24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaDiyetArpa diyeti ile 1 haftada 4 kilo

Arpa diyeti ile 1 haftada 4 kilo

İçerikleri

Tabi ki bütün öğünlerde sadece arpa lapası tüketilmektedir. Arpa lapasının yanında birçok yiyecek ve içeceğe de yer verilmektedir.

Arpa Diyeti Nasıl Kilo Verdirir?

Öğünlerde tüketeceğiniz arpa lapası, yiyecekleri ve öğünleri hiç aksatmadan harfi harfine bu diyeti uygularsanız, diyetten mutlaka olumlu bir sonuç elde edersiniz. Özellikle arpa lapasının tok tutucu özelliğinden dolayı, canınız atıştırmalık bir şeyler istemez. Böylelikle de zararlı yiyeceklerin vücuda girmesi engellenmiş olmaktadır. Ayrıca arpanın bir diğer yararı da kan şekerini dengeliyor oluşundan gelmektedir.  Kan şekerini dengelediğinden dolayı,  anı açlık krizleri geçirmeyeceğinizden dolayı, bu diyetle kolayca kilo verebilirsiniz.

Arpa Diyeti Kaç Gün Yapılmalıdır?

Arpa diyetinin 1 haftayı aşmaması önerilmektedir. Aslında arpa Diyeti tek günlük bir programdan oluşmaktadır. Fakat, arpa diyetinde bu tek günlük programın 7 gün için uygulanması beklenmektedir. 7 gün sonunda ise arpa diyetini bırakmanız gerekmektedir. Aksi halde sağlığınızı tehlikeye atmış olursunuz. Ayrıca arpa diyetini tekrardan uygulamak istiyorsanız, yaptığınız diyetin üzerinden 3 ya da 4 hafta geçmesi gerekmektedir. Uzun süre düşük kalorili yiyecekler tüketmek sağlığınız açısından iyi sonuçlar doğurmayabilir. Dikkatli olmakta yarar vardır.

arpa diyeti ile 4 kilo Arpa diyeti ile 1 haftada 4 kilo
Arpa Diyeti Kaç Gün Yapılmalıdır?

Arpa Diyeti İle Kaç Kilo Vermek Mümkündür?

Arpa Diyeti, kişinin cinsiyetine, metabolizmasına ve arpa diyetinde harfi harfine uyup uymamasına göre değişiklik gösterebilmektedir. Fakat normal şartlarda 1 hafta boyunca uygulanan arpa Diyeti sonunda 4 kilo vermek mümkündür. Aksine diyetinizi spor ile desteklememişseniz, daha az kilo verebilmeniz de mümkündür.

Arpa Diyeti Nasıl Yapılır?

Arpa diyetinde toplamda 4 öğün bulunmaktadır. Bu öğünlerin 3’ü ana öğün iken, 1 de ara öğünü bulunmaktadır. Bu 4 öğün dışında içecekler tüketilebilmektedir. Fakat, diyet boyunca şekerli ya da asitli diyeti bozacak herhangi bir yiyecek ya da içecek tüketilmemelidir. Ayrıca arpa diyetini yaptığınız her gün boyunca mutlaka 2,5 litre su tüketimini gerçekleştirmelisiniz. Diyetin en önemli püf noktalarından birisi de yemekten önce tüketilen 1 bardak ılık sudur. Ayrıca arpa diyetini uygularken egzersiz ve bitki çaylarıyla diyeti desteklemek olumlu sonuçlara yol açacaktır.  Arpa diyetinde bazı serbest yiyecek içecekler bulunmaktadır. Bunlar; meyveler, şekersiz kahve ve çaylar ve bir de diyet yoğurt.

Arpa Diyetinde Bulunan Yasaklar

Her diyette olduğu gibi arpa diyetinde de bazı yasaklar bulunmaktadır. Alkol,kizartmalar, hamur işleri, son derece şekerli ve tuzlu yiyecekler, gazlı içecekler, aşırı şeker içeren giyecek ve içecekler arpa diyetinde de yasaktır. Fakat bunların yanında arpa diyetinde yumurta, et, süt gibi ürünler de yasaklar listesindedir.

arpa diyeti Arpa diyeti ile 1 haftada 4 kilo
Arpa Diyetinde Bulunan Yasaklar

Arpa Diyeti Listesi

Kahvaltı öğününde 1 bardak arpa lapasının içerisine daha önceden diyet yoğurdun içine konulmuş meyvelerle karıştırmış diyet yoğurt arpa lapasının içerisine eklenir ve bu şekilde tüketilir. Diyet yoğurdun içerisine ekleyebileceğiniz meyveler muz, elma, armut, portakaldır. Kahvaltı ile öğle yemeği arasında yeşil çay ya da herhangi bir bitki çayının tüketilmesi diyetinizi olumlu bir duruma getirecektir. Öğle yemeği için de 1 bardak arpa lapası tüketmeli, yanında da 1 çorba kasesi lahana çorbası ve bol yeşillikli ve sebzeli bir salata tercih edebilirsiniz. Salatanın içerisine limon ve yağ ekleyebilirsiniz. Fakat yağ konusunda 1 tatlı kaşığını aşmamalısınız. Öğle yemeğinden akşam yemeğine kadar bir ara öğün yapabilirsiniz. Ara öğün de ise bir meyveyi tercih edebilirsiniz. Fakat bu meyve düşük kalorili olmalıdır. Akşam yemeği için ise 1 bardak arpa lapası ve yaklaşık 200 Gr. Diyet yoğurt tüketmelisiniz.