28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyet7 zeytin 1 incir diyeti nasıl uygulanır? İbrahim Saraçoğlu

7 zeytin 1 incir diyeti nasıl uygulanır? İbrahim Saraçoğlu

7 zeytin 1 incir, beslenme alanındaki kilit kelimelerden biridir. Şifalı mucize olarak bilinen 7 zeytin 1 incir diyetini uygulayan ve kısa sürede fayda sağlayan kişi sayısı bir hayli fazladır. Buna bağlı olarak 7 zeytin 1 incir diyeti haklı olarak merak edilmektedir.

İçerikleri

Hem incir hem de zeytin mucizevi etkileri ile sofralarda baş köşede yer almaktadır. 7 zeytin 1 incir diyetinde bu iki ürün bir araya getirilerek elde edilen fayda iki katına çıkarılmaktadır. 7 zeytin 1 incir diyeti İbrahim Saraçoğlu tarafından da önerilmektedir. Sağlıklı yaşam programlarının vazgeçilmezi haline gelen bu diyet programını sade ve detaylı bir şekilde bilginize sunuyoruz.

7 Zeytin 1 İncir İbrahim Saraçoğlu

Alternatif tıp dünyasının en önemli isimlerinden olan İbrahim Saraçoğlu 7 zeytin 1 incir diyeti ile kısa sürede kilo verilebileceğini belirtmektedir. Şeker yerine kullanılan incir, kişinin tatlı istediğini gidermektedir. Ayrıca kalorisi de düşüktür. Bununla beraber zeytinin de faydası oldukça fazladır. Kalp hastalığına iyi gelen zeytin, incir ile beraber tüketildiği zaman etkisini daha da artırmaktadır.

Yeni olmayan 7 zeytin 1 incir diyeti bilimsel olarak da doğrulanmıştır. İnsan vücuduna mucizevi etkiler sağlayan bu diyeti öneren İbrahim Saraçoğlu, kullanılacak zeytin ve incirin doğal olması gerektiğini önemle belirtmektedir. Farkın kısa sürede görülebilmesi için diyetin düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

7 Zeytin 1 İncir Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
7 Zeytin 1 İncir Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

7 Zeytin 1 İncir Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Yapılan araştırmalar neticesinde hücrelerin yenilenmesini sağlayan zeytin ve incirin faydaları Kuran’da da anlatılmıştır. Özellikle Ramazan ayında iftar sofralarında yer alan zeytin ile incir damakları tatlandırmaktadır. Zayıflamak, hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler 7 zeytin 1 incir diyetini araştırmaktadır. Bu diyeti uygulamak kolaydır. Ancak bazı detaylara dikkat edilmesi önemlidir.

Sabah ve akşam olmak üzere 7 zeytin 1 incir tüketmeye dayalı olan diyetin etkilerine inanamayacaksınız. Özellikle Kovid – 19 salgınının kol gezdiği günümüzde bu diyet ile hastalıklara karşı kendinizi korurken bir yandan da zayıflamanın tadına varacaksınız. 7 zeytin 1 incir diyeti nasıl yapılır konusu, elde edeceğiniz sonuçta etkili olmaktadır. Hazırlaması kolay olan diyet kürü için 7 zeytin ve 1 incire ihtiyacınız olacak.

Öncelikle 4 yemek kaşığı zeytinyağı bir kaba koyulur ve içerisine kesilen 4 incir eklenir. İncirler bu şekilde zeytinyağında bir gün bekletilir. Sabah ve akşamları 7 zeytin yedikten sonra zeytin yağında bekletilmiş 1 incir tüketilmelidir. Azalan incirler yerine yenileri aynı şekilde eklenmelidir. Bu kürün 21 gün boyunca ara vermeden uygulanması gerekmektedir. Ayrıca bol su tüketimi de önemlidir.

7 Zeytin 1 İncir Faydaları Nelerdir?

7 zeytin 1 incir faydaları ile birçok kişiyi hayrete düşürmektedir. Diyete başladıktan birkaç gün sonra fark hissedilmektedir. 21 gün ara vermeden devam edildiğinde ise hem kilo vermiş olacaksınız hem de kendinizi daha dinç hissedeceksiniz. Birçok uzman tarafından önerilen bu diyetin faydaları şu şekildedir:

  • Vücudun fazlalıklardan arınmasını sağlamaktadır.
  • Ödem problemine iyi gelmektedir.
  • Yağ yakımını hızlandırmaktadır.
  • Midenin rahatlamasını sağlayarak şişkinliği azaltmaktadır.
  • Hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır.
  • İhtiyaç duyulan vitaminlerin alınmasını sağlamaktadır.
  • Saç sağlığına ve cilt lekelerine iyi gelmektedir.
  • Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
  • Kanserli hücrenin oluşmasını engellemektedir.
  • Vücut fonksiyonlarını düzenlemektedir.

7 Zeytin 1 İncir Diyetinde Yemek Yenir Mi?

İnsanlar diyet yapmanın aç kalmak olduğu gibi yanlış bir düşünceye kapılmaktadırlar. Bu düşüncede olan kişiler 7 zeytin 1 incir diyetinde yemek yenir mi merak etmektedirler. Düşünülenden farklı olarak, diyet yapmak düzenli ve sağlıklı beslenmedir. Bu diyette de elbette yemek yenmektedir.

7 zeytin 1 incir diyetinde önemli olan nokta, hazırlanan kürün sabah ve akşam olmak üzere 21 gün tüketilmesidir. Diyet süresince beslenmeye dikkat edilerek hareketli yaşam tarzı benimsenmelidir. Bu sayede 21 gün sonunda şaşkınlık yaratacak bir bedene sahip olunmaktadır.

7 Zeytin 1 İncir Kimler Kullanamaz?

Çeşitli hastalıkları olan kişilerin, hamilelerin ve emziren annelerin sıkı diyetler yapmamaları önerilmektedir. Bu bilgiye dayanarak 7 zeytin 1 incir kimler kullanamaz derseniz, bu diyetin yan etkileri olmadığı için kimsenin uygulamaması ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. Zeytin, incir ve zeytinyağı son derece sağlıklı besinlerdir. Böylece kişilere herhangi bir zararı olmamasıyla beraber fayda sağlamaktadır. Ancak diyabet ve tansiyon hastalarının doktora danışmadan kesinlikle bu kürü uygulamamaları önerilmektedir.

7 Zeytin 1 İncir Diyeti Yapanlar Yorumları

Kısa sürede ciddi kilo vermeyi sağlayan 7 zeytin 1 incir diyeti yapanlar yorumları ile tereddütte kalan kişilere yardımcı olmaktadır. Bu diyeti uygulayan kişilerin yaptığı yorumlara bakıldığında, kürün 21 gün ara vermeden yapılmasının öneminin vurgulandığı görülmektedir. Kaç kilo verildiği kişiye göre değişmektedir. Ancak yapılan yorumlardan ortalama olarak 21 günde 4 – 5 kilo verildiği görülmektedir. 7 zeytin 1 incir diyetini uygulayanlar, incir sayesinde tatlı krizlerini yaşamadıklarını belirtmişlerdir. Bununla beraber dinç olduklarını ve yorgunluk hissi yaşamadıklarını da yorumlarına eklemişlerdir.