20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıBepanthen Plus krem ne işe yarar, sivilceye iyi gelir mi?

Bepanthen Plus krem ne işe yarar, sivilceye iyi gelir mi?

Bepanthen Plus, içeriğinde bulunan provitamin B5 etkisi sayesinde cildin nemlendirerek onarılmasını sağlayan önemli bir kremdir. Vücudun çeşitli bölgelerinde kullanılabilen Bepanthen Plus Krem nedir? Bepanthen Plus Krem ne işe yarar? Bepanthen Plus krem nasıl kullanılır? Son dönemlerin popüler olan kremi ile alakalı merak edilen sorunların yanıtına gelin birlikte bakalım.

İçerikleri

Neler Okuyacaksınız?

Hemen her evde bulunan Bepanthen Plus krem, kuruyan ve çatlayan çitleri iyileştirmektedir. Yanık, tahriş ve yara kremi olarak bilinen Bepanthen Plus krem birçok farklı cilt sorunu için kullanılmaktadır. Bir cilt bakım kremi olan Bepanthen Plus kremi reçetesiz olarak eczanelerden satın alabilirsiniz.

Bepanthen Plus Nedir?

Birçok kişi tarafından kullanılmasına rağmen Bepanthen Plus nedir bilmeyen kişiler olabilir. Deskpantenol ve klorheksidin içerikli olan Bepanthen Plus krem, bir cilt bakım kremidir. İçeriğinde Deskpantenol olduğu için cilde kullanıldığı zaman B5 vitaminine dönüşerek cildi korumaya başlar. Cildin yenilenmesine yardımcı olan kremin klorheksidin içeriği ise bakterilere karşı çok güçlü bir antiseptik oluşturmaktadır. Bu da deri enfeksiyonlarına iyi gelmektedir.

Bepanthen Plus krem deri yarası üzerinde etkili bir kremdir. Cerrahi işlemler sonrasında yaranın enfeksiyon kapmaması için Bepanthen Plus krem önerilmektedir. Yaralı derinin bakımını yapan Bepanthen Plus krem, yaranın hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

Bepanthen Plus Antibiyotik Mi?

Bepanthen Plus kremin etken maddesi antiseptik kalkan oluşturduğu için Bepanthen Plus antibiyotik mi soruları akıllara gelmektedir. Bepanthen Plus kremin içerisinde antiseptik bileşenler bulunmaktadır. Bu sayede iltihaplı yaralara iyi gelmektedir. Direkt antibiyotikli demek mümkün olmasa da, antibiyotik etkisi bulunmaktadır.

Bepanthen ve Bepanthen Plus Arasındaki Fark Nedir?

50 yıldan fazladir merhem ve krem olarak evlere giren Bepanthen ve Bepanthen Plus krem arasındaki fark nedir açıklamak istiyoruz. Her iki krem arasında öyle ciddiye alınacak farklar yoktur. Bepanthen Plus krem, Bepanthen kremin yenilenmiş halidir.

Bepanthen Plus ile Bepanthol Arasındaki Fark Nedir?

Birçok kişi eczaneye gittiği zaman Bepanthen Plus ile Bepanthol arasındaki fark nedir bilmediği için hangi kremi alacağı konusunda kararsızlık yaşamaktadır. Bepanthen Plus krem en popüler kremlerden biridir. Eskiden hem krem hem de merhem formu bulunuyordu. Şimdilerde sadece Bepanthen Plus formu bulunmaktadır ve bunun formu merhem yapısına daha yakındır. Basit kesikleri, çizikleri, yaraları ve hafif yanıkları iyileştirmektedir.

Bepanthen Plus krem çok sevildiği için her eve girdi ve her türlü cilt sorunu için kullanılmaya başlandı. Zamanla yerine tamamen cilt odaklı versiyonu Bepanthol getirildi. Merhem olan ise piyasaya Bepanthen Plus olarak kullanılmaya devam etmektedir. Bepanthol kremin merhem, losyon ve pişik kremi gibi çeşitleri bulunmaktadır. Bepanthen Plus antiseptik özelliği olduğu için sadece yanık, yara ve iltihap gibi belirli durumlarda kullanılmaktadır. Bepanthol ise bir nevi kozmetik üründür.

Bepanthen Plus Krem Ne İşe Yarar?
Bepanthen Plus Krem Ne İşe Yarar?

Bepanthen Plus Krem Ne İşe Yarar?

Birçok cilt sorununa iyi gelen Bepanthen Plus krem ne işe yarar bilmenizi istiyoruz. Bepanthen Plus kremin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Yatak yarası, kesik yarası ve cerrahi yaralarda enfeksiyon riskini engeller ve yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.
  • 2. ve 3. Derece yanık durumlarında cildin nemlendirilmesini sağlayarak iyileşmesini hızlandırır. İçeriği sayesinde enfeksiyon riskini en aza indirir.
  • Emziren annelerde oluşan meme ucu çatlaklarına iyi gelir. Emzirme sonrasında kullanılarak emzirme öncesinde yıkanmalıdır.
  • Mantar ve egzama tedavisinde etkilidir. Egzamada cildin hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlar. Antiseptik etkisi ile mantar enfeksiyonlarında bakterileri etkisiz hale getirir.

Bepanthen Plus Krem Ne İçin Kullanılır?

Bepanthen Plus krem yara, yanık, iltihaplı yaralar, çizikler gibi çeşitli durumlarda kullanılmaktadır. Bepanthen Plus ayrıca tahriş olan ciltte oluşan kaşıntı ve kızarıklığı da gidererek cildi rahatlatmaktadır.

Bepanthen Plus Krem Nasıl Kullanılır?

Bepanthen Plus krem nasıl kullanılır bilerek uygulandığı zaman etkisini daha kısa sürede göstermektedir. Bepanthen Plus kremi kullanmadan önce yaraların iyice temizlenmesi gerekmektedir. Temizlenen yaralara ya da enfekilsiyonlu bölgelere günde 1-2 kez gerekli görüldüğü kadar sürülmelidir. Aklınıza takılan bir şey olduğunda eczacınıza danışabilirsiniz.

Bepanthen Plus Krem Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?

Bepanthen Plus krem bebeklerde güvenle kullanılabilen bir kremdir. Bebeklerde oluşan pişik gibi durumlarda Bepanthen Plus kremi kullanarak pişiği azaltabilirsiniz. Cildi yenileyen Bepanthen Plus krem, pişik oluşumunun da önüne geçer. Bebeklerde için Bepanthen baby krem satılmaktadır. Bu kremi bebeklerin tüm cildinde kullanabilirsiniz. Yine de doktorunuza danışarak kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Bepanthen Plus Krem Gebelikte (Hamilelik) Kullanılır Mı?

Bepanthen Plus krem herhangi bir zararı olan ya da etki yaşatan bir krem değildir. Ancak gebelik dönemi hassas bir dönem olduğu için Bepanthen Plus kremi tedbirli kullanmanız ve geniş alanlarda kullanmamanız tavsiye edilmektedir. Kullanım esnasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza ya da eczacınıza danışmanız önerilmektedir.

Bepanthen Plus Emzirenler Kullanabilir Mi?

Emziren annelerin en büyük şikayetlerinin başında göğüs ucu yaraları gelmektedir. Bu nedenle Bepanthen Plus emzirenler kullanabilir mi önem kazanmaktadır. Bepanthen Plus kremi emzirme döneminde göğüs ucu yaraları için kullanabilirsiniz. Kremi emzirme sonrasında sürmeniz ve bebeği emzirme öncesinde göğüs ucunu yıkamanız tavsiye edilmektedir.

Bepanthen Plus Krem Koltuk Altı Kararması İçin Kullanılır Mı?

Koltuk altı kararması özellikle kadınların şikayet ettiği bir konudur. Yapısal özellikler ya da jilet kullanımı gibi nedenlere bağlı olarak koltuk altında kararmalar görülmektedir. Bu durumda Bepanthen Plus krem kullanılması tavsiye edilmektedir. Düzenli kullanıldığı zaman kararmayı önleyen Bepanthen krem cildi beyazlaştırır.

Bepanthen Plus Krem Ayak Mantarı İçin Kullanılır Mı?

Bepanthen Plus krem ayak mantarı için kullanılır araştırdık. Bepanthen Plus kremin mantar ve egzamaya karşı antiseptik özelliği bulunmaktadır. Bu sayede mantar enfeksiyonlarını yok ederek mantar hastalığına iyi gelmektedir.

Bepanthen Plus Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Birbirinden farklı alanlarda kullanılarak cildin yenilenmesini sağlayan Bepanthen Plus krem sivilce yani akne ve sivilce izleri için de kullanılmaktadır. Cildi dış etkenlere karşı koruyan Bepanthen Plus krem sayesinde sivilceler ve sivilce izleri zamanla yok olmaktadır.

Bepanthen Plus Yanık İçin Kullanılır Mı?

Bepanthen Plus krem 2. ve 3.derece yanıklar için kullanılabilir. Doktorunuzun ya da eczacınızın önerdiği şekilde kullandığınız zaman yanık tedavisinde etkilidir.

Bepanthen Plus Alerjiye İyi Gelir Mi?

Bepanthen Plus krem ciltteki birçok sorun için kullanılmaktadır. Bepanthen Plus alerjiye iyi gelir mi sizler için inceledik. Bepanthen Plus krem ciltte kuruluk, egzama, atopik dermatit ve alerjik reaksiyon etkisiyle oluşan kaşıntı ve kızarıklığa iyi gelerek cildi rahatlatmaktadır. Bir nevi alerjiye iyi geldiği söylenebilir.

Bepanthen Plus Basura İyi Gelir Mi?

Makat bölgesinde meydana gelen kaşıntı ve ağrı gibi sorunlar için Bepanthen Plus krem kullanılabilir. Bir basur kremi olmayan Bepanthen Plus ile yukarıda saydığımız şikayetlerde bir rahatlama olacaktır.

Bepanthen Plus Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Kokusu olmadığı için rahatsız etmeyen Bepanthen Plus kremi yaz kış kullanabilirsiniz. Dermatoloji doktorlarının sık sık önerdiği Bepanthen Plus krem göğüs ucu çatlakları için kullanılabilir. Bepanthen Plus krem topuk çatlaklarında da kullanılmaktadır.

Bepanthen Plus Makat Çatlağı (Anal Fissür) İyi Gelir Mi?

Bepanthen Plus krem makat çatlağı sorunu için kullanılabilir. Çatlaklar sebebi ile cildin iç kısımlarına mikroplar girebilmektedir. Bu durum vücutta enfeksiyona neden olabilir. Bepanthen Plus krem sayesinde enfeksiyonun önüne geçilmektedir.

Bepanthen Plus Egzamaya İyi Gelir Mi?

Bepanthen Plus kremi diğer merhemlerden ayıran en önemli özellik, kremin güvenli ve etkili olmasıdır. Bepanthen Plus krem özellikle egzama ve sivilce gibi sorunlara iyi gelen bir kremdir. Düzenli kullanarak egzamanın etkilerinden kurtulabilirsiniz.

Bepanthen Plus Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

İçeriğinde balmumu, provitamin B5 ve E vitamini olan Bepanthen Plus krem, Spf 30 özelliği ile güneş ışınlarına karşı cildi korumaktadır.

Bepanthen Plus Güneş Lekelerine İyi Gelir Mi?

Bepanthen Plus güneş lekelerine iyi gelir mi güneşe maruz kalan kişilerin araştırdığı bir konudur. Bepanthen Plus kremi güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, akne ve hamilelik lekeleri için kullanabilirsiniz.

Bepanthen Plus Sivilceye, Sivilce İzlerine İyi Gelir Mi?
Bepanthen Plus Sivilceye, Sivilce İzlerine İyi Gelir Mi?

Bepanthen Plus Sivilceye, Sivilce İzlerine İyi Gelir Mi?

Bepanthen Plus krem hem sivilceye hem de sivilce izlerine iyi gelmektedir. Etkili sonuç için düzenli kullanım önemlidir.

Bepanthen Plus Pişiğe İyi Gelir Mi?

Bepanthen Plus krem antiseptik içeriğe sahiptir. Bu özelliği ile özellikle pisiklere iyi gelmektedir. Cildi nemlendiren Bepanthen Plus krem pişiği önler ve oluşan pişiğin azalmasına yardımcı olur.

Bepanthen Plus Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Bepanthen Plus krem cilt lekelerine iyi gelmektedir. Özellikle güneş etkisi ile oluşan lekeler, yaşlılık lekeleri, hamilelik lekeleri ve akne – sivilce lekelerinde oldukça etkilidir.

Bepanthen Plus Merhem Morluklara İyi Gelir Mi?

Bepanthen Plus merhemin Morluklara iyi geldiğine dair bir bilgi yoktur. Bu konuda detaylı bilgiyi doktorunuza ya da eczacınıza danışabilirsiniz.

Bepanthen Plus Mantara İyi Gelir Mi?

Bepanthen Plus Mantara iyi gelir mi sorusunun yanıtı evettir. Mantar için kullanıldığı zaman enfeksiyon riskini azaltmaktadır.

Bepanthen Plus Uçuğa İyi Gelir Mi?

Uçuk benzeri stres kaynaklı sorunlarda kullanılan tedavi edici kremlerin bazind Bepanthen Plus krem gelmektedir. Bepanthen Plus krem dudakta oluşan uçuk için kullanılabilir. Hatta bu kremi uçuk oluşmadan da kullanarak uçuğu engellemiş olursunuz.

Bepanthen Plus Cildi Beyazlatır Mı?

Bepanthen Plus kremin koltuk altı kararmalarına iyi geldiğinden ve koltuk altını beyazlattığından bahsetmiştik. Bepanthen Plus krem bir cilt beyazlatma kremi değildir. Ancak düzenli kullanıldığı zaman cildi yenileyerek cildin beyazlamasına yardımcı olur.

Bepanthen Plus Göz Altına, Göz Çevresine Sürülür Mü?

Bepanthen Plus kremi göz altına ya da göz çevresine sürmekte bir sakınca yoktur. Göz içine sürmemeye dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.

Bepanthen Plus Burun İçine Sürülür Mü?

Bepanthen Plus kremin prospektüsünü incelediğimiz zaman Bepanthen Plus burun içine sürülür sorusunun yanıtını görüyoruz. Bu kremi burun içine sürmekten kaçınmalısınız.

Bepanthen Plus Dudağa Sürülür Mü?

Bepanthen Plus krem dudağa sürülebilir. Dudakta oluşan uçukların tedavisinde oldukça etkilidir.

Bepanthen Plus Dövmeye Sürülür Mü?

Bepanthen Plus dövmeye sürülür en çok merak edilen sorular arasındadır. Dövme işlemi nedeniyle ciltte tahriş oluşmaktadır. Bu nedenle dövmeden sonra hassasiyeti azaltmak ve dövmenin daha canlı durmasını sağlamak için Bepanthen Plus krem kullanılabilir.

Bepanthen Plus Ele Sürülür Mü?

Bepanthen Plus krem ele sürülebilen bir kremdir. Düzenli kullanıldığı zaman elleri nemlendirerek çatlakları önler.

Bepanthen Plus Yüze Sürülür Mü?

Bepanthen Plus yüze sürülür en çok merak edilen sorudur. Bepanthen Plus kremi yüzünüzde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Bepanthen Plus Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Bepanthen Plus Genital bölgede mantar ve basur etkileri için kullanılabilir. Antiseptik etkisi ile enfeksiyonu azaltır.

Bepanthen Plus Makata Sürülür Mü?

Bepanthen Plus Makat çatlağı için kullanılan bir kremdir. Bu nedenle makara sürülebilir.

Bepanthen Plus Vajinaya Sürülü Mü?

Bepanthen Plus kremin vajinada kullanılması önerilmez.

Bepanthen Plus Krem Antiseptik Yara İyileştirici Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Bepanthen Plus açık yaraya sürülebilmektedir. Temizlenmiş olan yaralara ve enfeksiyonlu deriye günde iki kere kullanabilirsiniz.

Bepanthen Plus Alerji Yapar Mı?

Bepanthen Plus alerji yapar baktığımızda çok alerjik bir yapısının olmadığını görüyoruz. Bepanthen Plus kremin etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Onun dışında alerjik etkisi yoktur.

Bepanthen Plus Sivilce Yapar Mı?

Bepanthen Plus kremin sivilce etkisi yoktur. Aksine sivilce, akne ve sivilce izlerine iyi gelmektedir.

Bepanthen Plus Tüylenme Yapar Mı?

Birçok kişi Bepanthen Plus tüylenme yapar diye korkmaktadır. Ancak bu kremin tüylenme etkisi yoktur.

Bepanthen Plus Krem Devlet (SGK) Ödüyor Mu?

Bepanthen Plus krem devlet tarafından karşılanmaz. Bu kremi kendi paranızla almanız gerekmektedir.

Bepanthen Plus Krem Fiyatı Ne Kadar?

Bepanthen Plus Krem fiyatı 129,40 TL’dir.

Bepanthen Plus Reçetesiz Alınır Mı?

Bepanthen Plus kremi reçetesiz olarak eczanelerden ya da online satış sitelerinden satın alabilirsiniz.

Bepanthen Plus Krem Yan Etkileri Neler?

Bepanthen Plus kremin ciddi yan etkileri pek görülmez. Sadece etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerde ödem ve yanma, kurdeşen ve cilt tahrişi görülebilir. Bu durumda mutlaka doktorunuza ya da eczacınıza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Bepanthen Plus Krem Muadili (Eşdeğeri) Kremler Hangileri?

Bepanthen Plus Krem muadili kremler arasında Hametol Krem ve Bepanthol Krem yer almaktadir.

Bepanthen Plus Krem Kullananların Yorumları Neler?

Bepanthen Plus krem kullananların yorumları neler incelediğimiz zaman bu kremin hemen her evde kullanıldığını görüyoruz. Her türlü cilt sorununa iyi gelen Bepanthen Plus krem, cilt sorunu olmadan da kullanılmaktadır. Kremi kullanan kişiler, yaşadıkları sorundan kurtulduklarını ve ciltlerinin yenilendiğini belirtmektedirler.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Bepanthen Plus krem ne işe yarar, sivilceye iyi gelir mi?