25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınBacak boyu kısa olan kadınlar nasıl giyinmeli?

Bacak boyu kısa olan kadınlar nasıl giyinmeli?

Tüm vücut şekilleri ve boyutları güzeldir, güzellik içten gelir, kendinizi sevin. Tüm bu kendini kabul etme özgüveni bizim için oldukça doğru ve sağlıklı olsa da, nasıl hissettiğiniz konusunda dürüst olmakta utanılacak bir şey yoktur. Pekiyi, bacak boyu kısa olan kadınlar daha uzun görünmek için nasıl giyinmeli? Tüyolar yazımızda.

İçerikleri

Bacak boyu kısa olan kadınlar için olduğu kadar, bacak boyu uzun olan kadınlar içinde güzel ve alımlı görünmek olmazsa olmazlar arasında yer alır. Cilt güzelliği, saç bakımı, makyaj ve giyim kadınların hassas olduğu noktalardır. Nasıl kozmetik ürünler tercih ederken cilt yapımıza uygun olanları tercih etmemiz gerekiyorsa kıyafet konusunda da aynı bakış açısına sahip olmamız gerekir.

Vücut yapımıza uygun olmayan giysiler bizi olduğumuzdan daha kilolu, ya da hoş olmayan bir görüntüye itebilir. Bu nedenle bedenimizi iyi tanınmalı ve o doğrultuda seçimler yapmalıyız. Herkesin vücut tipi birbirinden farklıdır. Bazı kadınlar ince ve uzun bacaklara sahipken bazıları o kadar da şanslı olmayabilir. Ancak doğru kıyafet seçimi yaptığınızda bacaklarınızı olduğundan daha uzun ve çekici göstermeniz mümkündür. Yazımızda bacak boyu kısa olan kadınların nasıl giysiler seçmesi gerektiğine dair ipuçlarını derledik.

Bacak Boyu Kısa Olanlar Nasıl Giyinmeli?

Bacak boyu kısa olan kadınlar, nasıl giyinmeli sorusunu sıkça araştırmaktadırlar. İşte bacak boyu kısa kadınlar için birkaç giyinme tüyosu;

Kalem eteklerden yana olun;

Söz konusu etek olduğunda çoğu kadın için akan sular durur. İster günlük ister özel günlerde olsun etekler kadınlar için ilk sırada gelen giysilerden biridir. Eğer bacak boyunuz kısaysa etek tercihi yaparken kalem modellerden yana olmanızda fayda vardır. Geniş kesim olan etek modelleri ne yazık ki sizi daha basık ve kısa bacaklı gösterecektir.

Elbise rahatlığını siz de yaşayın;

Elbiseler elbette sadece uzun boylu ve bacak boyu uzun olan kadınlar için üretilmedi. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken şey daha çok düz renk olan elbiselerden yana tercih yapmanızdır. Bacak boyu kısa olan kadınlar için ideal elbise boyu diz altıdır. Bu sayede bacaklarınız daha uzun görünecektir. Ayrıca seçtiğiniz elbiselerin yırtmaç detayı bulunması da bacaklarınızın daha uzun görünmesi için doğru bir adımdır. Eteklerin yüksek bel olması hem belinizi daha ince gösterecek hem de bacaklarınızın uzun görünmesine katkı sağlayacaktır.

Tişört konusunda dikkatli olun;

Tişört günlük hayatımızın en temel parçasıdır. Ancak yanlış model ve uzunlukta tişört seçmek bizi olduğumuzdan daha farklı bir görünüme sokabilir. Özellikle de bacak boyundan muzdarip olan kadınların tişört seçimi yaparken bir hayli dikkatli olmasında fayda olacaktır. Çünkü uzun ve geniş olan modeller bacaklarınızı daha kısa gösterecektir. Bu nedenle kısa tişörtler sizler için doğru seçimdir. Hatta tişörtlerinizi yüksek bel etek veya pantolonlarınızın içine sokarak da kombin yapabilirsiniz.

Bacak Boyu Kısa Olan Kadınlar Nasıl Ayakkabı Giymeli?
Bacak Boyu Kısa Olan Kadınlar Nasıl Ayakkabı Giymeli?

Bacak Boyu Kısa Olan Kadınlar Nasıl Ayakkabı Giymeli?

Kısa bacaklı kadınlar her zaman pantolon ve ayakkabı renklerini karıştırmalıdır. Koyu renk pantolon giyiyorsanız, koyu renk ayakkabılar ayaklarınızın bacaklarınızın uzantısı gibi görünmesini sağlayacaktır. Bu, ayaklarınızın arkasına ulaşan ve onları ince topuklu ayakkabılarla eşleştiren uzun pantolonlar giyiyorsanız en iyi sonucu verir.

Bacak Boyu Kısa Olan Kadınlar Nasıl Pantolon Giymeli?

Pantolonlar da gardıroplarımızın olmazsa olmaz parçalarındandır. ”Bacak boyu kısa olan kadınlar için en ideal pantolon hangisidir?” diye soracak olursanız cevabımız ”İspanyol paça” olacaktır. Üst kısmı dar olan ve diz altından itibaren bol kesimde olan İspanyol paça pantolonlar bacaklarınızı daha uzun gösterecektir. Bu pantolonlar genelde topuklara kadar uzandığı için, topuklu ayakkabılarınızı da giyerek daha uzun bir görünüme sahip olabilirsiniz. Ayrıca dar ve yüksek belli jean modelleri de sizler için kurtarıcı olabilir.

Renk ve desen konusunda karasızsanız…

Çok fazla desenli, ya da rengarenk giysiler sizi biraz daha kısa gösterecektir. Genelde düz ve koyu renklerden yana olursanız bu durumun önüne rahatlıkla geçebilirsiniz. Çizgili giysiler seçerken yatay değil de dikey çizgili olan kıyafet modellerini ön planda tutmalısınız. Dar kesim ve bele oturan giysiler daima ilk tercihiniz olmalıdır.

Her kadın güzeldir ve önemli olan kişinin kendisi ile barışık olmasıdır. Bacak boyunuz kısa olabilir, ancak belki de yüzünüz çok güzeldir, ya da mükemmel saçlara sahipsinizdir. Sadece bedeninizi tanımanız ve giyim konusunda böyle ufak tefek püf noktaları uygulamanız kendinizi daha iyi hissetmeniz bakımından faydalı olacaktır.

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Giyinmeli?

Bacak boyu kısa olan kadınlar nasıl giyinmeli?