18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerAspirin ile ilgili bilmeniz gereken 10 şey

Aspirin ile ilgili bilmeniz gereken 10 şey

İçerikleri

Sağlık Haberleri Editörümüz bugünkü yazımızda sizler için Aspirinin pek bilinmeyen faydalı kullanımlarını araştırdı. Aspirini genellikle sağlık için ilaç olarak kullanıyoruz. Oysa aspirin içindeki etken maddenin özelliği sebebiyle birçok alanda kullanabilirsiniz. Aspirini saç renginizden, nasırlarınıza, giysilerinize kadar birçok alanda kullanabilirsiniz.

Böcek ısırığını iyileştirir

Sivrisinek ısırıkları gibi böceklerden gelen ısırıkları sakinleştirebilir, ancak lokal olarak kullanmalısınız. İltihaplanmayı önleyebilir ve şişliği söndürebilir. Bir kaşık su içinde çözün ve ısırılan alanın üzerine sürterek uygulayın.

Koltukaltı cilt rengini açmak için kullanılır

Aspirin koltuk altlarını rengini ağartabilir. Iki tablet ezin ve ½ fincan ılık su içinde çözündürün. Koltukaltı derisine uygulayın ve bir saat boyunca etkisini göstermesi için bekleyin. Bundan sonra, cildi çok su ile durulayın.

Kepeği Giderir

İki tableti ezin ve kullandığınız normal şampuana ekleyin ve iyice çalkalayın. Sonra, saçlara uygulayın.

Sivilceleri Giderir

Aspirin sivilce gidermek için harikadır. Bir tableti birkaç damla su ile ezin ve bir macun hazırlayın. Sivilce üzerine uygulayın ve gece boyunca bırakın. Ertesi sabah yüzünüzü yıkayın, ama tahriş ya da ciltte kesik olması durumunda kullanmamalısınız.

Ter lekelerini giderir

Tişörtünüzdeki terden kaynaklanan sarı lekeler görünümünüzü bozuyor olabilir. Neyse ki, aspirin yardımcı olabilir. Yarım fincan ılık suda iki tablet aspirini ezin ve leke üzerine uygulayın ve gece boyunca bırakın. Ertesi sabah gömleğinizi yıkayın.

Ayaklarınızın yumuşamasını sağlar

Ayak tabanlarındaki nasırlar ve sert ciltler canınızı sıkıyor olabilir. Yedi aspirini ezin ve bunları 1-2 kaşık limon suyu ile karıştırın ve bir hamur yapın. Çok kalınsa, biraz su ekleyin. Sert ayak bölgelerine uygulayın ve üzerine sıcak bir bez ve plastik torba ile örtün. On dakika sonra çıkarın ve bitkisel sünger veya pomza taşı ile cildinizi pul pul dökün.

Yüz maskesi olarak kullanabilirsiniz

Aspirin yumuşak yüz cildi sağlayabilir ve kirlilik içermez. İki yemek kaşığı yoğurtta beş tablet aspirin çözündürün ve yüzünüze uygulayın. Yirmi dakika boyunca etkisini göstermesini bekleyin ve daha sonra bol su ile yıkayın. Daha sonra nemlendirici krem uygulayın. On beş gün bu uygulamayı devam ettirin ve sonra bir mola verin.

Sabun lekelerini giderir

Küvetinizdeki sabunu çıkarmak isterseniz, beş adet ezilmiş aspirini sıvı temizleyiciyle karıştırmalısınız. Bölgeye onu püskürtün ve otuz dakika bekletin. Daha sonra, bezle ovun ve sert sabun ve kirler yakında yok olacaktır.

Saç için parlaklık sağlar.

Saçınızın parlaklığını geri kazanmak için sekiz tableti ezmeniz ve bir bardak ılık suya eklemeniz gerekir. Karışımı saç köklerinden uçlara uygulayın ve on beş dakika bekletin. Saçı her zamanki gibi durulayın. Ezilmiş tabletleri şampuana ekleyebilir ve saçı yıkayabilirsiniz. Saçları parlak, güçlü ve ipeksi yapacaktır.

Çiçeğin ömrünü uzatır

Daha uzun yaşayan çiçeklere sahip olmak için, vazodaki suya bir tablet ekleyin ve kendi başına çözünmesine izin verin. Çiçeklerin daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Dipnotlar:

Kardiyovasküler: Kalp ve damarlara ilişkin.