19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaDiyetZayıflamanın 8 Gizli Formülü

Zayıflamanın 8 Gizli Formülü

Kilo vermek isteyenler dikkat! Zayıflamanın 8 gizli formülü olduğunu söyleyen uzmanlar, şu besinleri tavsiye ediyor…

İçerikleri

Kişiye kilo aldıran pek çok sebep vardır. Bunlar kısaca, yaş, cinsiyet, yanlış beslenme, hareketsizlik, bazı hastalıklar veya bazı ilaçlar, stres gibi vs. nedenlerdir. Kilo almamak ve zayıflamak için, bilinçli beslenme ve bilinçli tedavi ve egzersizin önemi büyüktür.Yağ metabolizmasını çalıştırıp, zayıflamaya yardımcı olan yiyecekler.

Kilo vermek isteyenler dikkat! Zayıflamanın 8 gizli formülü olduğunu söyleyen uzmanlar, şu besinleri tavsiye ediyor…

221120152259359302151 Zayıflamanın 8 Gizli Formülü1-Tarçın

Yağ dokularını kolayca eritir. Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için etkilidir. Tarçının içerisindeki enzimler, karın bölgesindeki kan damarlarını uyararak özellikle karın zayıflaması ve göbek eritme sürecini hızlandırır.

2-Fasulye

Lif zengini fasulye, midenizin boşalma hızını yavaşlatarak doğal bir iştah düzenleyici olarak çalışan kolesistokinin hormonu seviyelerini artırır. Kendinizi tok hissetmenizi sağlar.Yine lifler sayesinde kabızlık çeken kişilere iyi gelir bu durumda da kilo verme şansınız artar.
3- Hindistan Cevizi Sütü

Hindistan cevizi sütü yağlı olsa da, içerdiği yağlar metabolizmanız için gereklidir.Sadece bir öğünlük tüketiminin sonrasında bu iyi yağlar metabolizma hızını daha da artırabilir.Bu da kilo vermenize yardımcı etkendir.

4-Ispanak

Ispanaktaki proteinler öğünler sonrasında vücudumuzdaki açlık hormonlarını azaltmaya yardımcı olur.Sağlıklı zayıflamak için ana öğünlerde bir kase yoğurtlu ıspanak tüketmek iyi bir seçim olacaktır.

5-Zerdeçal

 Zerdeçalın etken maddesi curcumindir. Hint baharatlarından biri olan zerdeçaldaki etken madde yağları yakılmasını sağlıyor.Ayrıca yüksek proteinli gıdaların çözülmesini sağlayarak sindirime yardımcı oluyor.

221120152301229301216 Zayıflamanın 8 Gizli Formülü6-Domates

Domates, C vitamini ve içeriğindeki asitler sayesinde metabolizma sürecini hızlandırmayı sağlar.Bu durumda da kilo vermeniz kolaylaşır.

7-Karabiber

Karabiberin içerdiği etken piperin maddesi, sinir sisteminizi alarma geçirir ve metabolizma sürecinizi ateşler.Ayrıca metabolik süreci etkileyerek, yeni yağ hücresi oluşumunu da engeller.

8-Ananas 

İçerdiği özlerle yağ yakıcı sulu meyve, proteini parçalayan ve vücudun metabolizma hızını artıran bromelain enzimi kaynağıdır.