Ana SayfaKadınCilt BakımıZeytinyağlı sabunun saça, cilde faydaları neler? Nasıl kullanılır?

Zeytinyağlı sabunun saça, cilde faydaları neler? Nasıl kullanılır?

Mucizevi gıdalardan biri olan zeytinden elde edilen zeytinyağı, sağlığımız için çok önemli bir yağdır. Pekiyi, zeytinyağlı sabunun yüze, cilde ve saça faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Tüm merak edilenler haberimizde.

İçerikleri

Zeytinyağlı sabunun faydaları hem cilt hem de saç için ortaya çıkmaktadır. Orijinal zeytinyağından elde edilen sabunlar çok büyük bir fayda sağlamaktadır. Zeytin, içerisinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırır. Aynı zamanda zengin yağ içeriği ile hem cilt hem de saç için son derece sağlıklı olmaktadır. Orijinal zeytinyağlı sabunlar tercih edildiği zaman cildinizde ve saçınızda oluşan farkı görmeniz mümkün olur.

Zeytinyağı Sabunu

Zeytinyağlı sabun kullanımı sonucunda cildinizde ya da saçınızda matlaşma gibi bir durum söz konusu ise orijinal zeytinyağlı sabun olmadığını gösterir. Saç ve cildinize yüksek oranda nem sağlarken sivilce gibi oluşumların ortadan kalkması konusunda da çok büyük bir fayda sağlamaktadır. Sorunlu ciltlere sahip olan kişiler mutlaka zeytinyağlı sabun kullanarak kısa süre içerisinde etkisini görürler. Piyasada çok sayıda zeytinyağlı sabun mevcuttur. Bunlar arasından orijinal olanını tercih etmeye dikkat etmek gerekir. Aynı zamanda fayda sağlayabilmek için düzenli olarak kullanma konusunda da dikkatli davranmak gerekir. Orijinal zeytinyağlı sabun hem cilt saç için kullanıma uygundur.

Zeytinyağı Sabun Ne İşe Yarar? Zeytinyağı Sabunu Hakkında 7 Harika Şey!

Zeytinyağı, sağlık yararları ile ünlüdür. Bu nedenle, eski zamanlardan beri sabun yapımında zeytinyağının kullanılması şaşırtıcı değil.

İşte zeytinyağı sabunu kullanmanın yedi ana faydası.

1- Mükemmel cilt nemlendiricisi

Zeytinyağı sabunu, minimum köpürmeye rağmen çok temiz ve tereyağlı bir his verir. Daha uzun süre dayanan çok nemlendirici etki sağlayarak çok kuru ve hassas cilde sahip kişiler için mükemmel hale getirir.

2- Nazik makyaj temizleyici

Zeytinyağı sabunu cildi tahriş etmeden nazikçe ve etkili bir şekilde makyajı çıkarır, özellikle de göz çevresindeki makyajı temizler. Bununla birlikte, pH nötrleştirici kimyasallar içermeyen herhangi bir sabun gibi, sabunun biraz acı vermesi nedeniyle gözünüze kaçmasına izin vermeyin.

3- Antioksidan özellikleri

Zeytinyağı sabunu, çok güçlü antioksidan özellikler içerir. Ciltte serbest radikallerin neden olduğu hasarı onarabilir. Yeni hücre oluşumunu uyarır, kırışıklık gelişimini yavaşlatır ve cilde genç bir görünüm kazandırır.

4- Antiinflamatuar özellikleri

Zeytinyağı sabunu, cilt sıyrıklarını, kızarıklıkları ve hatta güneş yanıklarını iyileştirmeye yardımcı olmak için iltihap önleyici etkiler sağlar.

5- Egzama ve sedef hastalığını hafifletir

Zeytinyağı sabununun egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarına rahatlama sağladığı bilinmektedir.

6- Ekstra yumuşaklık verir

“Pediatrik Dermatoloji” nin 2008 tarihli bir yayını, zeytinyağının erken doğan bebeklerde kullanılan kremlerde uygun bir bileşen olduğunu buldu. Yenidoğanların cildinde kullanım için güvenliyse, hassas ciltler üzerinde nazik olması muhtemeldir.

7- Sivilceleri önler ve yok eder

Zeytinyağı sabunu yağlı değildir ve bu nedenle akne eğilimli ciltler için mükemmel olan gözenekleri tıkamaz. Öyleyse neden bir kalıp zeytin sabunu alıp bugün denemiyorsunuz?

Zeytinyağlı Sabunun Faydaları

Çok uzun yıllardan beri kullanılan zeytinyağlı sabun, kadınların cilt güzelliği ve saç bakımı için tercih ettiği sabunlardan biridir. Zeytinyağlı sabunun faydaları çok fazladır. İçerisinde yüksek oranda E vitamini bulundurmasından kaynaklı olarak cildin daha bakımlı ve güzel bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda zeytinyağının etkisinden kaynaklı olarak daha parlak ve canlı saç görünümüne ulaşmak da mümkündür.

Orijinal zeytinyağlı sabunların içerisinde herhangi bir kimyasal madde bulunmadığı için cildinize ve saçlarınıza gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz sabunlardan biridir. Bütün vücudunuz için kullanımı uygundur. Cildinizin daha bakımlı ve nemli olmasına katkı sağlar. Özellikle dökülen saçlara sahipseniz mutlaka zeytinyağlı sabunu düzenli olarak kullanmanız gerekir. Düzenli bir şekilde kullandığınız zaman saç dökülmenizin bir anda durduğunu göreceksiniz. Kullanılan şampuanların içerisinde çok sayıda kimyasal madde bulunduğu için saç dökülmesini tetikler. Fakat zeytinyağlı sabunlarda böyle bir durum söz konusu olmadığı için saçlarınızın beslenmesi konusunda fayda sağlar.

Zeytinyağı Sabunun Saça Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağlı sabunun saça faydaları oldukça fazladır.

  • Saçlara doğal bir yumuşaklık vererek daha parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Saçı kökten beslediği için daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.
  • Daha hızlı bir saç uzaması isteyen kişiler genellikle zeytinyağlı sabun tercih eder.
  • Zeytinyağlı sabunun faydaları arasında kepek oluşumunu ortadan kaldırması da yer alır.
  • Bebekler için de tercih edilen zeytinyağlı sabun, bebeklerin saç hücrelerini yeniler ve sağlıklı saç oluşumunu sağlar.
  • Yetişkin kişilerde ise saçların gürleşmesi konusunda büyük bir fayda sağlar.
  • Saç hücrelerini yenilediği için dökülen saçların yerine yenisini çıkarır.
  • Düzenli bir kullanım gösterildiği zaman kellik problemi yaşayan kişilerde bile ince tüyler kalın saç haline dönüştürülür.
  • İçerisinde kimyasal madde bulundurmadığı için daha bakımlı saçlar meydana gelir.
  • Saç üzerinde bir bariyer oluşturduğu için çevrenin olumsuz etkilerine karşı koruyucu bir görev üstlenir.

Zeytinyağlı Sabun Saçı Matlaştırır Mı?

Zeytinyağlı sabun ile ilgili bilinen en büyük yanlışlardan biri matlaşma sağladığı konusundadır. Orijinal zeytinyağlı sabun hiçbir şekilde matlaşma gibi bir problem göstermez. Bazı saç tiplerinde böyle bir etki söz konusu ise sabunun içerisinde az miktarda elma sirkesi karıştırarak kullanmak gerekir. Bu şekilde saçın matlaşması engellendiği gibi daha canlı bir saç görünümü ortaya çıkar. Zeytinyağlı sabunun faydaları arasında yer alan parlak görünüm uzun süreli kullanım sonucu meydana gelir. Mat ve cansız saç yapısına sahip olan kişiler zeytinyağlı sabun kullandıkları takdirde daha parlak ve canlı görünümde bir saç elde edebilirler. Zeytinyağlı sabun kullanımı sonucu mat saçlar oluşuyor ise mutlaka saç kremi kullanmaya özen gösterin.

Zeytinyağlı Sabunun Cilde Faydaları

Zeytinyağlı sabunun faydaları cilt üzerinde de meydana gelmektedir.

  • Egzama, sedef ve deri hastalıkları gibi problemlere karşı tedavi edici özelliğe sahiptir. Bu gibi hastalıklar bulunan kişiler mutlaka zeytinyağlı sabun kullanarak kolay bir şekilde tedavi olabilirler.
  • Eski zamanlarda yaşayan kadınların cilde çok daha parlak ve canlı bir görünümdedir. Bunun sebebi ise doğal zeytinyağı kullanımı olmaktadır.
  • Sivilcesiz, aknesiz ve gözeneksiz bir cilt görünümünü ulaşabilmek için düzenli bir şekilde zeytinyağlı sabun kullanımı gerekir.
  • Aşırı makyaj ve yanlış beslenme sonucu ilk problemleri meydana gelir. Aynı zamanda kötü hava koşulları ve az su tüketimi sonucunda da cilt problemleri ortaya çıkar. Zeytinyağlı sabun sayesinde bu cilt problemlerine çözüm bulmak mümkün olur. Özellikle son yıllarda zeytinyağlı sabun sivilce oluşumları ortadan kaldırmak amacı ile tercih ediliyor.
  • Gözeneklerini küçültmek adına da mutlaka zeytinyağlı sabun kullanımına önem göstermeniz gerekir.
  • Cilt üzerinde oluşan güneş lekesi ve sivilce lekesi gibi problemlerden kurtulabilmek için en ideal çözüm yollarından biridir.

Zeytinyağlı Sabunun Sivilcelere Etkisi

Zeytinyağlı sabunun faydaları arasında sivilcelere karşı olumlu etki göstermesi yer almaktadır. İçerisinde bulunan E, D, K vitaminleri sayesinde cildin beslenmesine katkı sağlar. Aynı zamanda cilt pH’sı ile uyum gösterdiği için herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Gözeneklerin içini derinlemesine temizlediği için sivilce ve siyah nokta gibi oluşumları tamamen ortadan kaldırma özelliğine sahiptir. Aynı zamanda sivilce sonrası oluşan lekelerin giderilmesi konusunda da büyük bir fayda sağlamaktadır.

Vücutta oluşan sivilceler için de en iyi gelen yöntemlerden biri zeytinyağlı sabun olmaktadır. Sivilce giderici kozmetik ürünler içerisinde çok miktarda kimyasal madde barındırdığı için cilt üzerinde çeşitli olumsuzluklara sebep olur. Bu sebeple zeytinyağlı sabun gibi doğal yöntemler tercih edildiği zaman daha ideal bir sonuç almak mümkün olur. İsilik, mantar, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarının da ortadan kalkması konusunda büyük bir fayda sağlamaktadır. Vücudunuzun diğer yerlerinde de sivilce oluşumu söz konusu ise duş jeli gibi kullanmanız gerekir.

Neden Çoğu Kadın Zeytinyağı Sabununa Geçiyor?

Zeytinyağı çok faydalı olduğu ve farklı uygulamalarda kullanılabildiği için, giderek daha fazla kadın zeytinyağı bazlı ürünler kullanmak istemektedir. Zeytinyağlı sabun kullananlar elde ettikleri faydaları saymakla bitiremiyorlar. Zeytinyağlı sabun kullananların güzel, sağlıklı ve genç cilde sahip olmalarının tek nedeni budur.

Zeytinyağı Sabun Nasıl Kullanılır? Saça ve Cilde Nasıl Uygulanır?

  • Zeytinyağı sabunu ile yıkanmak inanılmaz derecede kolaydır. Saç, yüz veya vücut ıslatılır.
  • Ardından ıslak yüzünüze, cildinize veya saçınıza bir kalıp zeytinyağı sabununu köpürene kadar sürün. Lütfen sabunu akan suyun altında tutmayın!
  • Köpüğü saç derinize, yüzünüze veya cildinize masaj yapın ve vücudunuza biraz dağıtın.
  • Ardından iyice durulayın ve sabunu vücudunuzu durulayın. Bu kadar basit ve hızlı.

Düzenli olarak zeytinyağı sabunu kullanmaya başladığınızda, cildinizin ve saçınızın nasıl iyileştiğini hızla göreceksiniz.