24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt Bakımı2 günde ayaklardaki nasır ve mantarı temizleyen doğal kür

2 günde ayaklardaki nasır ve mantarı temizleyen doğal kür

Ayaklarımız gün içinde en çok kullandığımız uzuvlardan biridir ancak bir problem çıkana kadar bakımını erteliyoruz. Bu yazımızda ayaklardaki nasır ve mantarı temizleyen doğal bir kür ve ayak mantarına iyi gelen ev ilaçlarının tarifleri vereceğiz.

İçerikleri

Ayaklardaki nasır ve mantar sıklıkla karşılaşılan problemler arasındadır. Pekiyi, ayaklardaki nasır ve mantar doğal yollarla nasıl tedavi edilir. İşte nasır ve mantarı temizleyen doğal kür tarifi.

Ayaktaki Nasır ve Mantarı Temizleyen Kür
Ayaktaki Nasır ve Mantarı Temizleyen Kür

Ayaktaki Nasır ve Mantarı Temizleyen Kür

Ayaktaki nasır ve mantarı temizleyen kür için malzemeler şöyledir:

  • 5 adet aspirin
  • 1 adet limon
  • Ponza taşı

Aspirin: Aspirin malzemelerden ilkidir. Aspirin iltihap önleyici özelliğe sahiptir. Beta-hidroksi bileşenini içerir, bu bileşen ölü hücrelerin ve koyu lekelerin azaltılmasına yardımcı olur. Aspirin iyileştirici bir ajandır, böylece cildin iyileşmesini sağlar. Kuruluğu da gideren aspirin mikroorganizmaların çoğalmasını önler.

Limon: Diğer malzeme olan limon mineral tuz, C vitamini ve ona hücre yenileyici rolü veren antioksidanlar açısından zengindir. Böylece cildin kuruluğunu azaltarak daha estetik ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Sitrik ve askorbik asit içeriği ayağın ana nedenleri olan mantar ve mantar enfeksiyonlarına karşı savaşmasını sağlar

Ayaktaki Nasır ve Mantarı Temizleyen Kür Nasıl Hazırlanır?

  • İlk adım olarak beş adet aspirini havanda topaksız kalana kadar dövün. Macun elde etmek için bir limonun suyu ile karıştırın. Macun hazır olduktan sonra ayaklarınızı yıkayıp temizleyin. Özellikle mantar olan alanlar olmak üzere ayaklarınıza ince bir tabaka halinde uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ayaklarınızı yıkayabilirsiniz.
  • Topuk ve ayak tabanlarındaki nasırları ve ölü deriyi çıkarmak için bir ponza taşı kullanın. Son olarak, ayaklarınızı nemlendirmek ve beslemek tatlı badem yağı gibi organik bir yağ uygulayın.
  • Etkili ve kalıcı sonuçlar için bu işlemi haftada 2-3 kez tekrarlayın. Bu evde çare ile pürüzlere veda edin ve ayaklarınızın yumuşaklığına ve güzelliğine merhaba deyin.
Ayak Mantarına İyi Gelen 10 Ev İlacı
Ayak Mantarına İyi Gelen 10 Ev İlacı

Ayak Mantarına İyi Gelen 10 Ev İlacı

Vicks

Vicks genellikle öksürük için kullanılan bir merhemdir. İçinde bulunan aktif bileşenleri, okaliptüs yağı ve kafur ayak mantarını tedavi etmeye yardımcı olmaktadır. Günde en az bir kez mantardan etkilenen bölgeye sürebilirsiniz.

Ageratin Özütü

Ageratin özütünün reçeteli ilaçlar kadar ayak mantarına iyi geldiği araştırmalar tarafından kanıtlanmıştır. Ageratin özütünü üç ay süre ile kullanmalısınız. İlk ay haftada üç gün, ikinci ay haftada iki kere, üçüncü ay haftada bir kere mantarlı bölgeye uygulamalısınız.

Çay Yaprağı Yağı

Çay ağacı yağı, antiseptik özelliklere sahip esansiyel bir yağdır. Çay ağacı yağı ayak mantarına karşı etkilidir. Kullanmak için çay ağacı yağını günde iki kez bir pamuklu çubukla doğrudan etkilenen bölgeye uygulayın.

Kekik Yağı

Ayak mantarını tedavi etmek için bir pamuklu çubukla günde iki kez doğrudan etkilenen tırnağa kekik yağı sürün. Bazı insanlar kekik yağı ve çay ağacı yağını aynı anda kullanır. Bu ürünlerin ikisi de güçlüdür ve alerjik reaksiyona sebebiyet verebilir. Bunları birleştirmek bu riski artırabilir

Ozon Yağı

Kısa bir süre için düşük konsantrasyonlarda ozona maruz kalmak mantar, maya ve bakteri gibi birçok organizmayı etkisiz hale getirebilir. Ozonlanmış yağ ile ayak mantarını tedavi etmek içi yağı etkilenen ayağa günde iki kez uygulayın.

Sirke

Ayak mantarını için bir tedavi olarak kullanmak için etkilenen ayağı her gün 20 dakikaya kadar iki ölçek ılık suyla bir ölçek sirke içinde bekletin.

Listerin

Etkilenen ayağı günde 30 dakika boyunca Listerine kabına batırmanızı önerir.

Sarımsak

Her gün yarım saat boyunca etkilenen bölgeye rendelenmiş sarımsak koyarak ayak tırnağı mantarını sarımsakla tedavi edebilirsiniz.

Diyetinizde Değişiklik Yapın

Diyet ve sağlık arasındaki bağlantı açıktır. Yediğiniz yiyecekler ne kadar sağlıklı olursa, vücudunuzun ayak mantarı gibi durumlara karşı koyma olasılığı o kadar artar. Probiyotik, demir, D vitamini ve kalsiyumu yiyecekler aracılığı ile alabilirsiniz.