19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıBB krem ne işe yarar? CC krem ile arasındaki fark nedir?

BB krem ne işe yarar? CC krem ile arasındaki fark nedir?

BB krem, Blemish Balm kelimelerinden türeyen ve kusur kapatıcı olarak kullanılan bir üründür. Kullanıldığı anda cilde yenilik veren BB krem, ciltte oluşan kusurların kapanmasına yardımcı olur. Birçok kişi tarafından kullanılsa da BB krem nedir? BB krem ne işe yarar? BB krem nasıl kullanılır?gibi sorular çok fazla araştırılmaktadır. Bu makalemizde sizlere BB kremden ve bu kremin popüler olan CC krem ile farklarından bahsedeceğiz.

İçerikleri

Renkli nemlendirici olarak düşünebileceğiniz BB krem, hemen her kadının makyaj çantasında bulunmaktadır. Fondöten kadar ağır durmaması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilen BB krem, hafif makyaj yapmak isteyenlerin bir numaralı tercihidir. Tek başına kullanılabilen BB kremi makyaj bazı olarak da kullanabilirsiniz.

BB Krem Nedir?

Makyaj ürünlerine düşkün olan kişiler BB krem nedir araştırdıktan sonra makyaj ürünlerini satın almaktadır. Makyajı tamamlayan en önemli ürünlerden olan BB krem, nemlendirme özelliği sayesinde ciltte bulunan en ufak çizgileri de doldurmaktadır. Ayrıca kişinin tenini çok daha uygun bir renge dönüştürerek makyaj için özel bir zemin hazırlamaktadır.

Günlük makyajda sadeliği tercih edenlerin en önemli makyaj malzemesi olan BB krem, fondötende olduğu gibi ağırlık vermez. Ciltte oluşan kızarıklık ve sivilceler için illa ağır fondötenlere gerek yoktur. Kaliteli bir BB krem de fondöten işlevi görebilir. Etkili sonuçlar almak için ren renginize ve cilt yapınıza en uygun BB kremi tercih etmelisiniz. Yanlış tercihler nedeni ile istediğiniz yüz makyajını yakalayamazsınız.

BB Krem Ne İşe Yarar?

Birçok kişi BB krem ne işe yarar net olarak bilmemektedir. BB krem, ciltte doğal bir görüntü bırakmaktadır. Cildin rengini eşitlerken bir yandan da cildi nemlendirerek güneşten koruyucu bir görev üstlenmektedir. Tek br BB krem tüpü, cildinizin ihtiyacı olan her şeyi karşılayabilmektedir.

BB kremler açık, orta ve koyu olmak üzere üç farklı tonda hazırlanmaktadır. Cilt tonunuza en uygun BB kremi tercih ederek etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. BB kremin sağladığı diğer faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Ciltte oluşan lekeleri ve pürüzleri kapamaya yardımcı olur.
  • Cildin tüm gün nemli kalmasını sağlar.
  • İçeriğinde bulunan SPF sayesinde cildi güneş ışınlarına karşı korur.
  • Cildi tazeler ve yaşlanmaya karşı korur.
BB Krem CC Krem Farkı Nedir?
BB Krem CC Krem Farkı Nedir?

BB Krem CC Krem Farkı Nedir?

Birbirine çok benzeyen ve birçok kişi tarafından kullanılan BB krem CC krem farkı nedir çok iyi bilinmemektedir. Her iki kremin de kapatıcılık özelliği bulunmaktadır. Ancak herkesin cilt yapısı farklı olduğu için birine faydalı olan krem diğer kişiye fayda sağlamayabilir. Bu nedenle kremlerin ne işe yaradığının çok iyi bilinmesi gerekmektedir.

BB krem cilt kusurlarını kapatan bir ürün olarak görülse de, aslında çok yönlü bir kremdir. Nemlendirici özelliğinin yanında anti – aging özelliği de bulunmaktadır. Krem gibi cildi nemlendirirken kızarıklıkların ve lekelerin kapanmasını sağlamaktadır. Gündelik yaşamda makyaja ihtiyaç duymayan ve hafif makyaj seven kişiler için BB krem önerilmektedir. CC krem ise renk düzenleyici özelliği ile renk tonunu eşitlemeye yardımcı olmaktadır. BB krem çok hafif bir fondöten etkisi yarattığı için kapatıcılık isteyenlerin BB kremi tercih etmesi tavsiye edilmektedir. Bakımlı ve doğal görünürken cildini güneşten korumak isteyen kişilere de CC krem önerilmektedir.

BB Krem Nasıl Sürülür?

BB Kremi fondöten gibi fırça ya da sünger ile uygulamaya gerek yoktur. İnce bir yapıya sahip olan BB kremi parmaklarınız ile sürebilirsiniz. Ciltte çok rahatsız edecek lekeler var ise BB krem öncesinde bir kapatıcı kullanılabilir. BB kremin ciltte tam etkisini göstermesi için öncesinde nemlendirici de kullanılabilir. Cildi çok kuru olan kişilere de BB krem öncesinde nemlendirici kullanmaları önerilmektedir.

BB kremin tek kat şeklinde sürülmesi önerilmektedir. BB kremi sürmeden önce cildin temiz olması çok önemlidir. Özellikle yağlı cilde sahip olan kişilerin BB kremi kullanmadan önce cildini çok iyi temizlemesi tavsiye edilmektedir. BB kremi yatmadan önce cildinizden temizlemeniz faydalı olacaktır.

BB Krem Altına Ne Sürülür?

BB kremin doğru kullanılması çok önemlidir. Bu nedenle BB krem altına ne sürülür bilinmesi gerekmektedir. BB kremin altına bir şey sürme zorunluluğu yoktur. Bir nevi nemlendirici olan BB kremi nemlendirici sürmeden de kullanabilirsiniz. Özellikle yağlı cilde sahip olan kişiler direkt olarak BB kremi kullanabilirler. Ancak kuru cilde sahip olan kişilerin BB krem altına nemlendirici sürmeleri önerilmektedir.

BB Krem Her Gün Kullanılır ?

BB kremin her gün kullanılmasında bir sakınca yoktur. Ancak her gece yatmadan önce cildinizi temizleyerek BB kremden cildinizi arındırmalısınız. Aksi takdirde gözenekleriniz genişleyerek çoğalabilir.

BB Krem Erkekler Kullanabilir Mi?

BB krem genelde kadınlar tarafından kullanılan bir kremdir. Ancak sadece kadınlara özel olarak hazırlanmayan BB kremi erkekler de kullanabilir.

BB Krem Hangi Cilt İçin Uygun?

Kadınlar için kusursuz bir cilt çok önemlidir. Bu nedenle kullanılan cilt ürünlerine çok dikkat edilmelidir. Özellikle BB krem hangi cilt için uygun öğrenerek doğru tercihler yapılması gerekmektedir. BB krem genelde aşaması az olan hafif makyajlar için kullanılmalıdır. Hatta makyaj yapılmadığı zamanlarda bile nemlendirmesi adına BB krem tek başına sürülebilir.

Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilere BB krem yerine CC krem kullanılması tavsiye edilmektedir. Ciltte kızarıklık, leke ve sivilce çok fazla değil ise BB krem kullanımı daha uygun olacaktır. Ayrıca kuru cilt yapısına sahip olan kişiler için de nemlendirici özelliğe sahip olan BB kremler önerilmektedir.

BB Krem Renk Tonu Nasıl Seçilir?

BB kremin üç farklı renk tonu bulunmaktadır. Açık, Medium ve Koyu renk olarak piyasaya sürülen BB krem renk tonu nasıl seçilir iyi bilinmelidir. Açık ten rengine sahip olan kişiler light da denilen açık renk BB tercih etmelidir. Medium yani orta renk BB krem hemen hemen her cilt rengine uyum sağlamaktadır. Dark yani koyu renk BB krem ise daha esmer ten rengine sahip kişilere önerilmektedir.

BB Krem Önerileri Nelerdir, Hangisi İyi?
BB Krem Önerileri Nelerdir, Hangisi İyi?

BB Krem Önerileri Nelerdir, Hangisi İyi?

BB kremlere yoğun ilgi gösterilmektedir. Bu nedenle kozmetik firmaları değişik özelliklere sahip BB kremleri piyasaya sürmektedir. Fondötene göre daha hafif olan BB kremler bir nemlendiriciden daha fazlası olarak değerlendirilmektedir. Piyasada talep gören en iyi BB kremler şu şekildedir:

L’oreal ParisC’ést Magic

Sektördeki en iyi BB krem arasında yer alan C’ést Magic, incir özü formülü ile doğal bir nemlendirici özelliği sunmaktadır. SpF 20 koruyuculuğu ile güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyan bu BB krem ile cildiniz daha aydınlık bir görünüme kavuşmaktadır.

Selin Beauty BB Cream

İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde cildi besleyen bu ürün ile cildinizin renk tonu eşitlenecektir. Düzenli kullanımla beraber lekelerin azalmasını sağlayan ürünün hoş kokusu sizi cezbedecek.

Garnier Mucizevi BB Krem

BB krem ile bizleri tanıştıran Garnier markasından bahsetmeden olmaz. Bir zamanların en çok satan ve aranan BB kremi olan Garnier, yağlı ve karma cilt tipine sahip kişilere özel hazırlanmıştır.

BB Krem Cilde Faydaları Neler?
BB Krem Cilde Faydaları Neler?

BB Krem Cilde Faydaları Neler?

Birçok kişinin kullandığı BB krem cilde faydaları neler önemli bir konudur. BB kremler sayesinde ciltte pürüzsüz bir görünüm oluşmaktadır. Cildi hem iç hem de dış etkenlere karşı koruyan BB krem nemlendirici özelliğine sahiptir. BB kremler yaşlanma karşıtı olduğu için yaşlılık kırışıklıklarına da iyi gelmektedir.

BB krem bir anlamda güneş koruyucu görevi üstlenmektedir. Bu etkisi ile güneş ışınlarına karşı cildi korumaktadır. Cildin nem dengesini sağladığı için yıpranmayı da önlemektedir. Fondöten yerine geçen BB krem, yaşlılık lekelerini de kapatmaktadır. Cildinize en uygun BB kremi tercih ederek beklediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.

BB Krem Makyaj Bazı Olarak Kullanılabilir Mi?

BB krem kullanmak isteyen kişiler, BB kremin altına makyaj bazı sürülüp sürülmeyeceğinden emin olmak istemektedir. BB kremin altına makyaj bazı sürmeye gerek yoktur. Çünkü BB krem makyaj bazı olarak kullanılabilir.

BB Krem Güneşten Korur Mu?

Birçok kişi BB krem güneşten korur mu merak etmektedir. Çünkü BB krem kullanırken ayrıca bir güneş koruyucu kullanmak istemeyen kişilerin sayısı yüksektir. BB kremler yüksek korumalı faktöre sahiptir. Bu özelliği ile cildi güneşten korumaktadır.

BB Krem Lekeleri Kapatır ?

BB krem bir kapatıcı görevi üstlenmektedir. Ciltte oluşan lekeler, yaralar, kızarıklıklar ve sivilceler gibi çeşitli izleri BB krem ile kapatabilirsiniz. BB krem fondötene göre daha hafif bir yapıya sahip olduğu için doğal bir görünüm kazandırmaktadır. Ancak çok derin lekeler için BB kremden önce fondöten sürmek gerekebilir.

BB Krem Zararları Nelerdir?

Popüler makyaj ürünleri arasında yer alan BB krem zararları nelerdir bilinmesi gerekmektedir. Diğer fondötenler ile karşılaştırıldığı zaman BB kremin daha avantajlı olduğu görülmektedir. Ancak güvenilirliği kanıtlanmış bir markayı tercih etmediğiniz zaman ya da cildiniz çok hassas bir yapıya sahipse, BB krem alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu durumda cildinizde pul pul dökülmeler meydana gelebilir. Böyle bir durum yaşandığı zaman cilt BB kremden arındırılarak temizlenmelidir.

BB Krem Sürünce Yüzüm Pul Pul Oluyor, Neden?

BB krem sürüldüğü zaman cildin pul pul olmasının çeşitli nedenleri olabilir. Öncelikle kaliteli ve doğru BB krem tercih ettiğinizden emin olmalısınız. Yanlış ve kalitesiz ürünler yüzde pul pul bir görünüme neden olabilir. Bununla beraber cildinizi sık sık nemlendirmeniz gerekmektedir. Nem yönünden zayıf olan kuru ciltlerde pul pul görünüm oluşması normaldir.

BB Krem Sivilce Yapar ?

Son zamanlarda birçok kişinin aklında BB krem sivilce yapar sorusu yer almaktadır. Markaya ve BB kremin içeriğine göre değişse de, BB krem sivilce yapmaz. Bazı kişiler BB kremden sonra sivilcelerin oluştuğunu belirtmektedir. Ancak bu tamamen ürüne ve kişinin cilt yapısına göre değişmektedir.

BB Krem Oksitlenmesi Nasıl Önlenir?

Ciltte bulunan sebum ve dışarıdaki oksijen ile beraber BB kremin ciltte giderek koyulaşması durumuna oksitlenme denir. Bu durum BB kremin yanlış seçilmiş olduğunun göstergesidir. Cildinizin renk tonuna uygun olan BB kremi seçmeye özen göstererek bu durumun önüne geçebilirsiniz.

BB Kremden Önce Nemlendirici Sürülür ?

BB kremi kullanmadan önce nemlendirici sürmek tamamen sizin tercihinize bağlıdır. BB krem öncesinde nemlendirici sürmeye gerek yoktur. Çünkü BB krem nemlendirici görevi üstlenir. Ancak nemlendirici sürmenin herhangi bir sakıncası da yoktur.

BB Krem Cilt Tonu Nasıl Seçilir?

BB kremi seçerken BB krem cilt tonu nasıl seçilir öğrenilmesi gerekmektedir. Açık renk cilt tonuna sahip olan kişilerin açık BB kremi tercih etmesi önerilir. Esmer tenli kişilerin koyu ve mat BB krem seçmesi tavsiye edilmektedir. Esmer ya da açık tenli olmayan kişilerin ise orta ton BB krem seçmeleri gerekmektedir.

BB Krem Fiyatı Kaç Lira?

BB kremlerin fiyatları markaya göre değişkenlik göstermektedir. 30 TL’ye BB krem varken 400 TL’ye de BB krem satılmaktadır.

BB Krem Kullananların Yorumları Neler?

BB krem kullananlar, BB kremin faydalarından bahsetmektedir. BB kremin çok hafif olduğunu belirten kullanıcılar, özellikle hafif makyaj seven kişilere BB krem kullanmalarını önermektedir.

Bunlar da ilginizi çekebilir!

BB krem ne işe yarar? CC krem ile arasındaki fark nedir?