19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkAnne / ÇocukBebeğimi biberonla nasıl beslemeliyim? Püf noktaları

Bebeğimi biberonla nasıl beslemeliyim? Püf noktaları

İçerikleri

Bebeğimin Acıktığını Nasıl Anlarım?

Bebeğinizin aç olup olmadığını, ellerini emme gibi küçük belirtilere bakarak anlayabilirsiniz. Ağlamak, genellikle aç olduklarında başvurdukları son işaretlerden biridir.

Tahminen bebeklerin her gün 19-30 gram süte ihtiyacı var. Uzaklaşacaksanız ve onları besleyecek başka birine güveniyorsanız, orada olmadığınız her saat için yaklaşık 1,5 gram süt bırakmanız gerekir.

Unutmayın, bebeğinizin karnı küçüktür, bu yüzden bir kerede çok fazla süte ihtiyaç duymazlar. Tüm şişeyi içmesi için zorlamaya çalışmayın.

Bebekler Hangi Pozisyonda Beslenmeli?

Bebekleri doğru pozisyonda beslemek gerekir. Sırt üstü uzanırken asla beslemeyin. Emzirdiğiniz şekildeki pozisyonu tercih etmelisiniz, yani 45 derecelik bir açıda olmalılar. Şişeyi bebeğin ağzına yatay olarak tutun. Küçük bir hava yutmaları doğaldır ve bu burundan çıkacaktır, bu yüzden fazla panik yapmanıza gerek yoktur. Eğer sırt üzeri uzanırken onları beslemeye çalışırsanız, diş çürümesi ve kulak enfeksiyonu riskine yol açar. Ayrıca bu şekilde çok daha fazla hava yutup gazla ilgili sorunlara yol açacaktır.

Bebek Sütü Sıcaklığı Nasıl olmalı?

Sütün oda sıcaklığında olması yeterlidir. Sütü aşırı sıcak veya soğuk hissediyorsanız, o zaman doğru derecede değildir. Şişenin içinde anne sütü kullanılıyorsa, mikrodalga fırında veya ocakta asla ısıtmayın. Bunun yerine, şişeyi ısıtmak için sıcak suya yerleştirin.

Gördüğünüz üzere, biberonla beslemenin çok farklı püf noktaları var. Burada paylaştıklarımız farkında olmanız gereken temel bilgiler. Her yeni teknikte olduğu gibi bebeğinizin biberona alışması biraz zaman alabilir.