Ana SayfaKoronavirüsCovid-19 virüsünü öldüren maske geliştirildi

Covid-19 virüsünü öldüren maske geliştirildi

İçerikleri

İngiltere’de Covid-19 virüsü ve grip virüsü de dahil olmak üzere kendisiyle temas eden virüsleri öldüren maske geliştirildiği iddia edildi. Nano-bakır ve antiviral katmanda dahil olmak üzere 5 kattan oluştuğuna dikkat çekilen maskenin, üç katlı olan standart maskelere göre daha koruyucu olacağına vurgu yapıldı.

Virüsü Öldürüyor ve Çoğalmasını Engelliyor

İngiltere’de geliştirilen yeni antiviral yüz maskesini Nottingham Trent Üniversitesi’nde görev yapmakta olan bir bilim adamı tasarladı. Nano-bakır antiviral katmanda dahil olmak üzere 5 kattan oluştuğu ve üç katlı standart maskelere göre daha iyi koruma sağlayacağı belirtildi.

İngiliz Mirror tarafından yapılan haberde, yeni geliştirilen antiviral maskedeki nano-bakır materyal, partiküllerle temas ettiği zaman virüsü öldüren ve çoğalmasını engelleyen iyonlara sahip olduğu iyonlara sahip olduğu bilgisine yer verildi.

Maske etkisi üzerine yapılan deneylerde maskenin 7 saatten daha uzun süreyle Covid-19 virüsü ile grip virüsünün yüzse 90’dan fazlasını öldürme kabiliyetine sahip olduğu, yüzde 99,98 oranında da filtreleme özelliği bulunduğu tespit edildi.

Aralık Ayında Satışa Sunulacak

Maskenin tasarımını yapan bilim adamı Dr. Gareth Cave, “Maskenin kendisiyle temas eden virüsleri etkisiz hale getirdiği yapılan deneylerle ispatlandı. Maskede bulunan antiviral katman ile filtre katmanları Covid-19 virüsü ve grip virüsü dahil birçok virüsü öldürüyor.” dedi.

İngiltere’de geliştirilen maskenin aralık ayı içerisinde satışa sunulmasının beklendiği bildirildi. Maskenin fiyatının ne olacağı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.