18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüz beyazlatmak için Şems Arslan pirinç unu maskesi nasıl yapılır?

Yüz beyazlatmak için Şems Arslan pirinç unu maskesi nasıl yapılır?

Herkesin hayali bebek gibi bir cilde sahip olmaktır. Genetik yapı ve dış etkenler nedeni ile hayalindeki cilde sahip olamayan kişiler çeşitli cilt maskelerine yönelmektedirler. Bu maskelerden biri olan pirinç unu maskesi oldukça popülerdir. Aydınlatıcı yüz maskeleri arasında ilk sıralarda yer alan pirinç maskesinin tarifini güzellik uzmanı Şems Arslan vermiştir. Peki bu maske nasıl yapılır? Ne gibi faydaları vardır?

İçerikleri

Kadınların popüler bakım maskelerinden biri haline gelen pirinç unu maskesi cildi beyazlatıcı bir etkiye sahiptir. Ayrıca ciltte oluşan lekelerin azalmasına da yardımcı olmaktadır. Maskenin yapımı son derece kolaydır. Ancak püf noktalarına dikkat edilmelidir.

Şems Arslan Pirinç Unu Maskesi Nasıl Yapılır?

Birçok farklı doğal tedavi yöntemi öneren Şems Arslan pirinç unu maskesi ile cilde birçok fayda sağlanacağını belirtmektedir. Uzun zamandır kozmetik sektöründe kullanılan pirinç, gençlik ve güzellik sırrı olarak adlandırılmaktadır. Her markette bulunan pirinç unu ile cildinizin daha pürüzsüz ve beyaz olmasını sağlayabilirsiniz. Güzellik uzmanı Şems Arslan tarifi ile uygulayabileceğiniz pirinç unu maskesi şu şekildedir:

Malzemeler

  • Bir miktar su
  • 4 çay kaşığı pirinç unu

Pirinç unu içerisine yarım çay bardağı kadar su eklenir. Hazırlanan karışım tüm yüze uygulanır ve kuruması beklenir. Kuruyan maske ılık su ile güzelce yıkanır. Cildin kurumasına neden olabileceği için maskeden sonra nemlendirici kullanmanız önerilir. Malzemelerin içerisine bal ekleyerek de maskenizi yapabilirsiniz.

Pirinç Unu Maskesinin Faydaları Neler?

Birçok kişi tarafından uygulanan pirinç unu maskesi özellikle gençliği ve güzelliği ile dikkat çeken Asyalı kadınların en önemli sırrıdır. Evde kolay bir şekilde hazırlanabilen pirinç unu maskesi faydaları şunlardır:

  • Cilt kuruluğuna iyi gelmektedir.
  • Güneş lekelerini gidermektedir.
  • Cildin pH dengesini korumaktadır.
  • Ciltteki yağlanmayı önlemektedir.
  • Sivilcelerin ve siyah noktaların azalmasına etki etmektedir.
  • Cilt gözeneklerini sıkılaştırarak pürüzsüzleşmesine yardımcı olmaktadır.
  • Cildi ölü hücrelerden arındırarak cilt temizliğini sağlamaktadır.

Pirinç Unu ve Süt Maskesi Ne İşe Yarar?

Pirinç unu maskesinin birçok farklı şekli bulunmaktadır. Cilt sorununun ne olduğuna göre pirinç unu maskesine eklenen ürünler değişmektedir. Popüler pirinç unu maskelerinden biri de süt – pirinç unu maskesidir. 1 tatlı kaşığı pirinç ununa 1 fincan süt, 4 damla limon suyu ve 1 çay kaşığı süt tozu ekleyerek maskeyi hazırlayabilirsiniz.

Temizlenen cilde maskeyi sürüp 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Pirinç unu ve süt maskesi ciltteki lekelerinizden kurtulmanıza yardımcı olmaktadır. Lekeleri giderme dışında cilt rengini de açan bu maskeyi haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Yüz Beyazlatmak İçin Pirinç Unu Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilt ve cilt yaralarını iyileştirici bir etkisi bulunan pirin unu, cildin esnekliğini düzenleyerek kırışıklıklara da iyi gelmektedir. Pirinç maskesinin özellikle cilt beyazlatma etkisinden yararlanmak isteyen kişilerin sayısı bir hayli fazladır. Yüz beyazlatmak için pirinç unu maskesi nasıl yapılır? Merak edilen maske için gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • 1 fincan süt
  • 3 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pirinç unu

Yukarıda verilen tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Kremsi kıvama gelen maske cilde uygulanır ve 15 dakika bekletildikten sonra iyice durulanır. Haftada iki kez yapılması önerilen bu maske ile cilt rengini beyazlatmak mümkündür.

Pirinç Unu Maskesi Cildi Beyazlatır Mı, Cilt Rengini Açar Mı?

Genç ve sağlıklı cildin anahtarı olan pirinç unu maskesi cildi beyazlatır mı? Cilt renginin koyuluğundan muzdarip olan kişiler için bu sorunun cevabı son derece önemlidir. Yukarıda aktardığımız pirinç unu maskesi ile cilt renginizi beyazlatmanız mümkündür. Cilt renginin doğal olarak açılmasını sağlayan pirinç unu maskesinin herhangi bir yan etkisine rastlanmamıştır.

Pirinç Unu Maskesi Ne Kadar Sürede Etki Eder?

En kolay hazırlanan maskelerden olan pirinç unu maskesi cilt renginin açılmasından cilt lekelerinin giderilmesine kadar birçok fayda sağlamaktadır. Haftada 3 – 4 kere uygulanabilen pirinç unu maskesinin etkileri iki hafta içerisinde görülmektedir. Pirinç unu maskesinin herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak pirinç ununa alerjisi olan kişilerin bu maskeyi uygulamaması önerilmektedir.

Pirinç Maskesi Göz Altına Sürülür Mü?

Göz altı morlukları, lekeleri ve şişlikleri istenmeyen cilt sorunlarının başında gelmektedir. Bu sorunlardan kurtulmak isteyenler için pirinç maskesi göz altına sürülür mü sorusu önem teşkil etmektedir. Pirinç maskesi göz altına sürülebilir. Göz altındaki koyu lekelerin giderilmesine yardımcı olan pirinç maskesi sayesinde bir gün sonra mor, şiş ve koyu göz altlarından kurtulabilirsiniz.

Yağlı Ciltler İçin Pirinç Unu Maskesi

Pirinç unu maskesinin en önemli özelliği her cilt tipine uygun olarak değiştirilebilmesidir. Yağlı cilt tipine sahip olan kişiler için hazırlanan yağlı ciltler için pirinç unu maskesi son derece etkilidir. 4 kaşık pirinç unu ile 2 kaşık su karıştırılarak cilde sürülür ve 10 dakika beklenir. 10 dakika sonrasında kuruyan maske ılık su ile temizlenir. Bu maskenin haftada bir kez uygulanması önerilir.