24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkAklovir krem vajinaya, dudağa sürülür mü, ne işe yarar?

Aklovir krem vajinaya, dudağa sürülür mü, ne işe yarar?

Aklovir Krem, HSV denilen herpes simleks virüsünün neden olduğu uçukları tedavi eden antiviral özellikli bir kremdir. HSV virüsünün büyüyerek çoğalmasına engel olan Aklovir krem nedir? Aklovir krem ne için kullanılır? Aklovir krem nasıl kullanılır? Gelin merak edilen bu soruların yanıtına beraber göz atalım.

İçerikleri

Etken maddesi Asiklovir olan Aklovir kremin kullanımı oldukça önemlidir. Doktorun önerdiği şekilde kullanıldığı zaman etkisini kısa zaman içerisinde gösteren Aklovir krem eczanelerden satın alınabilmektedir.

Aklovir Krem Nedir?

Sinir bozan uçuklar herkesin başına gelebilmektedir. Uçuk sorunu yaşayan kişiler için Aklovir Krem nedir açıklamak istiyoruz. Etken maddesi sayesinde uçuklara neden olan herpes simpleks virüsünün büyümesini engelleyen Aklovir krem yüzde, dudakta ve genital bölgede oluşan uçukları tedavi etmektedir. Aklovir kremin içeriğinde Asiklovir, poloksamer, sodyum ve mineral yağ bulunmaktadır. Bu etken maddelere karşı alerjisi olan kişilerin kremi kullanmadan önce doktoruna danışmaları tavsiye edilmektedir.

Uçuklar bulaşıcı olduğu için başka kişilere kolay bir şekilde bulaşarak yayılmaktadır. Aklovir krem uçuk tedavisinde etkilidir ancak bazen uçukların yayılmasına engel olamayabiliyor. Bu nedenle uçuk tedavisi görürken başka kişiler ile yakın temas kurmamanız tavsiye edilmektedir.

aklovir krem vajinaya dudaga surulur mu ne ise yarar sha 1 Aklovir krem vajinaya, dudağa sürülür mü, ne işe yarar?

Aklovir Krem Ne İçin Kullanılır?

Son günlerde kullanım oranı arttığı için Aklovir Krem ne için kullanılır merak konusu olmuştur. Topikal antiviral ilaçlar grubunun bir üyesi olan Aklovir Krem etkili olması ile ön plandadır. Beyaz mavi renkli kutuda ve tüpte satılan bu kremi reçeteli ya da reçetesiz olarak satın alabilirsiniz.

Aklovir Krem dudakta ve yüzde oluşan uçuklar için kullanılmaktadır. Genital herpes salgınlarına da iyi gelen aklovir kremi genital uçuklar için de kullanabilirsiniz. Kullanım şeklini doktora danışmanız gerekmektedir.

Aklovir Krem Ne İşe Yarıyor?

Etkisini kısa sürede gösteren Aklovir Krem temelde uçukların ilerlemesini durdumayı hedeflemektedir. Aklovir krem ne işe yarıyor merak ediyorsanız genel olarak faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Uçuk virüsü ile savaşarak bu virüsün yayılmasını engeller.
  • Genital siğil tedavisinde etkilidir.
  • Burun ve dudak çevresindeki uçuklara iyi gelir.
  • Herpes simpleks virüsünü öldürür.
  • Siğillerin kitleye dönüşmesine engel olur.

Aklovir Krem Nasıl Kullanılır?

Aklovir Krem ile alakalı Aklovir Krem nasıl kullanılır konusuna dikkat edilmelidir. Aklovir kremin nasıl kullanılacağı ilk olarak doktora danışılmalıdır. Ancak doktor tarafından bir öneri almadığınız zaman kremin prospektüsünde yer alan yönlendirmelere dikkat edebilirsiniz. Aklovir kremin 4 er saat ara ile günde 5 kere kullanılması tavsiye edilmektedir. Burun ve dudak etrafındaki uçuklar için tedavi süresi 4 gündür. Genital uçuklar için tedavi süresi en az 5 gündür. Eğer iyileşme olmaz ise tedaviye 10 gün devam edilebilir.

Aklovir Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Bazı ilaçlar emzirme döneminde kullanıldığı zaman süt yolu ile bebeğe geçmektedir. Bu durumda bebeğin sağlığı riske girmektedir. Aklovir Krem emziren anneler kullanabilir mi öğrenerek bu riski ortadan kaldırabilirsiniz. Aklovir kremin etken maddesinin emzirme döneminde kullanılmasının bir etkisi olup olmadığı üzerine araştırma yapılmıştır. Etken maddenin Krem formu kullanıldığı zaman emzirme döneminde bebeğe çok az miktarda geçtiği görülmektedir. Bu miktarın bebek üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Doktorunuza danışarak bu kremi emzirme döneminde kullanabilirsiniz.

Aklovir Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Yapılan araştırmalar, Aklovir kremin gebelik döneminde anne ya da bebek üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını göstermiştir. Bu nedenle doktor izin verdiği zaman hamilelik döneminde Aklovir kremi kullanabilirsiniz.

Aklovir Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Aklovir Krem yetişkinlerde ve çocuklarda kullanılmaktadır. Ancak kremin 12 yaş altındaki çocuklarda kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Aklovir Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Temelde uçuk ve siğil tedavisinde kullanılan Aklovir Krem sivilce için kullanılır araştırdık. Mikrobik yaraları ve virüs kaynaklı hastalıkları iyileştiren Aklovir kremin sivilce üzerinde etkisi yoktur.

Aklovir Krem Genital Mantar İçin Kullanılır Mı?

Aklovir Krem genital bölgede olusan uçuğa iyi gelmektedir. Ancak genital mantar için etkisi yoktur.

Aklovir Krem Aft İçin Kullanılır Mı?

Aklovir Krem ile ilgili birçok soru merak edilmektedir. Aklovir Krem aft için kullanılır sorusuna üzülerek hayır yanıtını veriyoruz. Birçok kişide görülen ağrılı aftlar için uygun kremi doktorunuza yazdırabilirsiniz.

Aklovir Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Aklovir kremin pişik üzerinde bir etkisi yoktur. Pişik için doktorunuzdan uygun kremi talep edebilirsiniz.

Aklovir Krem Arpacık İçin Kullanılır Mı?

Aklovir kremin prospektüsü incelendiğinde, bu kremin arpacık hastalığına iyi geldiğine dair bir bilgi olmadığı görülmektedir.

Aklovir Krem Dudağa, Dudak İçine Sürülür Mü?

Aklovir Krem dudakta oluşan uçukların tedavisinde dudağa sürülerek güvenle kullanılabilir. Ancak dudak içine sürülmesi tavsiye edilmemektedir.

Aklovir Krem Ağız İçine Sürülür Mü?

Aklovir Krem ağız içine sürülür sorusu bir önceki soruyla hemen hemen aynıdır. Aklovir Krem dudakta oluşan uçuğa sürülebilir. Fakat ağız içine sürülmemelidir.

Aklovir Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Aklovir Krem açık yaralara sürülmemelidir. Direkt olarak sorunlu bölgeye ince bir tabaka halinde sürülebilir.

Aklovir Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Kadınlar tarafından Aklovir Krem Vajinaya sürülür araştırılmaktadır. Aklovir Krem vajina içine ve anüs bölgesine sürülmez.

Aklovir Krem Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Vajinada kullanılmayan Aklovir Krem genital bölge uçukları için kullanılmaktadır. Düzenli kullandığı zaman kısa sürede etkisini göstermektedir.

Aklovir Krem Ağız İçine Sürülür Mü?

Aklovir Krem asla ağız içine sürülmemelidir. Yalnızca dudak kenarında oluşan uçuklar için dudak çevresine sürülebilir.

Aklovir Krem Burun İçine Sürülür Mü?

Bazı kişilerde burun çevresinde de uçuk görülmektedir. Bu nedenle Aklovir Krem burun içine sürülür merak edilmektedir. Aklovir kremi burun çevresinde oluşan uçuklar için kullanabilirsiniz. Kullanım sıklığı ve şeklini doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Aklovir Krem Dudağa Sürülür Mü?

Aklovir krem dudak çevresinde oluşan uçuklar için dudağa sürülebilir.

Aklovir Krem Göze Sürülür Mü?

Aklovir Krem kesinlikle göze sürülmez. Yanlışlıkla gözle temas etmesi halinde gözler bol su ile durulanmalıdır.

Aklovir Krem İltihaba İyi Gelir Mi?

Aklovir krem zona denilen sinir iltihabına bağlı hastalık için kullanılmaktadır. Direkt olarak iltihap kremi değildir. Ancak iltihabın neden olduğu bazı hastalıklara iyi gelmektedir.

Aklovir Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşan uçuklar kaşıntı ve kızarıklığa neden olmaktadır. Aklovir Krem kısa sürede kaşıntı ve kızarıklığa iyi gelmektedir. Ancak düzenli kullanım çok önemlidir.

Aklovir Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Aklovir Krem bir uçuk kremidir. Bu nedenle egzama tedavisinde etkili değildir.

Aklovir Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Aklovir Krem, etken maddesi sayesinde herpes virüsünün neden olduğu uçukları tedavi etmektedir. Aklovir krem uçuğa iyi gelen bir kremdir.

Aklovir Krem Basura İyi Gelir Mi?

Basur yani hemoroid birçok kişide görülen ağrılı bir hastalıktır. Aklovir krem uçuk tedavisinde kullanılmaktadır. Basur tedavisinde Aklovir kremin etkisi yoktur.

Aklovir Krem Devlet Karşılıyor Mu?

Aklovir Krem SGK ödeme kapsamındadır. Bu kremi doktorunuza reçete ettirdiğiniz zaman ücreti ödenmektedir.

Aklovir Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Aklovir Krem normal reçeteli bir kremdir. Reçeteli ya da reçetesiz bir şekilde eczaneden satın alınabilir.

Aklovir Krem Muadili Kremler Hangileri?

Aklovir krem muadili kremler hangileri diye bir araştırma yaptık. Aklovir kremi bulamadığınız zaman Zovirax, Virosil, Virupus gibi kremleri kullanabilirsiniz. Ancak bu konuda doktorunuza ya da eczacınıza danışmanız iyi olacaktır.

Aklovir Krem Fiyatı Ne Kadar?

Aklovir Krem fiyatı 41 TL’dir.

Aklovir Krem Yan Etkileri Neler?

Aklovir kremin özellikle alerjisi olan kişilerde ciddi yan etkileri olabilir. Kurdeşen, döküntü, kaşıntı ve nefes almada güçlük gibi yan etkiler görüldüğü zaman mutlaka bir doktora gidilmelidir.

Aklovir Krem Kullananlar ve Yorumları Neler?

Aklovir krem kullananlar ve yorumları neler önemlidir. Aklovir Krem kullanan kişilerin yorumları incelediği zaman Krem hakkında önemli bilgiler edinilmektedir. Kremin etkisini kısa sürede gösterdiğini belirten kullanıcılar, yan etkileri yaşamadıklarını söylemektedir. Kremin etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerde görülen yan etkiler ise krem kullanımı durdurulduğu zaman geçmektedir.

İlginizi Çekebilir: