19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınElma vücut tipi kadınlar, üst bedeni iri kadınlar nasıl giyinmeli?

Elma vücut tipi kadınlar, üst bedeni iri kadınlar nasıl giyinmeli?

Genellikle menopoz sonrası kadınlarda elma vücut tipi görülür. Bu vücuda sahip olanların yağ oranlarının büyük kısmı bel ve karın çevresindedir. Bu içeriğimizde elma vücut tipi kadınlar nasıl giyinmelidir sorusuna yer verdik. İşte tüm detaylar…

İçerikleri

Elma vücut tipi kadınlarda kalçalar aynı hizada ve omuzlar geniş olur. Kalın belli, geniş gövdeli, dolgun göğüslü ve ince kolludurlar. Bacakları ise ince veya normale yakın incelikte olur. Üstü kalın olan bu vücut şekline doğru giysiler ve kombinler seçilmelidir. Yanlış tercihler olduğundan daha kalın ve geniş görünmelerine neden olur. Doğru tercihlerin yapılması için elma vücut tipi kadınlar nasıl giyinmelidir sorusunun tüm detaylarını sizler için hazırladık.

Elma Vücut Tipi Kadınlarda Üst Giyim Nasıl Olmalı?

Dikkatleri bel ve üst gövdenden uzak tut:

Elma tip vücutlarda dikkat vücudun orta üst bölgesinden uzak tutulmalıdır. Bu nedenle düşül belli pantolonlar, kısa boy tişört, ceket veya gömlekler tercih edilememeli. Özellikle bel çevresi vurgulanmamalıdır.

Elma vücut tipi kadınlarda üst giyim stratejileri içinde en önemlisi çok çiçekli ve farklı desenli kıyafetlerden uzak durmaktır. Bu karmaşık renkleri dikkati karın ve bel bölgesine çeker. Ayrıca kalın kemerler yerine koyu renkli ince kemerler kullanılmalıdır. Vücudu saran gömlek ve elbiselerden kaçınılmalıdır.

V yakalı giysiler tercih et:

Elma tipi vücut şeklinde olanların V yakalı ve dökümlü giysiler tercih etmesi önerilir. A kesim elbiseler ve bel bölgesinden genişleyen bluzlar uygundur. Boyun bölgesini saran takı ve süslerden (fular) uzak durulur.

Yüksek yakalı giysilerden uzak dur:

Elma tipi kadınlar üst giyimlerinde yüksek yakalı kıyafetlerden kaçınması gerekir. Yaka kısmı çok süslü ve renkli parçalar, kayık yaka giysiler, omzu açık parçalar ve halter yaka kesimlerin tamamından uzak durulması gerekir. V yakalı üstler, derin yuvarlak yakalar ve askısız parçalar tercih edilebilir.

Kumaş tercihlerine dikkat et:

Üst giyim stratejilerinde en uygun kumaş, dokulu kumaşlardır. Büzgülü ve likralı kumaş türleri yanlış tercihlerdir. Vücudun orta bölgesini gölgeleyecek, dökümlü kumaşlar tercih edilmelidir.

Kaban ve ceket seçimine dikkat et:

Elma vücut tipi için doğru ceket ve kaban seçimi karın, bel ve sırt bölgesindeki yağları kamufle etmek demektir. Kalıplı ve çok düğmeli ceketler yanlış bir tercih olur. Aksine tek sıra düğmeli parçalar, vücudu bir bütün olarak orantılı gösterir. Blazer kabanlar, örgü ve önü açık yelekler, diz altında bitmeyen trençkotlar en doğru seçimler olur. Ayrıntılı ve karmaşık parçalar vücudu daha kalın gösterir.

Elma Vücut Tipi Kadınlarda Alt Giyim Nasıl Olmalı?

Pantolon tercihine dikkat et:

Elma tipi kadınlar vücut dengesini bacaklara vermelidir. Bu nedenle pantolon tercihi son derece mühimdir. Tayt, dar formdaki pantolonlar bacakların denge kurmasını engeller. Bel daha kalın görünür. Bacak boyu kısalır. Çok fermuarlı ve ayrıntılı pantolonlar da aynı sonucu verir. Fermuar detayı yan tarafta, arka cepleri bulunan pantolonlar yerinde karar olur. Kalçaya şekil verir ve ince görünüm sağlar.

Bel bölgesini saran eteklerden kaçın:

A kesimi, verev ve kloş etekler giyilmeye çalışılmalıdır. Bal bölgesini sarmalayan etekler giyilmemelidir. Bunun yerine asimetrik ve trompet etekler harika bir seçim olabilir.

Uzun şortlar tercih etme:

Uzun şortlar dikkati orta kalın bölgeye çekeceğinden tercih edilmemelidir. Bunun yerine yüksek belli kısa şortlar, ince kemerle kombine edilebilir.

Ayakkabı seçimine dikkat et:

Elma vücut tipi kadınlarda alt giyim stratejileri bakımından tamamlayıcı son kural ayakkabılardır. Doğru ayakkabı seçimi vücudun alt kısmını dengeler. Dolgu topuklular, uzun çizmeler, platform ayakkabılar, babet ve sandaletler tamamlayıcı seçimler olur. Tokalı botlar, kısa ve ince topuklu ayakkabılardan kaçınılması gerekir.

Elma Vücut Tipi Kadınların Dikkat etmesi Gerekenler

  • Elma vücut tipi kadınlar mümkün olduğu kadar iki parçalı kıyafetler giymemelidir. Tek parça kıyafetler daha zayıf ve dengeli görünmesini sağlar. Tunik ve elbise tercih edilebilir.
  • Kaşmir ve ipek gibi dokumalı kumaşlar önerilir.
  • Ceket boyutu basenlere inmelidir.
  • İnce askılı bluzlar yerine kalın askılı bluzlar seçilmelidir.
  • Bacakları ortaya çıkaran çan eteklere yer verilebilir.
  • Boru paça, yüksek belli kot ve kumaş pantolonlar giyilmelidir.
  • Mümkün olduğu kadar kemer takılması önerilmez. Ancak takılmak istendiğinde ince kemerler kullanılabilir.
  • Elma vücut tipi için çanta tercihi son tamamlayıcı parçadır. Büyük çantalar yerine portföy çantaları seçmek isabetli olur. Omuz ve sırt çantaları kullanılmamaya çalışılmalıdır.

 

Elma vücut tipi kadınlar, üst bedeni iri kadınlar nasıl giyinmeli?