19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukBebek arabası alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Bebek arabası alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İçerikleri

Bebek arabası seçerken hemen her anne ve baba adayı, arabanın görüntüsüne ve fiziksel özelliklerine dikkat etmektedirler. Şık tasarımı, ilgi çekici renkleri ve kumaş kaliteleri ile anne ve babaların dikkatini oldukça çok çeken milyonlarca bebek arabası çeşidi bulunmaktadır. Hatta aynı markanın aynı modelinin bazı renkleri sırf renginden dolayı çok daha fazla satılmaktadır.

Peki, bebek arabası seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Rahatlık – Konfor
  • Bebek arabası seçerken mutlaka ve mutlaka rahat olmasına önem verilmelidir. Bebeğin rahatça uyuyabileceği, otururken belinin desteklenmesi, güneşten korunması ve soğuktan koruyacak malzemelerinin olması, bebek arabasının önemli bir gereğidir.
  • Oturma bölümünde kullanılan malzemenin rahat olması, alt tabanın kalın malzemeden yapılmış olması ve çocuğu terletmeyecek kumaş tercih edilmesi, arabanın konfor sahibi olmasına yardımcı olur.
  • Arabanın güneşten korumak için yapılmış olan tentesinin de çıkarılabilir, oynatılabilir ve yıkanabilir olması önemlidir.
 Güvenilir Olma
  • Bebek arabasının güvenilir olması demek, arabanın yapıldığı metal malzemenin güvenilir olması gereği ile başlar. Temelde zayıf malzeme ile hazırlanmış araba, ani bir hareket sırasında çatlayabilir, kaldırımdan inerken kırılabilir ya da çocuğu 1 yaşından sonra taşımayabilir. Dayanıksız metal kullanımı, bebeğin zarar görmesine neden olabilir.
  • Emniyet kemerinin kolayca açılabilir olması da büyük önem taşımaktadır. Acil bir durum karşısında aniden açılması gereken güvenlik önlemi, bebeğin güvenliği için önemli bir yer tutar.
  • Arabanın tente kısmında şeffaf bir tabaka ile kapanmış boşluk olmalıdır. Çünkü bebeğiniz küçükken onu sürekli görmek isteyeceksiniz. Bu nedenle bebeğiniz uyurken de onu görebilmenizi sağlayacak düzenek sahibi bir araba seçmelisiniz.
Pratiklik
  • Bebek arabasının en önemli özelliklerinden biri de pratik ve kolay kullanılabilir olmasıdır. Bebeğinizi hazırladıktan sonra çoğu zaman sizi beklemeyecektir. İnatla arabaya binmek isteyecek, ya da bazı durumlarda bir elinizde bebek, bir elinizde araba olacaktır. Bu noktada kolay katlanabilir olması önemlidir.
  • Arabanın katlandığı zaman az yer kaplaması da bebek arabasının kullanımını kolaylaştıracaktır.
  • Çift taraflı sapa sahip ara seçimi büyük önem taşımaktadır. Bebeğiniz küçükken kendinize çevirmek isteyeceksiniz. Bu noktada bebek arabasının çift yönlü olması önemlidir.
  • Fren sisteminin doğru ve etkili çalışması, bebek arabasının kolay kullanılmasını sağlar. Tekerleklerin kendi etrafında tam tur dönmesi de arabanın doğru bir kullanıma hazır olduğunu gösterir.
Garanti Süresi
  • Günümüzde birçok bebek arabası üreticisi, evden alma garantisi sunarak servis sağlamaktadır. Bu noktada en az 3-4 yıl garanti veren firmalarla anlaşmak büyük önem taşımaktadır.
  • Satın almadan önce mutlaka ürünün üretimde olup olmadığına önem vermelisiniz. Aksi takdirde bozulma anında eksik parça bulunması noktasında sorun yaşayabilirsiniz.
Yaşam Tarzınıza Uygun Olması

Ailenin yaşam tarzına uygun olmayan bebek arabası, en kalitelisi de olsa önemli bir fayda sağlamaz. Örneğin çok fazla araba yolcuğu yapan bir ailenin travel sistem bebek arabasına ihtiyacı yoktur. Çünkü bebek arabasının kullanıldığı yerlerde baston araba da kullanılabilir.

Sokaklarda ve yollarda kullanılacak bebek arabasının dayanıklı bir araba olması önemlidir. Doğada yani taşlı ve engebeli yerlerde kullanılacak ise mutlaka büyük tekerlekli arabalar tercih edilmelidir.