30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıAsiviral krem sivilce için vajinada kullanılır mı?

Asiviral krem sivilce için vajinada kullanılır mı?

Asiviral krem, temelde uçuk sorununun tedavisinde kullanılan etkili bir kremdir. Etken maddesi Asiklivor olan Asiviral krem ne işe yarar, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir gibi merak edilen tüm soruları yanıtladık.

İçerikleri

Uçuk virüsünün neden olduğu ve kişinin genelde yüz bölgesinde meydana gelen uçukların tedavisinde kullanılan Asiviral krem bu virüsün tekrarlamasını önlemektedir. Antiviral bir krem olduğu için etkisini hemen göstermektedir.

Asiviral Krem Nedir?

Etkisi yüksek olduğu için Asiviral krem nedir birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Kremin etken maddesi Asiklovir olarak belirtilmiştir. Bu sayede uçuk virüsünün oluşumu ve yayılması engellenmektedir. Beyaz ve mavi kutuda satışa sunulan krem kortizon içermemektedir. Topikal antiviral ilaç grubunda yer alan Asiviral krem normal reçetelidir. Yani kremi hem reçeteli hem de reçetesiz olarak satın alabilirsiniz.

Asiviral krem doktorun önerisine göre kullanılmalıdır. Yanlış kullanım sonucunda ilacın etken maddeleri alerji yapabilir ve kötü sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle tedavi boyunca doktorun önerilerine harfi harfine uyulmalıdır.

Asiviral Krem Ne İşe Yarar?
Asiviral Krem Ne İşe Yarar?

Asiviral Krem Ne İşe Yarar?

Genelde uçuk tedavisi için kullanılan Asiviral krem ne işe yarar önemlidir. Uçuk ve kızarıklık tedavisinde etkili olan Asiviral krem sadece eczanelerde satılmaktadır. Asiviral kremin sağlamış olduğu faydalar genel itibarı ile şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt yaralarını tedavi eder.
  • Genital bölge, dudak ve burun bölgesinde oluşan uçaklara iyi gelir.
  • Uçuk nedeniyle oluşan kaşıntıyı hafifletir.
  • Uçuk ve diğer tüm virüslerin yayılmasını engeller.
  • Yaralar nedeni ile oluşan yangınları azaltır.
  • Uçuk nedeniyle oluşan zonklamalara iyi gelir.

Asiviral Krem Nasıl Kullanılır?

Asiviral krem nasıl kullanılır çok iyi bir şekilde öğrenilmelidir. Yanlış kullanım nedeni ile yaraların daha kötüye gitmesi durumu yaşanabilir. Bu nedenle doktorun önerisi dikkate alınmalıdır. Asiviral krem uçuk ve diğer bakteriyel yaraların üzerine direkt olarak sürülür. Kremin etkisini göstermesi için en az 4 gün kullanılması önerilmektedir. Günde 3 – 4 saatte bir olmak üzere en fazla 5 kere kullanılması tavsiye edilmektedir.

Asiviral Krem Uçuğu Kaç Günde Geçirir?

Asiviral krem çok etkili bir uçuk kremidir. Asiviral krem uçucu kaç günde geçirir sorusuna genel bir cevap verilebilir. Düzenli kullanım ile 4 gün içerisinde etkisini gösterdiği belirtilmektedir.

Asiviral Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Bu kremin 12 yaş üstü çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılması önerilmektedir. Yani Asiviral krem bebeklerde kullanılmamalıdır.

Asiviral Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Anne adayları asiviral krem gebelikte kullanılır öğrenmek istemektedir. Asiviral kremin anne karnındaki bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Bu nedenle özellikle doktor önerisi olmadan asla gebelikte kullanılmamalıdır.

Asiviral Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Asiviral krem bir egzama kremi değildir. Bu nedenle egzama için asla kullanılmamalıdır.

Asiviral Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Mikrobik ya da ve virüs etkili yaralarsa faydalı olan Asiviral krem sivilce için kullanılmaz.

Asiviral Krem Ağız İçine Sürülür Mü?

Asiviral krem kesinlikle ağız içine sürülmemelidir. Dudak ve dudak kenarındaki uçuklar için kullanılabilir.

Asiviral Krem Burun İçine Sürülür Mü?

Asiviral krem burun içine, kulak içine, ağız içine ve göze asla sürülmez.

Asiviral Krem Dudağa Sürülür Mü?

Asiviral krem dudağa sürülür sorusunun yanıtını dudağında çok sık uçuk çıkan hastalar merak etmektedir. Bu kremi dudağınıza sürebilirsiniz.

Asiviral Krem Vajinada Kullanılır Mı?

Asiviral krem vajinada kullanılabilir. Ancak çok dikkat edilmelidir.

Asiviral Krem Genital Bölgedeye Sürülür Mü?

Bu kremi genital herpes için genital bölgede kullanabilirsiniz.

Asiviral Krem Fiyatı Ne Kadar?

Asiviral kremin güncel fiyatı 35 TL ‘dir.

Asiviral Krem Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Önemli konulardan biri de Asiviral krem devlet (SGK) karşılıyor mu konusudur. Asiviral krem SGK tarafından karşılanmaktadır.

Asiviral Krem Muadili Kremler Hangileri?

Asiviral krem muadili kremler sayesinde tedavinize ara vermeden devam edebilirsiniz. Asiviral kremin muadili kremler şunlardır:

  • Acyl krem
  • Aklovir krem
  • Hernovir krem
  • Zovirax krem

Asiviral Krem Yan Etkileri Neler?

Asiviral kremin etken maddelerine alerjiniz olmadığı sürece yan etki oluşma olasılığı çok düşüktür. Kremi kullandıktan sonra bölgesel döküntü, şişme ya da ağrı olduğu anda kremi kullanmayı bırakarak doktorunuza danışmalısınız.

Asiviral Krem Kullananların Yorumları Neler?

Asiviral krem kullananların yorumları neler öğrenmek istediğinizi düşünüyoruz. Çünkü kremi kullanmaya çekinenler ya da kremi kullanmadan önce etkilerini merak edenler bu başlığı araştırmaktadır. Asiviral kremi kullanan kişilerin kremden memnun oldukları görülmektedir. Kısa sürede kremin etkisini gördüklerini belirten kullanıcılar herhangi bir yan etki durumu da yaşamadıklarını söylemektedirler.

Bunlar da ilginizi çekebilir!