilimi ile bakır ve camları parlatabilirsiniz.
  • Yüzünüzde çil oluşumunu önlemek için kesilmiş soğan yüzünüze sürün.

Yerli Amerikalılar yüzlerce yıldır soğuk algınlığı ve grip tedavisi için soğan kullanmışlardır. Dünya Sağlık Örgütü bile, öksürük, tıkanıklık, bronşit ve solunum yolu enfeksiyonlarını rahatlatmak için soğan kürlerini önermiştir.