Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerBir Limon Alın Ve Bileğinize Damlatın…

Bir Limon Alın Ve Bileğinize Damlatın…

İçerikleri

Ekşi ve bol C Vitamini içermesi ile tanıdığımızlimon, aslında çok faydalı bir meyve. Asit oranı oldukça yüksek olmasına rağmen, sofralarımızda ve günlük hayatımızda vazgeçemediğimiz limonun faydalarını sizler için derledik…

* İçerdiği Bol C vitamini sayesinde, çok iyi bir antioksidan olma özelliğine sahiptir.
* Vücuttaki zararlı maddeleri ve serbest radikalleri uzaklaştırması en bilinen faydasıdır.
* Limonun meyvesi kadar kabuğu da oldukça faydalıdır. Özellike cilde ve tümöre karşı olan faydaları ile bilinir.

* Limonun Pek çok kanser türüne karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır. kolon, prostat, göğüs, akciğer ve pankreas kanseri olmak üzere 12 kanser türüne karşı koruyucu etkisi olduğu saptanmıştır. Ayrıca limon tümör gelişimini engelleyen en önemli besinlerden biridir.
* Limon sindrim sıvılarını harekete geçirir ve kabızlığı önler.

Limonun Sağlık açısından Faydaları:

* Eğer güne enerji dolu başlayıp, öğlen sonrasında enerjinizin tükendiğini düşünüyorsanız, limon sizin için iyi bir çözüm olacaktır. Gün içinde bileğinize bir kaç damla limon yağı sürmeniz, beyin aktivitelerinizi canlandıracağından, size çok fayda sağlayacaktır.

* Eğer, limon bal ile karıştırılırsa, boğaz ağrılarını kısa sürede geçirir. Çünkü limonda mikrop öldürücü özellik bulunur. Bunun için, 1 bardak sıcak suyun içine limon suyu ve bal karıştırın ve yudumlamadan önce biraz ılınmasını bekleyin. Bal boğazı sarıp yumuşatır, limon ise mukusları giderir. Bu sayede, boğazınız çok daha kolay iyileşir

* Ağız Kokusuna Doğal Çözüm

Eğer Ağız kokusundan şikayetçi iseniz, ağzınıza bir kaç damla limon suyu sıkmak veya ağzınızı limon suyu ile çalkalamak, sizi bu şikayetten kurtaracaktır. Fakat bu işlem sonrasında ağzınızı mutlaka normal su ile çalkalamanız gerekir. Çünkü, limondaki aist dişlerinize zarar verebilir.

* Limonun Cilde Faydaları, Limonun Cilde Etkisi

Limonun cilde faydaları her zaman sıkça vurgulanan bir konudur. Akne probleminiz var i,se, limondan yardım alabilirsiniz. Limon suyunu, ballı su ile karıştırıp sorunlu bölgeye sürü ve 30 dakika bekletin. Günde 2 defa uygularsanız, akne probleminiz kısa sürede çözülecektir.

*Limon cilt Beyazlatır mı dersiniz?

Yatmadan önce limon suyu ile ellerinizi ve yüzünüzü iyice ovuşturun. Sabah ılık suyla ellerinizi ve yüzünüzü durulayın. Siyah kahverengi lekelerin kaybolması için bu işlemi düzenli olarak her akşam yapmanız tavsiye ediliyor.

* Tırnak bakımı için limonu denediniz mi?

Tırnaklarınızdaki sararma için limon çok iyi bir çözümdür. Sararan tırnakları limon ile ovmanız yeterli olacaktır.

*Limonun Saça Faydası

Dökülen ve cansızlaşan saçlarınızı yeniden canladırmak ve parlaklık kazandırmak için 3/4 fincan zeytin yağı 1/2 fincan bal ve aşağı yukarı 3 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Saçlarınızı suyla durulayın havluyla kurulayın ve daha sonra az bir karışımı tarakla saçlarınıza yedirin. Daha sonra saçlarınızı yarım saat plastik bone ile sarın ve bekleyin. Daha sonra şampuanlayın ve durulayın parlaklığı göreceksiniz.

Limon, 12 kanser tipinde kötü huylu hücreleri yok ediyor.

Yapılan bir araştırmada, limonun kanser hücrelerini öldüren etken maddeleri sayesinde kemoterapiden 10 bin kat daha güçlü olduğunu ortaya koydu.

Manavlarda tezgahları süsleyen, suyundan limonata yapılan ve hayatın daha birçok alanında kullanılan limonun, içinde bulunan etken maddeler sayesinde kanser için de en iyi tedavi yöntemi olduğu belirtildi.

Dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden birinden edinilen bilgiye göre, 1970’ten beri 20’den fazla farklı laboratuvarda yapılan incelemede, limon ekstresinin 12 kanser tipinde kötü huylu hücreleri yok ettiği ortaya çıktı. Bu kanserler arasında kolon, göğüs, prostat, akciğer ve pankreas kanserlerinin de bulunduğu açıklandı.

Anti depresan etkisi de var

Öte yandan, limon kabuklarında bulunan ‘dlimonene’ adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlendi. Limon kabuğunun aynı zamanda sinir sistemine olumlu etki yaptığı ve bakterileri öldürerek kalbi rahatlattığı kanıtlandı. Ayrıca limonun içeriğinde bulunan polifenollerin kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü belirlendi. Limonun, bakteri enfeksiyonları ve mantarlara karşı antimikrobal spektrum olduğu, kurt ve parazitlere karşı etkili olduğu da kabul ediliyor. Ayrıca yüksek tansiyonu dengeleyen meyvenin, stresle savaşan, sinir bozukluklarına iyi gelen antidepresan etkisi de bulunuyor.

Limon suyu ve Sarımsak mucizesi yapılışı, kullanım şekli ve faydaları…

Özellikle Rus doktorların tavsiye ettiği kalp ve damar hastalıkları reçetesi mucizevi sonuçlar veriyor. Bitkilerle doğal tedavi yöntemine son derece önem veren Rus tıp dünyası, bu formülü uzun yıllar kullanıyor ve son derece başarılı sonuçlar elde ediyor. Limon suyu ve sarımsakla yapılan karışım, damar sertlikleri, damar yağlanması, damar tıkanıklıkları ve tansiyon gibi sorunları kalıcı olarak ortadan kaldırıyor. Türkiye’deki bazı doktorlar da hastalarına bu formülü öneriyor.

Evinizde kendiniz yapabilirsiniz!

• 2 Litre hiç su katılmamış sıkılmış limon suyu,
• 40 diş soyulmuş ve ezilmiş sarımsak (Mümkünse Anadolu’da yetiştirilmiş ithal olmayan sarımsaklardan),
• Ağzı sıkı kapanan koyu renkli, ışık almayan bir cam kavanoz. Pet şişeler kullanmanız sakıncalıdır, cam kullanmanız tavsiye edilirHazırlanışı:

2 Litrelik kavanozu dolduracak kadar limon satın alın. Limonların suyunu iyice sıkıp şişeye doldurun. Soyulmuş 40 diş orta boy sarımsağı yıkamadan, ezerek limonun içine atıp, şişenin kapağını sıkıca kapatın. 25 gün boyunca serin bir yerde tutun. Her gün birkaç kez çalkalayın. Yaklaşık 25 gün sonra, sarımsakların limon suyunun içinde eridiğini göreceksiniz.

25 gün sonra hazır hale gelen karışımdan, her sabah kahvaltıdan yarım saat önce yarım çay bardağı için. Bunu her gün düzenli olarak ve mümkünse aynı saatte yapın. Bu karışımın içine asla başka bir madde katmayın (şeker, tuz, tatlandırıcı vs ).Karışımın kanıtlanmış faydaları

1-Tüm damar iltihaplarını (vasküler) tedavi ediyor, tıkanan damarları açıyor, damar sertliklerini ve hipertansiyonu önlüyor.

2-Kolesterol ve lipidi düşürüyor, zararlı yağların yakılmasını sağlıyor, kilo verdiriyor, bazal metabolizmayı hızlandırıp yağların yakılmasını sağladığı için iştahı açıyor, vücuttaki şeker oranını dengeliyor, pankreasin yenilemesini sağlıyor.

3-Böbrek ve safra taşlarını eritiyor, idrar söktürüyor, vücuttaki şişkinliği yok ediyor ve dokularda ödem oluşmasını engelliyor.

4-Helycobeacter pylori adlı ülser mikrobunu öldürerek, mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin kesin tedavisini yapıyor.

5-Tüm romatizmal iltihabi önleyor, her tür romatizmal ağrıları dindiriyor, kireçlenmeyi önlüyor, eklem yüzeylerinin yenilenmesini sağlıyor ve her türlü ağrıyı kesiyor.

6-Beyin hücreleri ve tüm sinir sistemlerini yeniliyor, sinirdeki aksiyon potansiyelini düzenleyip ileri refleks hızını artırıyor, felç ve inme riskini azaltıyor.

7-Vücudun bağışıklık sistemini son derece mükemmel hale getiriyor ve her türlü alerjiyi, özellikle de damarsal kökenli ve strese bağlı cilt alerjilerini kökünden engelliyor. Kanser oluşumlarına karşı tüm vücudu koruyor.